Nou sezon, timp de noi diete și dorințe de a slăbi ușor și rapid!

Dar, în ultimele luni, cu toții am lăsat ideologia lui Marie Kondo să pătrundă în viețile noastre, pas cu pas, ca să ne ajute să ne organizăm casa și, prin urmare, mințile. Dar știai că poți aplica acest concept nou japonez KonMari la zone ale existenței tale zilnice pentru rezultate chiar mai bune?

Ca în lupta ta cu kilogramele să fii învingătoare, ia metodele de bază ale filosofiei lui Marie Kondo și aplică-le direct în bucătăria ta! Îți poate schimba viața cu adevărat.

Iată cum să aplici „tratamentul” Marie Kondo pentru bucătăria ta ca să… slăbești.

Aduce bucurie?… Dar sănătate?

Decât să iei o un anumit aliment sau un fel de mâncare și să te întrebi dacă îți aduce bucurie (că da, de multe vom fi încântați astfel și ne va ploua în gură!), întreabă-te dacă îți aduce sănătate, mai degrabă!

Dacă răspunsul e „nu”, atunci e timpul să elimini acel aliment / fel de papa din dieta ta! Scopul tău ar trebui să fie să păstrezi în jur mâncărurile și porțiile alimentare care emană sănătate pentru corpul tău, nu doar bucurie.

Orice altceva alegi va lupta activ împotriva pierderii în greutate de care vrei să te bucuri. Deci da, sănătate cu bucurie în final. Sau bucurie prin sănătate, așază enunțul cum vrei, dar ai prins ideea!

Fă ordine în grămezile de ustensile și vase de gătit!

Dacă intri în bucătărie și vezi o groază de murdărie și dezorganizare în sertarele de bază, între ustensile și vase de gătit, vei avea tendința mai degrabă să comanzi mâncare sau să mergi să mănânci în oraș, decât să faci spațiu pentru a găti ceva sănătos.

Pentru mine, în acest sens, o mare diferență a făcut-o mașina de spălat vase, (aveți link pe ea spre modelul de care ne bucurăm noi în familie), fără de care mă întreb cum am reușit să trăiesc și să mă descurc atâta timp! Face ea treaba spălatului vaselor murdare, astfel că nu mai am groaza de a intra în bucătărie să gătesc ceva, pentru că, vai, întâi trebuie să spăl vasele și să fac ordine printre ele. 🙂

Acum, intru în bucătărie cu cea mai mare bucurie, mai ales când am chef de gătit! Când am spațiu și e totul organizat și curat în jurul meu, mă întrec pe mine în rețete! 🙂

Cu cât e mai curată bucătăria ta, cu atât mai mult vei dori să mergi să petreci cât mai mult timp acolo și să faci alegeri mai bune în privința unei mese și a unor obiceiuri alimentare sănătoase.

Reorganizează frigiderul!

Așa cum Marie Kondo te învață să faci cu dulapurile de haine și cu dressingul tău, ar trebui să urmărești la fel și organizarea frigiderului ca să încurajezi noi obiceiuri alimentare sănătoase.

Aruncă tot ce e expirat, aruncă snacksurile și acele alimente cu ingrediente care nu au absolut nicio valoare nutritivă sau care să te ajute să pierzi în greutate.

Fă un start fresh cu toate produsele proaspete și sănătoase pe care le poți consuma!

Curăță dulapurile de bucătărie și rafturile!

Fă exact același lucru cu rafturile și dulapurile de bucătărie așa cum faci și cu dulapul de haine când îl organizezi.

Nu mai ai nevoie de toate acele dulciuri populare în copilăria ta, doar pentru că arată simpatic. Chiar dacă nu te gândești să le mănânci, dar le păstrezi pentru ambalaje și recipientele drăgălașe, doar privindu-le zi de zi poate fi ceva ce se întipărește în mintea ta și te face să poftești la dulciuri pe parcursul zilei. 😉

Stabilește o rutină!

Pe măsură ce tratezi timpul pentru cină ca pe ora de culcare, pe atât de sănătos/sănătoasă vei fi.

Fii strict(ă) cu tine când vine vorba de a avea o anume masă la o oră fixă în absolut fiecare zi. 😉

Mănâncă la aceeași oră și ia-ți masa la masa de bucătărie în loc de a face asta în fața televizorului. Acest lucru te va încuraja să acorzi o mai mare atenție mesei și vei sfârși prin a face alegeri alimentare mult mai bune pentru organism.

Tu ce metode utilizezi, nu neapărat metoda Konmari, ca să îți organizezi bucătăria și să mănânci mai sănătos? Scrie-ne în comentarii în josul paginii! Opinia și experiențele tale contează pentru noi și cititorii noștri. 😉

Sursă foto:  Pixabay/mohamed_hassan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *