Ai spune că e o fiță, însă să faci o salată reușită, să combini foarte bine ingredientele, astfel încât să nu rămână zeama aceea neplăcută pe fundul bolului nu e o treabă foarte ușoară. De fapt, adesea aceasta este cea care necesită și mai mult timp decât prepararea salatei în sine.

Nu știu dacă ai auzit, dar, printre dispozitivele moderne de bucătărie se numără, mai nou la noi, dar destul de utilizat deja pe la alții, un aparat de amestecat salată. De fapt, e cam mult spus aparat, căci e mai degrabă un bol special pentru amestecat salata. În engleză e denumit salad spinner, pentru că se rotește cu ingredientele în el, pentru a amesteca bine toate componentele unei salate.

Însă pe lângă amestecarea cât mai eficientă a ingredientelor, un astfel de bol pentru salată, realizat dintr-un plastic rezistent, de foarte bună calitate, mai ajută la ceva foarte benefic: la eliminarea apei în exces, dacă speli ingredientele în el. Este foarte comod, ușor și rapid de utilizat și, în plus, poți păstra etanșat în el salata, în cazul în care nu o vei consuma pe toată. De fapt, poți prepara salata și o poți păstra proaspătă în acest dispozitiv până la consumare.

Cum funcționează un bol de amestecare a ingredientelor pentru salată?

Un astfel de dispozitiv pentru amestecarea salatei utilizează o forță de centrifugare, asemănătoare celei de la mașinile de spălat, care nu doar că amestecă foarte bine componentele salatei, dar separă apa și lichidele în exces de frunzele de salată și de pe legume.

Astfel, această funcție de bază ajută ca frunzele de salată și alte ingrediente să nu se teșească, să nu devină prea mushy, și, în plus, ajută ca dressingul și uleiul să se prindă mult mai bine de salată și de celelalte legume.

bol de amestecare si uscare salata

Acest bol de amestecare a salatei este disponibil aici. 

Bolul care amestecă singur salata – datează de acum două secole

Deși n-ai crede, un bol asemănător pentru spălarea, uscarea și amestecarea salatei a fost atestat încă din secolul al 19-lea, însă varianta modernă a unui astfel de dispozitiv datează din anii 1970, când s-a impus ca invenție inedită pe piață. Patentul aparține designerilor francezi  Jean Mantelet și Gilberte Fouineteau, iar în 1974 compania americană The Mouli Manufacturing Co. a introdus produsul pe piață.

Bolul care amestecă și usucă foarte bine ingredientele unei salate a fost primit foarte bine de către publicul vizat, a devenit rapid un produs foarte popular și, deși a fost privit de către unele voci cu scepticism, drept un „nou gadget-moft pentru gurmanzi”, acesta a continuat să fie căutat în magazinele de profil, care s-au văzut nevoite să suplimenteze stocul.

Un astfel de dispozitiv pentru amestecarea salatei este disponibil acum și în România. Îl poți achiziționa de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *