Cui nu-i place să mai întrerupă munca la birou pentru o scurtă joacă și puțină destresare? Sunt zile peste care ne face o reală plăcere să putem da skip, iar acum poți face asta, la propriu! Printre gadgeturile de birou, firma daneză Bloomingville propune o „jucărie” de birou cu întoarcere la… natură, dar cu un efect wow! Fabricat din cuburi și alte piese de lemn, în stilul jucăriilor din lemn din vremea copilăriei, un calendar căruia îi schimbi tu, prin aceste piese, ziua și luna, ne propune o altfel de joacă, plăcută și revigorantă, dându-ne astfel plăcerea de a simți, măcar timp de câteva clipe, că ne întoarcem la vremea când strămoșii calculau împărțirea timpului, că suntem ca un soi de zei ai timpului care controlează scurgerea zilelor.

Ce-i plăcut la acest tip de calendar, dincolo de forma de piese din lemn ca acelea din jocurile de construcție din copilărie, este că, spre deosebire de calendarele obișnuite, pe hârtie, datate inclusiv cu anul, pe care le arunci când s-a încheiat anul, poate fi refolosit până la adânci bătrâneți, până la sfârșitul zilelor, cum ar veni – asta pentru că nu vine la pachet cu niciun an, îi schimbi doar ziua și luna, când e cazul. E valabil oricând, indiferent de an. De-aia spun: e ca și cum ai deține tu tot timpul și ai fi un soi de zeu în acest sens. Și e al naibii de bine să ți se ofere senzația, măcar pentru câteva clipe, că tu deții controlul asupra timpului. 😀 Și mai tare e că, o anumită dată importantă pentru tine o poți „reține” pentru totdeauna acolo, pe calendarul din cuburi de lemn.

calendar din cuburi de lemn ca sa ii schimbi tu data

Un calendar din piese de lemn similar e AICI.

Îmi place foarte mult jucăria, are și un design minimalist, fiind din lemn natur, trimite și mai mult la ideea de natură. Și nu merge doar la birou, îl poți plasa absolut în orice încăpere – fiind simplu, se potrivește oricărui tip de decor. 😉 Nici nu ocupă mult spațiu – măsoară 14 cm lățime, 10 cm înălțime și 6,5 cm adâncime. Ba mai mult, nu e perisabil, nu se deteriorează, nu se sparge, nu trebuie înlocuit. Îl poți lăsa moștenire, alături de succesiunea la… tronul zeului care deține controlul timpului, chiar și câteva secunde pe zi. 😉 😛

Poate fi și o idee de cadou grozav! 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *