Am tot auzit în ultima vreme despre aparate de vidat alimente și tot felul de accesorii destinate utilizării unui astfel de aparat. Acest trend face parte tot din încercarea actuală a tot mai multor oameni de a duce un stil de viață sănătos și de a consuma alimente în starea lor cât mai naturală. Însă pe lângă astfel de aparate de vidat, destul de costisitoare, ce-i drept, am observat în ultima vreme că sunt foarte variate, mai nou, caserolele și cutiile pentru vidat alimente, de tipul celor pentru păstrarea alimentelor și a mâncării, care permit încălzirea în cuptor cu microunde.

Cred că astfel de cutii pentru păstrare și vidare a alimentelor sunt o alternativă mai bună și mai convenabilă la aparatele de vidare a alimentelor. În plus, sunt mai utile pentru cei care folosesc în general cutii de păstrare a alimentelor, își iau mâncare la serviciu în caserole, pentru a le încălzi la microunde, și nu neapărat urmează un mod de viață bazat doar pe alimente cât mai naturale, raw sau bio. Sunt utile celor ce folosesc în mod constant caserole pentru depozitare și păstrare a alimentelor, în care vor să le mențină cât mai intacte și sănătoase timp îndelungat, și, uneori, vor să încerce și un stil nou.

Pentru ce sunt utile caserolele și cutiile pentru vidare?

Scopul principal al unei caserole este să păstreze mâncarea proaspătă, să îți poți lua în ea mâncare la serviciu și să poți reîncălzi în ea conținutul, într-un cuptor cu microunde. În plus, o caserolă pentru vidare trebuie să sigileze foarte bine conținutul, astfel încât să nu permită să pătrundă în interiorul său aerul și, prin urmare, să mențină alimentele cât mai proaspete, cu până la de 3 ori mai mult decât e obișnuit.

caserole pentru vidare alimente foodsaver

Vezi mai multe modele de cutii pentru vidat alimente

Majoritatea cutiilor de păstrare a alimentelor cu funcție de vidare pot fi utilizate și pentru încălzirea conținutului într-un cuptor cu microunde, deci, dacă nu le vrei neapărat pentru vidare, pe care o folosești mai rar, să zicem, poți să îți iei o astfel de caserolă de vidat în primul rând pentru a o folosi pentru microunde. Atenție însă, la majoritatea modelelor, doar baza poate fi introdusă într-un cuptor cu microunde.

Cum se folosesc cutiile pentru vidat doar cu scopul vidării alimentelor?

Mai mult, sunt modele de cutii și caserole pentru vidat alimente cu capac ce poate fi folosit și pe alte vase, pentru că se potrivește. În fapt, în capacul respectiv stă tot „trucul”. Capacul are un orificiu cu un inel din plastic sau cauciuc tare cu un centru tip capac care îl acoperă. Ca să sigilezi bine conținutul, multe astfel de caserole și cutii pentru vidare vin cu o pompă de vidare, care, prin cuplarea la acel orificiu creează atmosfera de vidaj și sigilează cât mai bine alimentele din interior.

caserole cu pompa de vidare alimente

Urmărește mai multe modele de caserole de vidat cu pompă inclusă.

Dacă nu se achiziționează cu o pompă de vidare și nu ai una separat, anterior achiziționată, vei avea nevoie de un aparat de vidat, la care să cuplezi cutia de vidat prin intermediul furtunului de vidare care vine ca accesoriu la mașina de vidat.

În mod normal, cutiile de alimente cu funcție de vidare țin conținutul departe de aer și de umezeală.  Se permite astfel stocarea complet etanşată a alimentelor în frigider sau în dulap și, totodată, se economisește spaţiu de depozitare.

Ce poți stoca într-o cutie de vidare a alimentelor?

O cutie de vidare este perfectă pentru păstrarea alimentelor fragile, pentru mâncare gătită, gustări, supe, produse de patiserie, prăjituri, fructe sau legume tocate, paste, orez, făină. De asemenea, pentru a evita pătrunderea de aer și umezeală, sunt ideale pentru fructe uscate.

În orice caz, o cutie de vidat alimente este realizată din plastic tare / termoplast care nu conține BPA și poate fi spălată în mașina de spălat vase.

Vidarea sau ambalarea în vid a alimentelor reprezintă o tehnologie modernă și inedită de împachetare și păstrare a alimentelor timp îndelungat. Procedeul vidajului (vacuum) presupune introducerea alimentului într-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze și extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Se evită astfel contactul produselor conținute cu oxigenul care poate declanșa reacții ce duc la alterarea alimentelor. Fără oxigen, înmulțirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopată, iar alterarea alimentelor este mult întârziată. În acest mod, produsele alimentare se păstrează în condiții mult mai sigure și igienice.

O caserolă de vidat poate costa între 70 de lei și poate ajunge chiar până la 200 de lei, în funcție de volum, funcții și accesorii (verifică aici prețurile în timp real pentru caserole de vidat alimente).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *