Nu exagerez cu nimic dacă vă spun că aceasta este cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere din lume.
Șiiii… e și cea mai consistentă ca umplutură. Pentru că, pe lângă faptul că este ușor și rapid de făcut, este o adevărată încântare la nivel de gust.
O plăcintă cu o textură asemănătoare tartelor cu fructe, dar fermă și netedă, în același timp, și cu o aromă rafinată.
Am „furat” această rețetă de la cineva cunoscut, acum mai bine de cincisprezece ani, când o colegă a mamei ne-a adus-o acasă, într-o perioadă de convalescență a mamei mele. Și mi-a transmis-o. De atunci, când vreau să fac un dulce bogat, rapid și ușor, mă îndrept spre această rețetă. Oricum, plăcinta cu brânză, cam în orice formă, e preferata mea.
Și rețeta asta admite variante; de fapt, mai târziu am găsit pe unele bloguri rețeta inclusiv cu lapte condensat, cu dulce de leche … dar așa cum v-o transmit aici este, în starea sa cea mai originală, ca un… păcat pe care n-ai cum să te abții să nu-l comiți. 😀
Profit de această ocazie pentru a vă lăsa rețeta. Sper să vă placă și să rămâneți aproape și pentru alte rețete.

Ingrediente pentru cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere

4 mere  ( + 2 mere pentru decor)
1 pahar de lapte (ne folosim de această „unitate de măsurare” și pentru celelalte ingrediente de mai jos)
1 pahar de făină
1 pahar de zahăr
50 grame de marmeladă de  caise sau gem de piersici

Mod de preparare pentru cea mai simplă plăcintă de mere

Decojim cele 4 mere  și le zdrobim 20 de secunde la viteză moderată, într-un blender, sau le pasăm într-un mixer până când ajung de consistența unui piure gros.

Adăugăm laptele și zahărul și batem din nou timp de 20 de secunde la viteză mică. În cele din urmă, adăugăm făina și amestecăm bine timp de 30 de secunde la viteză mică, până obținem un amestec omogen.

Tot procesul se poate face cu un mixer.
Turnăm amestecul într-o formă de 20 cm (poate fi mai mare și preparatul va fi mai fin).

Curățăm și cele 2 mere care ne-au rămas pentru rețetă și le tăiem felii destul de fine și le așezăm deasupra amestecului pe care îl avem în formă, ordonate ca să acopere compoziția, înr-o formă atrăgătoare.

Coaceți la 180 °, la cuptor electric cu ventilație și încălzire și sus și jos, timp de o oră. Dacă observăm că feliile de mere devin foarte crocante și încep să se ardă, punem folie de aluminiu peste vas, până când se încheie coacerea.
După ce terminăm, lăsăm în cuptor să se răcească singură, cu ușa cuptorului pe jumătate deschisă.
Când este rece, încălzim marmelada / gemul timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde, astfel încât să o putem întinde mai ușor peste plăcintă.

Se păstrează la frigider până la momentul servirii, după ce va fi răcită complet.

Se servește rece. O poți servi inclusiv cu o cupă de înghețată de vanilie alături.
E foarte fină și gustoasă. Poate fi consumată cu ajutorul unor tacâmuri, dar și… cu mâna. Abia va rezista!
Simplă și delicioasă, rapid de făcut! 🙂
În plus, e ideală pentru cine e alergic la ouă. 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *