Deloc fermecător acest subiect, dar cu siguranță interesant pentru mamele cu micuți la școală: păduchii.

Coșmarul păduchilor are startul, în esență, la începutul anului școlar, în urma contactului între copii și a capacității păduchilor de a se deplasa cu ușurință de la un individ la altul.

Vreau să subliniez că păcătoasele acestea de insecte nu au absolut nimic de-a face cu igiena copilului, așa cum poate crede majoritatea. Dimpotrivă, aceste creaturi preferă părul curat, mai puțin gras.

Prevenirea păduchilor la copii

Înainte ca tu sau copilul să luați păduchi, aplicați ulei de lavandă în fiecare dimineață în cantități mici în păr. Se pare că păduchii nu plac acest miros. Alegeți uleiul vegetal mai degrabă decât cel esențial și nu îl utilizați pe copii sub vârsta de 3 ani!

În cazul în care copilul a avut deja contact cu copiii care au păduchi (la locul de joacă, în parc etc.), pune hainele în congelator cu o noapte înainte de spălare. Frigul ucide astfel de creaturi.

Aveți grijă la părul micuților voștri, nu confundați mătreața cu ouăle de păduchi: ouăle de păduchi nu se desprind de păr, spre deosebire de mătreață.

ouă de păduchi
Ouă de păduchi pe păr

Tratamentul pentru combaterea păduchilor

Dacă observați că păduchii deja s-au instalat și copiii sunt deja afectați, atunci uleiul de lavandă nu vă va mai fi de folos.

În farmacii există tratamente chimice, dar și naturale anti-păduchi, pe bază de uleiuri și uleiuri esențiale. Dar nu uitați să luați un tratament pentru combaterea păduchilor pentru întreaga familie ca să evitați riscul de contaminare și la ceilalți membri.

tratament pentru combaterea păduchilor
Tratamente pentru combaterea păduchilor

Vezi mai multe soluții de combatere a păduchilor

E necesar să adaptați tratamentul în funcție de vârsta fiecărei persoane, de o femeie însărcinată, dacă e cazul, sau la o mamă care alăptează etc.

Nu vă recomand să renunțați la acest pas, cel de tratament, mai ales pentru că acesta e util și pe partea psihică… atât timp cât nu am urmat un tratament de combatere a păduchilor, vom fi întotdeauna îngrijorați.

Dar există și sfaturi naturiste și leacuri băbești care sunt încă foarte eficiente pentru lupta cu păduchii:

Uleiul de cocos: eficient în lupta cu păduchii

În afară de avantajele extraordinare ale sale asupra părului, precum și a scalpului, uleiul de cocos ajută la punerea pe fugă a păduchilor și la uciderea acestora.

Răspândiți uleiul de nucă de cocos pe tot părul pentru a se impregna bine. Frecați temeinic cu el scalpul și părul. Se lasă 2 ore pe păr (sau toată noaptea, dar în acest caz pune un prosop pe pernă).

Pieptenați părul cu o perie / pieptene antipăduchi: prin prinderea de șuvițe subțiri, pieptenați deasupra și dedesubt de fiecare șuviță. Pieptenă capul începând de la ceafă și urcă, apoi de la fiecare ureche pornește spre mijlocul capului. Este important să piepteni în toate direcțiile. Spălați și clătiți bine acea perie / pieptene după fiecare utilizare.

Vezi mai multe produse tratament și pieptene pentru combaterea păduchilor

Oțetul de cidru ajută la combaterea păduchilor

Oțetul. Oțetul alb sau oțetul de cidru e recomandat adesea pentru tratarea naturală a păduchilor.

Oțetul de mere diluat în apă (50/50): aciditatea sa este suficient de eficientă pentru a elimina din păr ouăle de păduchi. Este necesar să se perieze părul bine înainte, ca paraziții să se desprindă, înainte de a se umezi și freca cu oțet, apoi se periază din nou părul cu atenție pentru a se îndepărta cât mai mult posibil din păduchi și ouă.

Nu uitați să dezinfectați bine periile și pieptenii după ce ați terminat aceste operațiuni.

ATENȚIE: Niciodată nu pieptănați părul complet uscat; astfel doar prindeți păduchii și puii, dar nu și ouăle! Întotdeauna umeziți părul înainte de a utiliza pieptenele sau peria pentru eliminarea păduchilor.

Mai există și alte metode naturale antipăduchi, cum ar fi uleiul de măsline sau maioneza, dar acestea nu sunt cele mai convenabile variante pentru clătire (nu ajută mai ales în cazul copiilor).
Spuneți-mi dacă vi s-a întâmplat deja ca micuțul vostru să ia păduchi și dacă aveți alte sfaturi pentru a combate păduchii, mai ales la copii. Puteți să ni le comunicați prin comentarii în josul paginii…
DISCLAIMER: Articolul meu nu este unul de competență medicală sau științifică, am încercat doar să vă împărtășeșc din cunoștințele mele personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *