Una dintre cele mai mari neplăceri când vine vorba de curățatul casei este cea care implică spălatul geamurilor. Iar din această parte, cea mai nasoală este curățarea tâmplăriei, a rosturilor și a tocăriei geamurilor, mai ales cea din termopan, pentru că implică niște „șanțuri” în care pătrunde adesea multă mizerie, praf uscat, insecte și chiar pene de la păsări. Pentru că inclusiv la fiecare ploaie se mai adună câte ceva chestii de curățat.

Dar există ponturi și soluții eficiente și pentru asta. Iată care!

Spray detergent pentru curățarea tocăriei de termopan și a tâmplăriei din PVC

Am descoperit însă de curând o soluție detergent care te ajută inclusiv în acest sens. Este o soluție detergent cu spray special concepută pentru a curăța suprafețele din plastic, PVC și, implicit, ramele de la termopane, tocăria în care se adună mult praf și mizerie de fiecare dată. Poți curăța cu ea inclusiv mesele și scaunele din plastic, cele de grădină de exemplu, care se murdăresc adesea după ploi și atrag mult praf, fiind de exterior.

Acest spray special pentru curățarea plasticului ajută la îndepărtarea prafului și a murdăriei, chiar dacă sunt mai vechi. Toate suprafețele din plastic – alb sau colorat – ori din PVC sau rășină epoxidică pot fi curățate cu acest spray, care, o vreme, are proprietatea chiar de aține murdăria deoparte, având un fel de efect antistatic.

detergent pentru curatarea tamplariei de PVC si a plasticului

Vezi mai multe detalii despre acest spray detergent pentru curățarea tâmplăriei de la termopane PVC și a plasticului de orice fel

Rezultatele se pot observa imediat. Se pulverizează direct pe suprafața din plastic murdară, se lasă soluția să acționeze între 5 și 15 minute, în funcție de gradul de murdărire al suprafeței. După, se clătește cu apă simplă. Nu se aplică în lumina soarelui, pentru că soluția devine astfel destul de acidă. Nu recomandăm amestecarea acestei soluții cu alte produse sau detergenți, pentru că se pot produce reacții și pot afecta eficiența produsului.

Produsul se păstrează ferit de lumina naturală, la o temperatură între 5° și 30 °Celsius. Conține hidroxid de sodiu, iar o sticlă cu spray de produs are 500 ml de soluție activă.

Acesta este singurul produs detergent pe care l-am găsit special conceput pentru curățarea tâmplăriei și a tocăriei de termopan.

Soluție naturală pentru curățarea tâmplăriei de PVC

Dacă nu vrei însă să testezi produse chimice sau detergenți pentru curățarea tâmplăriei din PVC, încearcă însă un pont la îndemâna oricui: amestecă bicarbonat de sodiu cu oțet și freacă energic cu o perie rosturile murdare și tocăria din PVC de la geamurile termopane.

Pune mult bicarbonat de sodiu peste „șanțurile” murdare ale tâmplăriei, apoi pulverizează cu oțet. Lasă să acționeze câteva minute bune. Vei vedea că oțetul intră în reacție cu bicarbonatul: face un fel de spume ca și cum ar fierbe. 🙂 Lasă reacția dintre cele două substanțe să își facă treaba și să acționeze asupra murdăriei uscate, pe care o va descompune. Apoi, curăță cu o cârpă moale.

Această metodă e eficientă pentru straturile superiare, însă la îmbinările mai fine s-ar putea să mai aibă nevoie de frecare. Ia o perie pentru asta și freacă energic ca să iasă și acele urme de murdărie. Apoi curăță din nou cu o cârpă curată.

 

2 comentarii la „Cu ce să cureți tâmplăria de la termopane?”

    1. Bună ziua. Nu are un anumit nume, am luat ca poză reprezentativă unul oarecare, dar dacă dați click pe textul de mai jos vă va direcționa spre o gamă variată de astfel de produse pentru curățarea tocăriei de termopan din PVC.
      Mulțumim pentru interes și sperăm să vă fi fost de ajutor!
      Zi bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *