Printre obiectele mele preferate de decor se numără ramele foto. Nu ai cum să nu le iubești: surprind momente frumoase din viața ta, păstrate pentru toată viața între marginile drepte și uneori atât de frumos decorate ale unor rame. Ramele sunt mereu despre amintiri, care fac parte din noi. Apoi, dacă alegi niște rame frumoase sau le decorezi tu frumos, poți transforma absolut orice imagine ai pune între rame într-o operă de artă.  Adunând rame de diferite dimensiuni, chiar și mai mari, ca de tablouri, într-un colț mai personal al casei, poți personaliza acea încăpere și o poți schimba întru totul. Crede-mă, un tablou schimbă o cameră întru totul, ce să mai spunem de mai multe tablouri grupate la un loc! 🙂

De curând am dat peste un proiect deco ce implica updatarea și revigorarea unor rame, astfel încât să arate stylish și luminos un astfel de colț al amintirilor. Chestia e că e o idee super și, pe deasupra, o poți face singur(ă). Dar între rame poți plasa orice imagini, nu doar personale, cu tine sau cei dragi. Poți pune și imagini artistice, fotografii de artă, care să schimbe pur și simplu atmosfera încăperii, dar să se și potrivească cu stilul acesteia.

decor rame foto

Investește într-o imprimantă foto multifuncțională!

Alege niște rame de dimensiuni diferite, pentru un efect și mai interesant. De asemenea, ți-aș sugera să investești într-o imprimantă multifuncțională care imprimă fotografii de calitate în diverse dimensiuni, astfel încât să se potrivească cu ramele de diferite forme pe care ai vrea să pui fotografiile. Îți sugerez să te orientezi spre imprimantele multifuncționale Canon, fiind printre primul brand care a lansat imprimante foto cu tot felul de funcții interesante și utile și pentru proiecte de crafting. De pildă, un model foarte lăudat, care are o funcție de imprimare foto interesantă este multifuncționala wireless Canon Pixma MG6450 Duplex, care oferă o înaltă performanță, fiind special concepută cu 5 cerneluri și având conectivitate wi-fi. Poate imprima direct de pe dispozitive inteligente, dar și din servicii de tip cloud. Pe lângă imprimare, are funcția obișnuită de copiere și pe aceea de scanare. Prezintă posibilitatea citirii de carduri de memorie, astfel încât să poți imprima fotografii de pe ce dispozitiv dorești sau de oriunde ai fi salvat fotografiile. De asemenea, poți imprima cu ușurință imagini nu doar de pe internet, de pe rețele de socializare, dar și de pe camere foto wireless și care sunt compatibile. De asemenea, are compatibilitate cu smartphone-ul și tableta.

Imprimanta multifuncțională Canon Pixma MG6450 oferă și avantajul utilizării și partajării wireless de oriunde din casă și de la distanță, de pe dispozitive mobile. 🙂 Merită așadar investiția, inclusiv pentru proiectele tale. Pentru ce face, prețul e unul foarte bun și, dacă o prinzi și la ofertă, cu atât mai bine faci o investiție grozavă.

Pentru proiectul de acum, printează ce combinație de fotografii dorești, însă vezi să se încadreze toate într-o anumită tematică: vacanța de vară, sărbătorile de iarnă. Poți face mai multe seturi de astfel de tablouri pentru atârnat în casă, pentru mai multe încăperi sau pur și simplu ca să le schimbi din când în când.

Decorează simplu ramele!

Acum, cu decorul ramelor… îți sugerez să alegi culori identice cu cele ale peretelui. Dacă peretele pe care vrei să le așezi este vopsit în alb, niște rame albe sunt foarte potrivite, mai ales că vor crea un efect elegant, minimalist și plin de gust. Dar orice culoare pastel arată bine cu astfel de rame. Poate ai norocul și găsești ramele direct vopsite în culoarea dorită. Dacă nu, vopsește-le tu după plac! De altfel, poți vopsi rame mai vechi și le poți astfel recicla și updata, transformându-le în obiecte foarte stilate. Alege dimensiuni diferite pe care să le grupezi aparent aleatoriu pe un perete al camerei preferate – aș sugera în living.

Bun, după ce te-ai hotărât asupra culorii, caută niște colțuri metalice – argintii sau aurii – sau în orice culoare preferi și se potrivește cu culoarea aleasă pentru rame, și lipește-le cu super glue pe colțurile ramelor-tablou. Poți chiar să le și fixezi cu șuruburi, dacă aceste colțuri metalice îți permit și nu vrei să lași goluri în colțuri. Sau poți folosi ambele variante: fixezi puțin colțurile pe rame cu superglue, pentru ca atunci când vei da gaura pentru șuruburi să nu plece la plimbare. 🙂

Peretele final va arăta simplu, dar foarte luminos și interesant. Sigur vei schimba atmosfera oricărei încăperi.

Sursa: abeautifulmess.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *