Buretele de vase din bucătăria ta face parte dintre cele mai mari și periculoase focare de microbi din casă. Da, știu, contrar așteptărilor, ne-am aștepta și ar trebui ca acesta să fie cel mai igienic lucru dintr-o bucătărie, pe lângă mâncare! Un astfel de burete poate fi chiar mai murdar și decât vasul de toaletă, motiv pentru care el constituie adesea sursa principală a diverse infecții intestinale, dar și cutanate. Mare atenție, așadar. Dar ce-i de făcut? Să luăm aminte la câteva chestiuni:

Umiditatea aproape permanentă a buretelui de vase atrage și asigură creșterea și răspândirea bacteriilor și a alergenilor. Printre aceste microrganisme extrem de periculoase uneori, se poate număra salmonella, stafilococ, E. coli, listeria și chiar campylobacter din puiul crud.

Cum dezinfectăm buretele de spălat vase?

O metodă foarte eficientă de a dezinfecta, cât mai frecvent, acest burete de vase este introducerea lui în înălbitor. E indicat să urmezi aceste procedeu înainte de a prepara orice fel de mâncare, ca să eviți contaminarea cu alți germeni, care se pot încrucișa cu cei deja existenți, ducând naștere la noi bacterii puternice, și să-i elimini și pe cei vechi. Introduci buretele de vase într-un litru de apă cu puțin clor (maxim 100 ml).

O altă soluție de a scăpa o vreme de microbii de pe buretele de vase este să îl pui în cuptorul cu microunde, la o temperatură foarte mare, timp de un minut – nu mai mult că se poate topi! 😉

dezinfectarea buretelui de vase incuptorul cu microunde

În orice caz, cel mai eficient este ca acest burete de vase să fie înlocuit sptămânal. De fapt, o idee e să îți achiziționezi constant câte un set de bureți de vase și să îi ai la îndemână la înlocuirea periodică a buretelui uzat. Astfel, îți va fi mai simplu să îi înlocuiești cât mai des și să păstrezi igiena lor și, implicit, a bucătăriei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *