Florile se numără printre cele mai frumoase cadouri pe care le putem primi și care aduc bucurie și culoare în orice spațiu. Indiferent de ocazia cu care ai primit un buchet de flori, vei dori să te bucuri de el cât mai mult timp.

Deși buchetele de flori nu durează pentru totdeauna, partea pozitivă este că există anumite trucuri și sfaturi mai puțin cunoscute pe care le poți folosi pentru a asigura longevitatea florilor.

Indiferent dacă dorești să te bucuri mai mult timp de un buchet de bujori sau vrei să extinzi durata de viață a trandafirilor primiți într -o zi specială, menținerea florilor proaspete se reduce la mai mulți factori: de la apa pe care o utilizezi, alegerea corectă a dimensiunii vazei, până la plasarea acesteia și cantitatea de lumină.

Iată tot ce trebuie să știi despre cum poți păstra florile proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp și cum le poți îngriji corespunzător.

 1. Tăierea tulpinilor la un unghi de 45 de grade
  Primul pas pentru a prelungi durata de viață a florilor este să tai tulpinile. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac după ce au primit flori, este că uită să taie tulpinile. Folosește o foarfecă de grădină și taie în unghi de aproximativ 45 de grade, de la unul până la doi centimetri. Tăierea tulpinilor pe diagonală permite ca apa împreună cu toți nutrienții să pătrundă în tulpină mai eficient și să ajungă la vârf. După tăierea inițială, asigură-te că repeți procesul o dată la câteva zile sau de fiecare dată când reîmprospătezi vaza. De asemenea, este sugerat să alegi un vas cu o deschidere largă, astfel încât tulpinile să nu fie înghesuite sau aglomerate. Nu uita să pui florile în apă, imediat după tăierea tulpinilor.
 2. Folosește apă filtrată
  Este foarte important să asiguri buchetului un nivel de apă optim, deoarece florile nu vor rezista mult timp fără apă, mai ales odată ce tulpinile au fost tăiate. Experții recomandă să folosești apă filtrată sau apă plată și să eviți utilizarea apei de la robinet. Acest lucru se datorează faptului că apa de la robinet conține adesea clor, care poate afecta florile. Alege o vază curată, adaugă apă la temperatura camerei și un plic special cu nutrienți pentru flori. Asigură-te că praful s-a dizolvat complet și că apa nu este prea diluată sau prea concentrată. De asemenea, este important să cureți vaza și să schimbi apa la fiecare două zile.
 3. Îndepărtarea frunzelor galbene și a frunzelor de sub linia apei
  Elimină orice frunze de sub linia apei. Nu numai că va face ca buchetul să arate mai bine, dar va preveni înmulțirea bacteriilor. Pe măsură ce reîmprospătezi vaza la fiecare câteva zile, asigură-te că verifici dacă există frunze și petale uscate pentru a evita putregaiul bacterian. Nu uita să rearanjezi florile pentru a avea spațiu să se deschidă corect.
 4. Alegerea celui mai bun loc pentru a plasa vaza
  Pentru a asigura vitalitatea buchetelor sau a florilor proaspăt tăiate, selectarea locului unde dispuneți vaza este extrem de important. Florile trebuie ținute departe de zonele cu lumina directă a soarelui, aerisiri de căldură sau aparate de aer condiționat. De asemenea, ar trebui evitate ventilatoarele din plafon, ferestrele deschise și chiar căldura de la aparatele de uz casnic. În general florile rezistă cel mai bine la temperaturi reci. Nu uitați că floriștii își depozitează florile tăiate în frigidere. Un alt indiciu important este să păstrați fructele proaspete departe de flori. Pe măsură ce fructele se coc eliberează cantități minuscule de gaze de etilenă care pot reduce longevitatea aranjamentului floral.
 5. Furnizarea de nutrienți
  Majoritatea buchetelor de flori sunt însoțite de un pachet special care conține un amestec de zahăr, înălbitor, acid citric, conceput special pentru a păstra vitalitatea florilor. Adaugă o cantitate mică în apa curată și dizolvă bine. O variantă poate fi preparată acasă din zahăr și suc de citrice cu apă. În plus față de recomandările generale, există diferite modalități mai puțin obișnuite de a face florile să dureze mai mult, precum adăugarea în apă de bănuți, aspirină (scade pH-ul apei, ceea ce poate ajuta florile să reziste mai mult), oțet de cidru de mere + zahăr, fixativ pentru păr, apă minerală și chiar vodcă (inhibă producția de etilenă a florilor).
 6. Menținerea unui mediu sănătos
  Acest lucru presupune evitarea înmulțirii microorganismelor, prin curățarea vazei, îndepărtarea florilor sau frunzelor ofilite, tăierea pe diagonală a tulpinilor și plasarea florilor tăiate în apă caldă proaspătă care conține câteva picături de acid citric pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Adăugarea conservanților florali în apă poate ajuta la menținerea florilor proaspete. Aceste soluții conțin, de obicei, ingrediente, cum ar fi zaharuri pentru a hrăni florile, acidificatorii pentru a scădea pH-ul apei și biocidele pentru a inhiba înmulțirea bacteriană.

Păstrarea florilor proaspete în vază pentru o perioadă mai lungă de timp necesită o îngrijire atentă. Prin urmarea acestor sfaturi și ajustarea condițiilor de apă, lumină și tăiere, poți asigura longevitatea florilor. Nu vă rămâne decât să găsești buchetul perfect pentru orice sărbătoare sau să surprinzi pe cineva cu flori fără niciun motiv!

La RomanianFlowerShop.com scopul este să livreze cele mai frumoase buchete de flori din România, un gest emoționant și personal care face ca florile oferite să fie o ocazie cu adevărat specială. Prin urmare, au conceput o colecție unică de aranjamente florale, susținută de o garanție de satisfacție 100%, care poate fi livrată oriunde în lume. Profesionalismul ridicat și calitatea serviciilor, respectul față de clienții lor, promptitudinea și grija deosebită pentru detalii definesc tot ceea ce fac în fiecare zi.

Din 2002, RomanianFlowerShop.com are misiunea de a face ca livrarea de flori să fie simplă și distractivă, indiferent de ocazie sau împrejurare. Prin mixul unic de flori și accesorii prezent pe site, oferă o selecție exclusivă de aranjamente florale și o experiență de cumpărături rapidă, simplă și convenabilă.

Designerii lor de talie mondială din Olanda creează exclusiv pentru RomanianFlowerShop.com, asigurându-se că selecția lor este cu adevărat unică. Fiecare aranjament floral este livrat de o persoană atentă și politicoasă.

Fiecare buchet achiziționat este însoțit de un card personalizat, care poartă mesajul prețios al expeditorului.

Situat în București, studioul floral personalizat, RomanianFlowerShop Studio efectuează livrări în toată țara, precum și în întreaga lume. Pentru comenzi online: https://romanianflowershop.com/.
Sursă foto: RomanianFlowerShop.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *