În ultima vreme, au existat multe zvonuri pe rețelele de socializare legate de oamenii care au făcut hepatită sau alte boli înfricoșătoare în timp ce le era făcută manichiura.

Astfel, unele dintre noi chiar am început să ne facem singure unghiile și să aplicăm propria noastră ojă, în timp ce altele au ignorat aceste zvonuri și au continuat să apeleze la procedurile de la salon.

Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc – cineva ar putea să aleagă un salon pentru unghii unde există atenție nu doar la frumusețea muncii lor asupra unghiilor, ci și respectă regulile de siguranță și igienă necesare.

Am încercat să adun mai jos condițiile de bază care sunt necesare pentru a obține o manichiură astfel încât să nu-ți riști sănătatea.

👉 Citește aici și despre lucrurile la care să fii atentă pentru a te asigura că salonul de manichiură la care vrei să mergi respectă toate normele de igienă și sănătate!

O geantă cu instrumente de manichiură trebuie deschisă în fața ta

Sterilizarea adecvată a instrumentelor de manichiură se face întotdeauna într-un pachet de hârtie, pe care tehnicianul trebuie să-l deschidă în fața ta.

Ar trebui să existe un indicator pătrat mic pe sac – inițial va fi o culoare gri și după sterilizare se va transforma într-o nuanță de culoare închisă sau o culoare brun-deschis (culoarea va depinde de modul în care se face sterilizarea – prin abur sau în aer, uscat).

Această procedură efectuată de tehnician este o garanție că uneltele sunt curățate de diverse bacterii rămase de la clientul anterior și sunt complet sigure pentru utilizare.

Bețele de lemn și șervețelele pot fi folosite o singură dată

Toate consumabilele pentru manichiură ar trebui să fie aruncate imediat după utilizare. De aceea, ar trebui să acorzi atenție modului în care se utilizează șervețelele și bețele de lemn în salon.

Uneori, saloanele care doresc să economisească bani pun un prosop obișnuit sub mâinile clientului, pe care pur și simplu îl scot după procedură. Dar, în realitate, aceasta este o încălcare a normelor de siguranță. Acesta trebuie să fie de unică folosință, aruncat după utilizare.

O manichiură bună nu trebuie să ia mai puțin de o oră

Înainte de a obține o manichiură, întreabă-ți tehnicianul cât timp va trebui să efectueze această procedură. Dacă vă spune că va dura aproximativ 30 de minute, ar trebui să optați pentru un alt salon.

O manichiură clasică durează aproximativ o oră, în cazul în care 40 de minute sunt necesare pentru scoaterea cuticulelor și modelarea formei unghiilor.

Sunt necesare mai mult de 20 de minute pentru a acoperi unghiile cu ojă (degresare, aplicarea bazei, 2 straturi de lustruit de unghii și fixarea). Desigur, se poate face mai rapid, dar în acest caz există riscuri mari ca manichiura ta să nu arate la fel de bine după o săptămână.

O manichiură făcută corect va rămâne pe unghii și va arăta grozav chiar și atunci când unghiile încep să crească.

Un tehnician bun la salonul de manichiură nu îți va acoperi unghiile cu ojă ieftină

Ai văzut vreodată o ofertă de manichiură pentru doar câțiva lei? Nu-ți fie teamă să întrebi ce materiale va folosi tehnicianul.

O bază pe care se aplică un lac de unghii ieftin poate usca unghiile. Din cauza conținutului ridicat de acizi, dăunează structurii unghiei. Ca rezultat, unghiile pot începe să se subțieze după câteva proceduri.

De aceea, oja și alte materiale folosite în salon trebuie să fie profesionale.

Clientul și tehnicianul de la salonul de manichiură trebuie să fie protejați de expunerea la substanțe chimice

Multe materiale pentru modelarea unghiilor au un miros puternic și neplăcut, în timp ce praful acrilic care se formează atunci când se îndepărtează straturile vechi de acoperire, poate afecta sănătatea. De aceea, masa pentru manichiură ar trebui să fie echipată cu un sistem de ventilație.

De asemenea, ar trebui să existe o hotă de evacuare obișnuită care să funcționeze și în tot salonul.

În timp ce îți aștepți rândul, atenție la modul în care tehnicianul lucrează cu alți clienți – ar trebui să utilizeze o mască respiratorie și să păstreze substanțele chimice la o distanță sigură de client.

Tehnicianul de la salonul de manichiură ar trebui să efectueze manichiura numai pe mâinile sănătoase

Ar trebui să te alarmezi dacă tehnicianul tău începe să îți facă manichiura în timp ce nu acordă atenție micilor zgârieturi de pe pielea mâinilor și bolilor vizibile ale unghiilor.

Tehnicienii care execută manichiura și care își apreciază reputația nu vor risca să lucreze cu mâinile rănite. În acest caz, vor recomanda un tratament și numai după aceea, îți vor face manichiura.

Este mai bine să refuzi serviciile unui salon unde nimeni nu acordă atenție situației mâinilor clientelei. Chiar dacă uneltele sunt sterilizate în mod corespunzător, există șanse mari de a fi infectate cu o ciupercă sau cu o altă boală neplăcută.

Oamenii de la salon trebuie să-și folosească instrumentele profesionale și să poată lucra cu substanțe chimice

Pile, forfecuțe și diverse unghiere, precum și acetonă, acrilați și polimeri sintetici – există atât de multe lucruri care sunt folosite pentru a face unghiile noastre să arate frumoase!

În același timp, trebuie să ne amintim că un tehnician de manichiură trebuie să fie capabil să dispună cu încredere de oricare din instrumentele menționate mai sus.

În plus, toți angajații unui salon trebuie să fie instruiți de către producător cu privire la modul de lucru în condiții de siguranță cu materialele chimice pe care le furnizează.

Un alt lucru important de reținut este că, înainte de a folosi orice produse necesare în manichiură, ar trebui să fii testată pentru o posibilă reacție alergică.

A trebuit vreodată să refuzi serviciul unui tehnician de manichiură pentru că nu îți place cum lucrează și se organizează sau pentru că mediul din salon nu părea demn de încredere?

Sursă foto front page: Unsplash/Quinoa Al

Un comentariu la „Cum să ai o manichiură bună și igienică la salon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *