Astăzi vom învăța cum să preparăm ulei esențial de dafin, dar nu orice ulei esențial, ci unul care oferă printre cele mai incredibile beneficii pentru sănătate.

Beneficiile uleiului esențial de dafin

Se spune că oricine ar trebui să aibă în casă ulei de dafin, pentru uz casnic, regulat. Asta se datorează rolului său antibiotic, analgezic și antiseptic, printre multe altele.

Acest „medicament natural” este folosit și ca unguent pentru ameliorarea durerilor musculare, dar și ca remediu cosmetic / de înfrumusețare.

Uleiul esențial de dafin sau de laur are următoarele proprietăți:

– ajută la relaxarea musculară.
– contribuie la scăderea febrei.
– este un antibiotic natural.
– este foarte bun pentru piele.
– ajută la creșterea naturală a părului.
Odată ce cunoaștem câteva dintre aceste beneficii pe care uleiul esențial de laur le poate aduce organismului nostru, s-ar putea să ne învățăm cu binele. 🙂 Ceea ce nu-i rău deloc. Așa că ar trebui să-i aflăm rețeta, ca să-l facem și noi acasă.

Cum să ne pregătim acasă propriul ulei de dafin

Pentru a ne pregăti uleiul de dafin de casă, vom avea nevoie de:
– aproximativ 15 grame de frunze de dafin
– o cană de ulei de migdale dulci, aproximativ 200 de grame
– un borcan de sticlă sau o sticlă de aproximativ 250 ml, cu închidere ermetică.

Însă cel mai important ingredient la prepararea uleiului de laur/dafin este unul pe care nu l-am enumerat mai sus, și anume răbdare, deoarece, după ce avem pregătit uleiul de dafin, va trebui să așteptăm nu mai puțin de 40 de zile pentru a-l putea folosi.

Odată ce cunoaștem acest lucru, să continuăm cu pașii necesari în crearea uleiului esențial de dafin. Punem frunzele de dafin în vasul de sticlă având grijă să nu cadă urme ale altor plante sau praf.

După ce avem tot dafinul în borcan, punem treptat uleiul de migdale dulci.

Închidem recipientul ermetic și vom aștepta cel puțin 40 de zile, de care ți-am menționat anterior că e nevoie să aștepți pentru a avea gata uleiul de dafin homemade.

Sursă foto: Unsplash / okeykat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *