Nu e nevoie să-ți petreci multe ore în fața unei oglinzi pentru a arăta uimitor – trebuie doar să știi câteva mici secrete de frumusețe.

Machiajul depinde, în primul rând, de cât de bine e pregătită pielea . Orice tip de piele are nevoie de hidratare. 

Alege îngrijirea pielii în funcție și de tipul de sezon:

  • În timpul verii, cel mai bine este să alegi texturi ușoare și fluide.
  • În timpul iernii, alege creme și uleiuri mai grase.
  • Pe tot parcursul anului aplică un ser pentru îngrijirea ochilor.

Aplică tonerul. Aplică highlighterul.

Aplică highlighterul (o nuanță mai deschisă decât pielea ta) peste stratul de toner în mișcări de lumină pentru toate zonele feței umbrite (sub ochi, în liniile de zâmbet, sub buza de jos) și zone proeminente (arc nazal si pomeți).

Reține: În cazul în care tenul tău este gras, folosește highlighter cu grijă. Și dacă ai pielea foarte uscată, alungă această idee din minte, deoarece particulele strălucitoare vor evidenția doar imperfecțiunile.

Evidențiază sprâncenele

Aplică gelul transparent sau colorat pentru sprâncene.

Aplică puțină culoare în obraji

Evită sclipirea excesivă – folosește o culoare mată în obraji în funcție de tipul de piele.

 Accentuează ochii.

Accentuează ochii cu dermatograf și adaugă umbre. Încearcă să aplici culoarea cât mai aproape de gene. În mod ideal, se aplică între ele – ceea ce le va face să arate mai închise și mai dese.

Aplică întotdeauna baza pentru ochi mai întâi și abia apoi folosește fardul. Dacă vrei să atragi atenția asupra rochiei tale, alege o culoare corespunzătoare. Dacă vrei să accentuezi unicitatea, alege o culoare contrastantă cu ochii tăi.

  • Pentru cel mai rapid smoky eye foloseşte un creion pentru a-ţi contura ochii. Conturează pleoapa superioară şi inferioară. Apoi, întinde restul de fard de pleoape rămas pe bureţelul de aplicare pornind din colţul exterior spre mijlocul pleoapei.
  • Pentru a curăţa un contur de ochi greşit, fără a trebui să o iei de la capăt, foloseşte un beţişor de bumbac înmuiat în puţin demachiant. Tamponează zona ce trebuie ştearsă, nu freca pentru că poţi întinde şi mai mult. Foloseşte puţin corector pentru a acoperi zona ştearsă.

Nu uita de rujul roșu pentru un make-up de seară

Utilizează ruj roșu ca un accent de machiaj. Rujul roșu este din nou în curentul principal. Pentru a face să arate delicat, șterge buzele cu un șervețel.

Dacă ești cu adevărat pe fugă și nu mai ai timp, aplică rujul din loc în loc și apoi întinde-l cu degetele.

Fă-ţi buzele înainte de a aplica fardul de obraz, în felul acesta nu vei exagera cu aplicarea lui şi nu vei pierde timp pentru a-ţi tempera culoarea din obraz.

Accentuează zona de sub sprâncene și colțul interior al ochiului

Evidențiază zona de sub sprâncenele tale și colțurile interioare ale ochilor cu un fard de pleoape lucios.

Accentuează și pomeții

Trage o linie de-a lungul pomeților din partea superioară a urechii până aproape de buze. Linia ar trebui să fie mai largă la început.

Aplică mascara

Aplică mascara în mai multe straturi, acordând mai multă atenție părților laterale.

Dacă te murdăreşti cu mascara nu încerca să ştergi urmele cât este încă umedă. Aşteaptă să se usuce şi va fi mai uşor de înlăturat.

Tu ce metode de a te machia rapid mai cunoști? Scrie-ne în comentarii în josul paginii, din experiențele tale. Părerea ta contează foarte mult. 😉

Sursă foto front page: Pexels/freestocks.org

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *