Îți vine să crezi că aproape că trece și vara aceasta? Pe care nu știam cum să o mai așteptăm… Ideea e că, dacă nu ai trecut deja la programul de pregătire pentru un corp superb de vară, că e un an mai atipic, trebuie să treci cât mai repede.

Nu lăsa să-ți scape programul de îngrijire specială a corpului pentru bronz, până nu trece vara: exfoliere, epilare, autobronzare ca să nu te înroșească soarele de la prima ședință sau, de ce nu, chiar bronz de soare…

Părul – la fel de frumos și sub soarele arzător

La fel cum pielea suferă expusă la soare fără protecție, și părul își pierde luciul, culoarea și textura. Aplică-i și lui filtru UV și protejează-l de acțiunea neiertătoare a apei sărate a mării sau a clorului din apa de la piscină.

În plus, părul vopsit și cel decolorat au nevoie de o protecție avansată.

Bronz de soare – cum ai grijă de tine corect

În funcție de pigmentația naturală a pielii tale – nu te lăsa indusă în eroare de culoarea pe care ai căpătat-o, poate, prin autobronzare -, vei folosi la plajă un produs cu gradul de protecție solară adaptat: mai mic sau mai mare.

Dacă ești albă ca brânza și blondă sau roșcată naturală  și dacă mai ai și pistrui (semn al pielii foarte sensibile), trebuie neapărat să începi bronzarea cu un filtru solar foarte puternic.

Dacă ai un ten mai închis sau te-a mai văzut soarele vreo 2-3 zile, poți opta pentru un produs protector cu un SPF mai redus. Abia dacă ai vreo 7-10 zile de plajă la activ, poți îndrăzni să te apropii de un produs cu filtru solar ușor de 10-20.

Pentru ten, folosește un produs delicat cu SPF. Aceste cosmetice au formulă mai delicată, specială pentru pielea sensibilă de pe față. Pe lângă protecția solară propriu-zisă, nu uita să te protejezi și de deshidratare: consumă în jur de 1-2 litri de lichide doar în timpul expunerii la soare. Și nu, nu se pune alcoolul în cazul pielii.

De reținut pentru un bronz sănătos!

  • Ai nevoie de protecție solară nu numai la plajă sau la piscină, ci și când te plimbi prin oraș. De aceea este recomandat să aplici un strat de cremă protectoare pe părțile expuse, înainte să ieși din casă, mai ales dacă știi că ai de umblat mult de afară. Nu uita nici de pălărioară sau șapcă.
  • Soarele este extrem de puternic între orele 11 și 16, timp în care este bine să te adăpostești la umbră.

Relaxare după soare și pentru piele

Ca să poate fi vorba de relaxare și nu de frison și usturime de la arsură, trebuie să fi ținut seama de sfatul nostru și să fi folosit deja un filtru solar adecvat pielii tale. 🙂

Dar și după e importantă îngrijirea: folosește un produs de tip after sun care răcorește, conferă hidratare și, foarte important, pune bronzul la adăpost și îi prelungește viața.

Ai produse ca lapte hidratant intensificator al bronzului care stimulează totodată procesul de refacere naturală a pielii. Unele sunt concepute ca să ajute chiar și la calmarea celei mai aprige arsuri. 😀

Autobronzarea = bronz expres

Când spui vară, la ce te gândești? Fuste mini, pantaloni scurți, bretele, sandale, bronz, nu-i așa? Și lista ar putea continua… Ideea e că te mai dezgolești un pic, scoți pielea la vedere. Și cum albă nu prea e de afișat, pentru început, autobronzarea este cea mai la îndemână soluție.

Iată care sunt pașii unei autobronzări ca la carte, la tine acasă:

Începe cu exfolierea pentru o autobronzare corectă

Ți-e frică să nu te bronzezi cu „pete”? Nicio grijă dacă începi cu exfolierea, înlăturarea primului strat de celule moarte de la suprafața pielii!

Folosește un body scrub sau un exfoliant natural homemade (de exemplu, poți să-ți faci unul singură din zaț de cafea cu ulei de măsline sau din mălai). Te ajută să scapi de orice urmă de uscăciune și insistă cu el mai ales în zona coatelor și a genunchilor.

Ca să împușcăm 2 iepuri deodată – o textură uniformă a pielii, fără imperfecțiuni -, pentru ten îți sugerăm să folosești un exfoliant mai delicat.

Continuă cu epilarea pentru autobronzare ca la carte

Exfolierea a pregătit perfect terenul pentru epilare – ceara are o maximă aderență, iar firele de păr crescute pe sub piele au fost scoase la lumină.

Noi îți recomandăm epilatul cu ceară în cazul autobronzării, deși nu este cel mai comod. Pentru că, odată smulse, firele își mai fac apariția abia peste 1 lună.

Masaj din cap până-n picioare pentru autobronzare acasă: hidratează pielea

Nu, nu masaj ca la carte, ci așa cum poți tu să ți-l faci. Pielea ta „jumulită”, în pasul anterior, merită acum un mic răsfăț.

Folosește, în loc de ulei de masaj obișnuit, o cremă sau un unt de corp cu formulă lejeră.

Pentru față, utilizează o cremă hidratantă de față. Tot așa, cu mișcări ca de masaj facial. 😉

De ce să hidratăm pielea ca un masaj? Stimulezi circulația sangvină la nivelul pielii și autobronzantul își face efectul mai ușor.

Bronzul din tub: cum îl aplicăm

Sună amuzant, dar exact asta este. Există acum pe piață tipuri avansate de autobronzant care fac ca bronzul să-și facă apariția pe pielea ta în doar o oră.

Mai găsești acum și kituri autobronzante care conțin, pe lângă o cremă hidratantă (utilă în pasul anterior), un gomaj / exfoliant (la fel, pentru pregătirea pielii de autobronzare). Pentru față, mai găsești acum cea mai comodă metodă la care să apelezi pentru autobronzare: șervețele autobronzante.

Pentru față, încearcă să eviți cu grijă rădăcina părului și zona sprâncenelor, când aplici autobronzantul, indiferent de formă.

Pentru zonele greu accesibile, ca spate, gambe, poți folosi un spray autobronzant pentru corp, care să-ți permită aplicarea rapid și ușor din orice poziție, ca să ajungă să se „depună” peste tot, oriunde, unde nici nu ai crede că poți tu ajunge în mod normal, cu mâna. 🙂

De luat aminte în autobronzare!

Pe pielea hidratată, produsul autobronzant, indiferent că e spray, loțiune sau cremă, se întinde foarte bine și asigură un bronz uniform.

Ai mare grijă la coate și genunchi,, nu insista mai mult decât e necesar și nu uita să te speli bine pe mâini imediat ce ai terminat aplicarea.

Dacă vrei să obții o culoare mai intensă de bronz, aplică al doilea strat la vreo 4 ore după ce s-a uscat primul.

Tu ce alte sfaturi ai despre un bronz cât mai sănătos și rapid? Scrie-ne în comentarii despre experiențele tale. Contează mult pentru noi. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *