Am auzit cu toții că oțetul de mere are multiple beneficii asupra organismului, dintre care cel mai cunoscut este ajutorul său în ceea ce privește pierderea în greutate, într-un mod sănătos. Însă oțetul de mere este util nu doar în alimentație, pentru efectele sale ca de medicament, ci și ca substanță de curățare și dezinfectare în bucătărie.

De pildă, știai că oțetul de mere este un bun dezinfectant și curăță foarte bine de bacterii, pesticide, ceară etc. orice aliment vegetal (fructe, legume) și alte produse. Pentru rezultate și mai bune, utilizați oțet de mere distilat în combinație cu bicarbonat de sodiu/praf de copt. Astfel, elimini nu numai microbii, ci și chimicalele care se pot regăsi pe coaja fructelor sau legumelor. Și mai mult, oțetul de mere, aplicat pe alimente, crește durata de prospețime și de viață a acestora și acestea vor rezista și mai mult decât de obicei, până le vei consuma.

Spălarea fructelor și a legumelor (dar și a altor produse) cu oțet de mere este cea mai eficientă, și totodată naturală, metodă de dezinfectare a alimentelor. Mai multe poți vedea în videoclipul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *