Dacă ai un studio al tău sau o garsonieră, în orice caz un spațiu mic și intim, am o idee pentru tine de decor, care poate a crea impresia de spațiu mai mare și mai larg, de deschidere. În plus, poate să lumineze cu mult interiorul și să îl facă să pară mai plin de viață și mai atractiv.  De aceea, îți propun să mizezi pe culori deschise, în jocuri de nuanțe bleu-versui, combinat cu alb și sidef, precum culoarea acvamarinului sau a angelitului, pietre semiprețioase care, la rândul lor, conferă liniște.

Aș începe prin alegerea unui tapet alb, cu niște motive – orice îți place – de culoare bleu pastel, puțin grizat.  În partea de bucătărie sau spațiul folosit pentru a găti și mânca, alege o faianță în aceleași nuanțe de acvamarin sau într-un joc de bleu, verzui și gri sidefat. Mizează pe un scaun bleu pastel, simplu, în stil minimalist (vezi aici mai multe modele de scaune bleu) și o măsuță albă.

La fel, alege niște elemente și obiecte decorative albastre și bleu sau un turcoaz liniștit. Ia-ți inclusiv vesela de această culoare, mai ales dacă masa de bucătărie ai vrea-o albă. Nu uita ca și lampa, precum și alte obiecte de iluminat să fie în astfel de nuanțe.

Indiferent cum alegi, ai grijă ca totul să se bazeze pe această combinație de culori: alb, bleu pastel, verde-praz pastelat, griuri colorate – nuanțe deschise, sidefuri. În plus, fii atentă ca totul să fie cât mai simplu și minimalist, mergi pe geometrii simple, linii drepte și nu pe alte decoruri sofisticate. Nu de alta, dar s-ar putea să încarci rău camera dacă vei combina tot felul de forme și motive.

Și dacă tot mergi pe jocuri de culori pe care le conține și acvamarinul, vezi poate faci rost de o piatră semiprețioasă de acvamarin mai mare (sau nah, orice piatră în astfel de nuanțe și culori precum restul camerei, ca o rocă sau cristal brut mai mare), să o pui ca decor undeva și să-ți protejeze casa interioară. S-ar putea să fie chiar scumpă dacă vei găsi ceva autentic, însă, crede-mă, efectul pe care îl va obține un astfel de cristal va fi autentic. Poate fi piesa centrală într-un astfel de decor minimalist, care merge pe joaca de nuanțe de culori deschise și luminoase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *