La sfârșitul anului trecut, Pantone a ales culorile reprezentative pentru anul 2016 – da, de această dată avem două: rozul cuarț și bleul serenity. În ceea ce privește trendurile de decor și design interior ale anului 2015, nu se poate să nu fi observat că rozul nude, rozul prăfuit sau „cenușă de trandafir” (deschis) pentru cunoscători, a fost foarte preferat în case printre mai multe obiecte: de la cele de decor sau recipiente diverse de bucătărie până la culoarea pereților, a lenjeriei de pat, a covoarelor și chiar a mobilei.

Și trebuie să recunoaștem, rozul deschis, inocent, nude sau prăfuit, după cum vrei să-l numești, arată nu doar romantic, dar și drăgălaș, oferind, nu numai camerei pentru fetițe un aer de curat și proaspăt, dar și casei tale o notă aparte de eleganță și rafinament.

Nu e rozul acela de prințese, ci trimite la curentul Shabby Chic, retro-chic, partea luminoasă a vintage-ului, dar nu numai. Se combină bine și frumos vizual cu atâtea alte culori și transformă casa ta într-un „cuibușor” liniștit și atât de relaxant! Și pe mine mă bucură să aflu că un derivat al acestei culori – rozul cuarț se numără chiar printre culorile anului 2016.

obiecte de decor si casa roz nude

Dacă nu ești gata să treci la un astfel de roz pentru culoarea pereților, poți opta pentru niște seturi de lenjerie de pat roz nude cu accente din această culoare sau la obiecte de decor într-o asemenea nuanță. Îți vor însenina casa și înveseli zilele. Și, combinate, cu alte culori, vor pune orice cameră în valoare. Eu îl prefer ca orice altă culoare de pastel, mi se pare că înlocuiește cu succes orice obiect sau încăpere în care albul e predominant (că și prea mult alb cred că e pretențios și obosește). De asemenea, cred că merge perfect și cu alte culori pământii sau cu o mobilă în stil vintage, nu doar cu piese moderne. Sau poți combina stiluri vechi și noi datorită acestui roz, poți reinventa vintage-ul, creând un soi de… new vintage.

Obiectele roz nude de bucătărie precum carafa și ceainicul se găsesc aici, iar această canapea extensibilă roz în stil clasic poate fi comandată aici. Mai poți opta pentru un astfel de covor roz pufos sau  o draperie roz pal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *