Institul de Artă din Chicago și-a propus să transpună admirarea operei de artă de pe o linie plană într-un mediu tridimensional. Astfel, la cea mai recentă expoziție, a fost lansată o primă experiență interactivă în acest sens: o replică a Dormitorului celebru al lui Van Gogh a fost recreat la scară înaltă. Și mai tare este că această cameră este disponibilă pe platforma Airbnb din 9 februarie a.c. și poate fi închiriată deja.

Camera prezintă toate detaliile din pictură, cu ornamente organizate random, pentru a imita cât mai bine încăperea originală. Dormitorul a fost construit pentru a celebra expoziția „Dormitoarele lui Van Gogh”, care adună împreună 3 picturi ale spațiului domestic, pe care pictorul le-a creat între 1888 și 1889. În același timp, datorită acestei expoziții, e și prima dată când cele trei tablouri se află în același loc în America de Nord.

detalii din interiorul dormitorului reprodus din pictura lui van gogh care va fi inchiriat prin air bnb
Interior din dormitorul reprodus din pictura lui Van Gogh, disponibil prin Airbnb

Camera reprodusă în realitate și listată pe Airbnb reprezintă o parte din Casa galbenă din Arles, Franța, acolo unde s-a mutat pictorul în 1888. Vizitatorii pot experimenta o călătorie în timp, înapoi în camera lui Van Gogh din „Casa galbenă”, care este localizată în afara campusului muzeului, în cartierul River North din Chicago. Dormitorul poate fi închiriat la doar 10 $/noapte și e parte a unui apartament mai vast.

Datele de închiriere sunt afișate la fel pe Airbnb, fiind disponibil pe zile ale lunii, ca și în cazul altor spații de închiriat prin acest site. Ce-i drept, se vor umple rapid zilele disponibile… De fapt, pentru februarie datele sunt full deja. Dar e bine să știi că va putea fi închiriat pentru zile din luna martie începând cu ultima săptămână din februarie. 😉 Ca să fii la curent cu disponibilitatea, poți accesa direct acest link către listarea lui pe Airbnb.

Expoziția „Dormitoarele lui Van Gogh” de la Institutul de Artă din Chicago se va deschide oficial publicului larg în această duminică, pe 14 februarie.

Surse: thisiscolossal.com, msn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *