Experții sunt de părere că felul cum zâmbești arată ceva mai mult decât aspectul danturii. Un anumit zâmbet ascunde vinovăția.
Forma dinților spune și ea ceva, iar dinții prea albi pot părea artificiali. Dinții pătrați dau impresia de masculinitate. Dacă dinții din față sunt puțin mai lungi decât cei de alături, lumea crede că ești mai tânără decât în realitate.
Ce poate semnifica un zâmbet?
Persoanele care își arată dinții când zâmbesc fac o impresie bună.
Acestea sunt doar câteva constatări făcute de psihologi și dentiștii specializați în ortodonție / îndreptarea dinților.
Ei spun că dinții care au o formă ușor rotunjită indică mai multă feminitate. Faptul că persoanele care au dinții din față puțin mai lungi decât cei de lângă ei dau impresia de tinerețe se explică prin aceea că, în general, forma lor este asociată imaginii copiilor.
Psihologii sunt de părere că un simplu zâmbet, care arată dinții, poate asunde vinovăția. Totuși, acest fel de a zâmbi poate fi uneori considerat sincer. La Colegiul din Boston, unui grup de 140 de studenți le-au fost arătate fotografiile unei studente bănuite că ar fi copiat la un examen.
În câteva fotografii, ea zâmbea, dezvelindu-și dinții, în altele avea gura închisă și avea o expresie neutră. Majoritatea studenților au apreciat că fata părea nevinovată în fotografiile în care zâmbea și vinovată în cele în care nu avea nicio expresie.
Oricum, ei au fost mai indulgenți când ea zâmbea decât atunci când expresia ei era neutră. Oamenii care își arată dinții când râd sunt considerați demni de încredere, mai deschiși și mai atrăgători, pentru că zâmbetul dezvăluie adevărata fire, spune dr. Ronald Goldstein, profesor de stomatologie din New York.
Neplăceri mari cu dantura și igiena orală, soluții simple
Nu trebuie să fii supărat dacă nu ai o dantură perfectă. Dinții prea albi și prea egali riscă să pară falși. Gândește-te la acest lucru înainte de a cere unui specialist să-ți albească dinții. Deși, trebuie să recunoaștem, un zâmbet pare mai frumos când dinții sunt albi. Pot deveni mai albi, folosind pentru îngrijirea lor zilnică pastă de dinți care conține bicarbonat de sodiu sau pe bază de cărbune, cum e UltraBlanc de mai jos:
Și totuși, dacă au nuanță gălbuie, este bine să nu folosești rujuri de buze în culori pastel. Acestea vor accentua culoarea galbenă a dinților.
O problemă reală o reprezintă însă mirosul neplăcut al gurii. Această neplăcere poate fi rezolvată. Bacteriile din gură produc acel miros dezagreabil. Ca să scapi de el, trebuie să distrugi bacteriile și să scapi de ele, spune dr. Dan Watt de la Fundația Internațională pentru Sănătatea Dinților.
Poate că cel mai bun tratament este periajul cu o pastă de dinți făcută în casă. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă oxigenată și amestecă până obții o cremă. Folosește aceeași cantitate ca din oricare pastă de dinți. Periază-ți dinții timp de trei minute și apoi gingiile și limba.
Această pastă de dinți făcută în casă este mult mai eicientă în distrugerea bacteriilor decât pasta de dinți obișnuită. Bicarbonatul de sodiu este destul de puternic pentru a îndepărta bacteriile și poate chiar să le distrugă, iar apa oxigenată eliberează bule de oxigen, cu același efect.
Mit sau adevăr: sărutul salvator?
Dr. Watt recomandă folosirea acestei paste de dinți o dată pe zi, seara, înainte de culcare, iar pasta de dinți de două ori pe zi.
Sărutul te poate salva de unele drumuri la dentist, pare-se. Asta o susține dr. Sam Green de la Asociația Stomatologilor din Toronto:
„Sărutul stimulează secreția de salivă, care este un fel de duș bucal natural pentru dinți”.
Voi ce ziceți? Credeți în acest argument?
Alte sfaturi care te pot ajuta să ai dinții strălucitor de curați și să previi cariile
- Guma de mestecat fără zahăr are același efect benefic, menționat mai sus, ca și sărutul, ambele stimulând producția salivei. Pastilele Tic Tac, drajeurile cu mentă, chiar și mestecarea unei bucăți de elastic fac același lucru!
- Folosește o passtă de dinți aromată, dacă ai vreo aromă preferată. Astfel, te asiguri că periajul va dura mai mult, ceea ce e benefic pentru dinți.
- Încearcă să folosești două periuțe de dinți: cu una te speli dimineața și cu cealaltă seara. Astfel, fiecare periuță va avea timp să se usuce. O periuță umedă este mai puțin aspră și, deci, mai puțin eficientă decât una uscată.
- Asigură-te că ai o periuță de o mărime potrivită. Lungimea periuței trebuie să fie egală cu distanța dintre caninii de jos.
- Curăță limba. În absența unei spatule speciale, din lemn – cum obișnuiau vechii egipteni să folosească, „răzuiește-ți” limba cu o lingură întoarsă cu fața în jos. Sau încearcă un instrument precum cel de mai jos – o periuță de curățare a limbii / periuță linguală:
Sursă foto principală: Pixabay/StockSnap