Fidget spinnerele sunt cele mai populare jucării apărute în 2017 și sunt disponbile spre a fi cumpărate mai ales din magazinele online, dar și din librării sau din magazinele cu jocuri.

Dacă anul trecut cam toată lumea avea o kendama, anul acesta a venit rândul unei jucării de obicei metalice pentru a face furori în toată lumea – fidget spinnerul – jucăria gadget care se rotește.
Marele său avantaj este că poate fi purtat peste tot cu ușurință, și intră chiar în buzunar.

De unde cumpăr online fidget spinnere?

Fidget spinner albastru
Acest fidget spinner albastru se poate cumpăra de aici

 

Multe magazine online vând aceste jucării populare și de regulă versiunile de bază se găsesc la prețuri care pornesc de undeva de la 20 lei/bucată.
Aș recomanda achiziția a mai multor modele sau mai multor bucăți, că din ce am observat unele sunt mai bine făcute, altele mai slab, mai ales la modelele cele mai ieftine există acest risc.

Vei găsi fidget spinnere în oferta celor mai populare magazine online din România:

 

Ce sunt fidget spinnerele?

Fidget spinnerele sunt practic niște rulmenți care se învârt și produc un efect care se spune că elimină stresul, deși nu există vreo cercetare științifică care să susțină acest argument.
Pe mine mă relaxează mai ales atunci când reușesc să învârt spinnerul cu o singură mână.

Nu au o anumită utilitate, ci doar oferă o ocupație degetelor în timp ce faci orice altceva. Ah, iar singura funcție a unui spinner este că…se rotește! Cu cât mai mult și cu cât mai ușor, cu atât mai bine.
Personal le mai folosesc la muncă, în timp ce lucrez pe calculator la varii lucruri care nu necesită ambele mâini.

Chiar dacă acestea au apărut pentru prima dată în 1993 (nu erau prea populare la vremea aceea), nu există un inventator cert pentru această jucărie.

Aceste jucării, după cum vă spuneam, au început să fie foarte populare în a doua jumătate a anului 2017.
Produc un sunet constant unele și din acest motiv au fost interzise în multe școli din lume.

Cele mai populare fidget spinnere au un corp din trei brațe care se rotește în jurul rulmentului

Majoritatea fidget spinnerelor sunt compuse dintr-un rulment mijlociu pe lângă care se învârte alt corp, de obicei compus din trei brațe.
Nu există neapărat o regulă care fidget spinner este mai bun, deși se spune că cele metalice ar fi spinnerele care se rotesc cel mai mult.

Fidget spinner clasic negru
Fidget spinner clasic negru – se poate cumpăra de aici

Există și spinnere care au cinci, șase sau mai multe brațe, dar și spinnere care au o altă formă, dar care posibil să nu se rotească atât de bine și atât de ușor.

De exemplu, fidget spinnerul de mai jos este auriu și are o formă mai aparte, care poate ajuta să prindă viteză mai mare. Este ceva mai scump și se poate cumpăra de aici.

Cât va mai dura moda fidget spinnerelor?

Este greu de anticipat cât vor mai fi populare aceste jucării.

Personal nu cred că vor depăși popularitatea cubului rubik, dar tot cred că aceste jucării vor fi extrem de apreciate de către toți tinerii, mult timp de acum încolo.

Personal cred că vor depăși cu mult popularitatea jucăriei japoneze kendama.

Și, mai cred că pe viitor o să ne amintim de aceste jucării cum alte generații își aduc aminte de jucăriile electronice Tetris sau de cheia de la gât.

Știai că există și trucuri pentru folosirea fidget spinnerului? Și magii?

Iată mai jos câteva trucuri cu care vei putea să îi impresionezi pe colegii tăi după ce vei cumpăra unul dintre jucăriile recomandate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *