Felinarele pentru casă sau cele de grădină sunt un element decorativ minunat care te ajută să creezi o atmosferă superbă în casă sau în aer liber, în serile de vară, conectând astfel mediul cu utilitatea luminării.

În sticlă, plastic, hârtie și/sau lemn, există multe idei pentru a-ți crea felinare DIY, chiar și prin reciclarea obiectelor de zi cu zi, cum ar fi, de exemplu, borcanele clasice. 🙂

În funcție de tipul felinarului pe care îți propui să îl realizezi, poți utiliza mici lumânări cu LED, alimentate de o baterie sau lumânări ori lumini/beculețe de decor. Sky is the limit!

lumânări elecrice cu LED pentru felinare decor proiecte DIY și reciclare

Vezi mai multe tipuri de lumânări cu LED pentru proiecte cu felinare DIY

Inspiră-te din această colecție de idei creative pentru a crea felinare frumoase tip suport de lumânări sau tip lanterne cu lumini!

Felinare pentru grădină, pentru decor în aer liber: idei de proiecte DIY

Felinarele de exterior sunt ideale pentru a le atârna pe ramurile copacilor, pe marginea foișorului din grădină, de-a lungul gardurilor sau pentru a le atârna de tavan, în cazul unei terase.

Ele vor oferi atmosfera potrivită pentru a petrece o seară minunată în compania prietenilor sau a familiei.

Felinar din borcan de sticlă cu lumini LED pentru exterior

Varianta care cred că este cea mai potrivită pentru utilizarea în aer liber este felinarul tipic realizat cu un borcan de sticlă. Paharul borcanului, lucios sau neted / mat, va reflecta lumina lumânării cu efecte sugestive care se vor extinde în jur.

Fiind transparent, este indicat să împodobești interiorul borcanului cu elemente mici pentru a crea o compoziție – în funcție de anotimp, de exemplu.

Poți introduce nisip și scoici vara, conuri de pin și rămurele toamna sau cele mai obișnuite pietricele și sare grosieră, care sunt bune în orice moment al anului.

Felinarele în aer liber pot fi atârnate în mai multe moduri: folosind sfoară, frânghie sau sârmă legată în jurul circumferinței sau, într-un mod foarte particular, prin crearea unui strat de croșetat care acoperă întreaga suprafață, dând felinarului un aspect vintage romantic.

felinare din borcane pentru exterior idei de reciclare și DIY

Felinare stil Shabby Chic de exterior

Lanternele reprezintă un obiect indispensabil în orice mediu care reflectă stilul Shabby Chic.

Împodobite cu dantelă, iută, detalii de in și flori în pastel, felinarele Shabby Chic vor fi perfecte pentru a fi așezate în centrul mesei sau atârnate printre copacii grădinii pentru a aduce un aer mai romantic mediului.

În plus față de borcanele de sticlă menționate mai sus, pentru a crea un felinar Shabby, poți crea structura felinarului folosind șipci de lemn pentru a fi unite și tratate cu un efect de alb scorojit, care caracterizează adesea stilul provensal.

Sau dacă aveți deja disponibile felinare frumoase din lemn, le puteți decora și personaliza suplimentar adăugând flori de decor.

felinare din cadre de lemn stil shabby chic proiect DIY

Felinare pentru interior: idei DIY ca să le creezi ușor și simplu acasă

Felinare de hârtie pentru interior pe care să le faci acasă

Pentru a plia și a lipi hârtia, am descoperit că felinarele de hârtie sunt cu adevărat fascinante.

Este minunat să vezi câte lucruri pot fi obținute pornind de la un carton colorat foarte simplu!

În acest caz, având în vedere utilizarea hârtiei, nu vei  mai putea folosi lumânările obișnuite de ceară pentru a ilumina, dar poți opta pentru luminile LED cu baterie, disponibile cu ușurință ieftin și online AICI .

O idee fabuloasă și cu adevărat particulară care poate fi reprodusă în doar câteva minute este să folosești hârtie pergament pentru a crea un felinar botanic, care, datorită jocului de transparență al hârtiei, va oferi o notă de originalitate camerei.

felinare din hârtie pentru decor idei DIY

Felinare din… răzătoare sau tel de bucătărie – pentru interior

Designul cu găurele al răzătoarei este perfect pentru a deveni felinar, știați?

Puneți o lumânare sau lumini în centrul mesei și așezați răzătoarea deasupra acesteia/acestora, pentru a obține un felinar special creat prin reciclare.

O altă idee ingenioasă constă în reutilizarea unei serii de felinare din teluri de bucătărie, atârnarea lor de tavanul casei și plasarea lumânărilor în interior; et voila aici: o altă soluție fără costuri!

felinare din ustensile de bucătărie

Felinare din conserve metalice

Cunoști conservele clasice din metal care conțin leguminoase, sosuri și alte alimente? De data asta vor fi perfecte pentru a crea felinare exclusiviste DIY!

Opțional, poți decide să pictezi suprafața sau nu. Ceea ce va fi cu siguranță original este să creezi găuri pe suprafața cutiei pentru a lăsa filtrul de lumină să iasă.

Găurile pot forma un model geometric, un cuvânt scurt frumos sau pot fi poziționate fără criterii prestabilite.

Pentru a crea un design mai precis, recomand să desenezi sau să imprimi aranjarea găurilor pe o foaie, apoi să suprapui foaia peste cutie și să o utilizezi ca semn pentru a crea găuri prin utilizarea unei bormașini. Va fi foarte simplu!

felinare din conserve DIY idei de reciclare

Reciclarea te ajută să fii creativă când realizezi felinare de decor

Borcanele de sticlă sunt, fără îndoială, obiectul cel mai refolosit pentru a crea felinare de exterior prin proiecte DIY. Indiferent dacă este mic, lat, scurt sau lung, orice borcan de sticlă poate fi transformat cu ușurință într-un felinar util.

Pentru a obține o creație mai originală, vă recomand să pictați borcanele cu acrilice din sticlă, poate folosiți un stencil în centrul borcanului, în formă de inimă sau stea, pentru a face lumânarea vizibilă în interior.

Dacă sunteți mame, aceasta este o idee excelentă pentru reciclarea borcanelor cu produse pentru bebe și crearea unor felinare frumoase pentru utilizare în aer liber, ideale pentru a fi folosite și ca obiecte decorative la cină.

Mai potrivite pentru spiritul de iarnă, felinarele de Crăciun pot fi create și prin reutilizarea sticlelor sau clopotelor de sticlă în care vor fi introduse multe lumini LED cu baterie.

ghirlanda luminoasa pentru creat felinareVezi mai multe modele de instalatii cu lumini pentru proiecte DIY de felinare

Acestea vor fi perfecte pentru a fi amplasate la intrarea în casă, sub bradul de Crăciun sau pentru a fi folosite ca piesă centrală pentru o cină acasă cu prietenii.

Datorită umbrelor și jocului de lumină proiectat pe pereți, felinarele vor ajuta la îmbogățirea camerei cu o lumină confortabilă și relaxantă.

Iată și aici un tutorial de felinar din borcan cu pietricele de sticlă decorativă.

Trebuie doar să vă găsiți inspirația în aceste sugestii și fotografii și să începeți să creați un felinar DIY!

Sursă foto: inspirando.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *