Instagram a devenit pentru mine o sursă inepuizabilă inclusiv pentru idei de home & deco, de inspirație pentru amenajări în casă.

În plus, izolarea a scos la iveală abilitățile noastre de meseriași și toată creativitatea privind lucrurile de făcut acasă. Și avem destule, slavă Domnului! Așa că multe se văd pe Insta.

Hai să vă arăt, acum, care sunt cele mai frumoase stiluri de băi pe care le-am găsit pe Instagram și care să vă ofere idei de amenajări inclusiv pentru băile voastre, de acasă.

Mie îmi vin mănușă, căci, la început de pandemie, tocmai terminasem de renovat baia, iar acum încă mai am de finisat niște lucruri și de terminat decorul ei.

O baie cu lambriuri și mobilier alb Art Deco modern

Îmi place ideea de lambriuri albe pe pereți, iar o baie cu lambriuri până la jumătatea pereților, fără faianță, pare desprinsă dintr-o poveste recentă și totuși, a altei generații.

Îmi place foarte mult acet stil de mobilier alb, cu linii drepte, forme geometrice ascuțite, bine definite, de Art Deco. Mai ales la o baie.

Un colț de baie luminos, elegant și foarte viu, mai ales prin plantele care atârnă nestingherite pe aproape orice zonă. Dulăpiorul cu oglindă (probabil deasupra chiuvetei) și planta care atârnă de pe el m-au inspirat și pe mine.

Decor de baie în stil colonial cu elemente scandinave

Dincolo de căldura emanată de atâtea lumânări aprinse, baia aceasta te îmbie la relaxare și calm.

Elemente tropicale cum ar fi simple tablouri cu postere cu plante exotice, precum și bibelouri cu faună specifică, dar și imprimeuri asiatice cum ar fi pe covor, se îmbină cu stilul degajat și simplist al scandinavior.

Totul pentru a crea o atmosferă ca de vacanță, pentru momente de liniște și revigorare pe care nu ai vrea vreodată să le oprești. De ce să nu le aduci atunci acasă, prin reamenajarea băii tale într-un astfel de decor?

Baie mare în contrast mediteranean modern și stil curat, minimalist

Ce n-aș da să am o baie mare și luminoasă ca aceasta, cu ferestre mari, pentru a pătrunde cât mai multă lumină naturală.

Ador aerul curat și simplist, mediteranean, pe care îl conferă această baie. Nu mai spun că se bazează pe contrastul alb-albastru (mai degrabă, bleu), pe care îl ador și care face din această baie ceva apropiat de o încăpere de hotel de lux, undeva la mare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

The limited space of the bathroom allows you to invest in high-end fixtures. For instance, you’d be spending less on a high-end bathroom countertop than you would for a kitchen countertop. It’s a good idea to spend more money on fixtures that will be around for a while and give you the most value. Consider spending more on countertops, vanities, bathtubs, etc. These pay off more in the long run as compared to other fixtures. . . . #bathroomremodel #bathroomdesign #bathroomrenovation #bathroomdecor #bathremodel #bathroomremodelingideas #bathroomrenovations #bathroomsofinsta #bathroom #bathroomvanity #remodeling #bathroominspo #bathroominspiration #bathroomtiles #renovation #design #bathart #bathroomsofinstagram #bathroomideas #bathroomrenovation #bathtub #bathideas #bathdecor #remodel #bathroomlove #bathroompassion #homeimprovement #homeremodeling #homeremodel #bathroomvirginia

O postare distribuită de Dulles Kitchen & Bath (@dulleskitchenandbath) pe

De asemenea, jocul de culori luminoase, care emană curățenie, prospețime, fac încăperea să pară și mai mare și spațioasă, și mai plăcută privirii, deși destul de minimalistă, ceea ce ar putea denota un aer rece, deloc personal.

Îmi place foarte mult cum fiecare zonă – duș & cadă – are partea ei dedicată, separate una de cealaltă. Cada e aproape de ferestre, poți să te relaxezi doar privind pe ferestre, în timp ce te îmbăiezi sau stai pur și simplu în apă, cu uleiuri, ca la spa.

Stilul industrial în baie

Stilul industrial, loft, specific zonelor scandinave, s-a răspândit rapid. Faianța e mai mereu albă, stil cărămidă, chitul de faianță e gri sau chiar negru (mai mereu de culoare închisă), iar lămpile și corpurile de iluminat – negre sau imitând metale ori becuri industriale.

Ușile sunt și ele adesea cu multe geamuri, rame și multe rafturi metalice. La fel restul pieselor de decor și bateriile. Totul pare rece, dar e de o simplitate care îți aduce relaxare și degajare.

Uite niște idei pe Insta:

După cum vezi, mai poți aduce un pic de viață și stil acestui tip de decor – prin tablouri, prin obiecte decorative. Dar stilul rămâne mai degrabă masculin, simplist.

Băi care prind viață cu tapet

Fie că alegi să renunți de tot la faianță pe pereți, în favoarea tapetului, fie că doar decorezi anumiți pereți cu tapet, efectul va fi unul viu, plin de vibe bun și originalitate.

Uite ce frumos poți personaliza niște băi cu puțin: adesea, frumusețea stă în detaliile mărunte care pot face diferența și upgrada complet un spațiu, aparent mai nesemnificativ, ca baia.

 

Decor de baie pe colț, în clădiri mici și vechi, cu construcții atipice

Știm cu toții necesitatea adaptării proiectelor noastre la constrângeri legate de spațiu sau de construcții atipice.

E și cazul băii de mai jos, dar uite ce frumos și elegant s-au descurcat cu un decor drăguț și simplu, pe colț. Într-adevăr, o personalitate aparte o conferă fereastra înaltă, mare, cu arcadă deasupra, din perete.

Dușul e pur și simplu în zona pardoselei, dar, hei, au pus o cadă pe colț, chiar lângă fereastră. Și ai și o băncuță ca la saună, lângă duș. Pur și simplu au organizat un spațiu mic de baie cu strictul necesar. Și le-a ieșit foarte bine, zic eu.

Au fost atenți la detalii de tipul spoturi, care fac diferențe majore în spațiile mici și creează impresia de zonă mai mare puțin.

Baie în stil Boho

Stilul boho este despre libertate, culoare, natură, relaxare și visare. Dacă eu vreau plante multe în jurul căzii și flori în apa din cadă, pietre și minerale în jur, în timp ce mă relaxez în timp ce fac o baie sau chiar meditez, de ce nu?

Oricum, e treaba fiecăruia ce face și cum alege sau vede relaxarea! Doar baia e despre cel mai intim spațiu al casei.

Mie îmi plac la nebunie ideile de mai jos pentru amenajarea și decorarea unei băi în stil boem, dar chic.

 

Baie mare în stil conac franțuzesc

Da, baie mare iar. Ca de palat sau de conac englezesc – tip mansion – sau franșțuzesc. În orice caz, totul e mare la baia asta: spațiul, fereastra, care are până și arcadă, dușul, oglinda.

Îmi place că au păstrat totul predominant alb și în culori deschise, luminoase. Multe corpuri de iluminat, cu abajur, în stilul de cottage house/mansion, chiar dacă avem fereastră mare și încăpere luminoasă. Noaptea parcă nu-s de ajuns doar lumânările romantice, nu?

Să mai spun de blatul cu chiuvetă și zona de dulap cu multe spații de depozitare? Nu, mai bine vă las să le priviți singuri și să vă dați seama. Sunt atât de frumoase și utile! O baie mai faină decât în visurile mele!

Baie în stil jucăuș cu tapet & faianță

Nu te poți decide la faianță sau la tapet chiar, în baie? Dar de ce nu ambele? Uite că se poate!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Have a wonderful evening friends, I’ll be here ‍♀️ PSA I got my smear test results back today and they were negative this wasn’t the case a few years back when they found a concentration of high grade pre-cancerous cells through a routine smear and thank God they did, I had them removed quickly and have had 6 monthly screening since which has thankfully been all clear. Further proof as if you needed it, that our NHS is bloody marvellous. SO, using my voice to talk to the 94% of my followers that are women, if you’ve been putting yours off over lockdown, get on the phone Monday morning and book your smear test, It takes seconds quite literally (I was planning to count back from 100 as a relaxation technique but didn’t even get to start the countdown and it was done) is not in any way painful and could save your life. I’ll get off my box and in to my bath now! Enjoy your evening . . Wallpaper, tiles and print part of previous collaborations as tagged. . #saturdaysoak #bathtime #mybathroom #bathroomsofinstagram #metime #SelfCare #palmsprings #bookstagram #readinginthebath #bathroominspo #wallpaper #bathroomgoals #bathroomdecor #urbanjunglebloggers #urbanjungle #bathroomideas #interiorforinspo #interiors4you #pinkandgold #eclecticallymade #eclecticdecor #colourfulinteriors #colourfulbathroom #rainbowhomemonthly #apartmenttherapy #interieur #interiorideas

O postare distribuită de Lissi (@oxfordone) pe

Ador cum jocul dintre faianța geometrică, hexagonală și tapetul cu frunze tropicale, fresh, pare să releve ceva anterior. Ca și cum înainte am fi avut tapet, iar acum ne-am fi decis să punem faianța. Și am rămas tot nehotărâți cu ce vrem, căci, de ce nu, viața e frumoasă oricum.

Nu mai spun de cada în culoare roz-deschis, pastel, cu baza aurie. Pare ca de înghețată. Plantele sunt super drăgălașe și ele.

Baie în stil vintage Tudor cu tapet

Un tapet cu pattern nanjing, asiatic, în roșu coral, spune povestea acestei băi în stil vintage. Avem lambriuri, avem și faianță, avem ferestre vechi înrămate pe interior cu lambriuri.

Chiuveta e plasată simpatic în zona ferestrei, iar oglinda pe peretele lateral. Mai atipic, dar spațiul dictează adesea astfel de „personalizări” și originalitatea locului.

Dulapul de sub chiuvetă a fost vopsit în același roșu coral, plăcut. O baie frumoasă, luminoasă! Stilul vintage e oricum foarte plăcut aici, dar are un touch oriental prin tapet și culoare, contrastantă cu albul și atipică pentru o baie.

Baie în stil rustic, vechi

Mi se pare genial designul acestei băi înguste, mici. Au găsit potrivit să o lase cu o chiuvetă ce pare ruptă dintr-un jgheab de piatră, o scară rustică de urcat în pod, din lemn pe care se citesc anii și o oglindă de cristal în stil învechit.

Avem și aici o frumusețe de fereastră.

Îmi place foarte mult ideea aceasta de întoarcere la o decorare de stil vechi, rudimentar, cu elemente naturale, la îndemâna omului, de când lumea. Mai ales să dăm valoare vechiului și să prelungim viața unor astfel de piese, de la origini, cât mai mult.

Baie în stil baroc, ca de palat

Nu toți ne-am născut în puf și la palate, dar dacă dispunem de o baie cu spațiu generos și resurse, și, mai ales, dacă ne plac decorurile din palate, stilul Art Nouveau sau stilul Baroc, poți să-ți creezi un spațiu ca de palat chiar și în baie.

Decorul băii de mai jos e dovada. Candelabru în baie – de ce nu? Și eu îl tot caut pe cel potrivit băii mele. Oglindă cu rame ovale, sculptate cu înflorituri și decorate bogat. Canapea rotundă. Scaun ca de birou. Și nu arată kitschos! Poate doar ceva mai luxos decât de obicei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Fit for Royalty . What do you think about this entirely marble bathroom? Snag or Pass?⁠ ⁠ : Douglas Friedman

O postare distribuită de Beddings & Homegoods (@lsa.company) pe

Voi ce părere aveți? Vă plac? Care e stilul de baie preferat de voi? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerile voastre contează cel mai mult pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *