Hawaii, Bali, Caraibe, Polinezia Franceză. Sunt multe șanse să fi auzit adesea de aceste insule exotice. Dacă ai avut noroc, poate că ai și vizitat măcar una dintre ele. Dar dacă urmărești o destinație nouă de călătorie, cu adevărat inedită, ieșită din tipare, include în lista ta de locuri de vizitat și realizat, cel puțin o dată în viață, insula  tropicală Palawan.

Nu ai auzit niciodată de acest loc? Stai liniștit(ă), cu siguranță nu ești singura persoană. Palawan sau ceea ce printre filipinezi e cunoscut drept ultima frontieră a Filipine, este o insulă-provincie captivantă în această țară.

Deși nu este atât de cunoscută precum insulele menționate mai sus, în primul paragraf, Palawan a fost în mod surprinzător încoronată drept cea mai tare insulă din lume de către cititorii popularei reviste de călătorii Travel + Leisure. Aceasta a fost a doua oară când această insulă a ocupat triumfătorul loc 1, după anul 2013, când a fost prima dată când și-a primit această titulatură.

insula Palawan în Filipine

Cei care au votat și-au bazat voturile pe câteva criterii esențiale cum ar fi:

  • atracții și locuri naturale
  • mâncare
  • localnicii primitori și prietenoși
  • costuri în ansamblu

Ce face Palawan să fie atât de fascinant? Unul dintre cei care au votat și i-au acordat credit l-a numit „destinația de vis a fiecărui pasionat de plaje” și, în întregime „un loc minunat și magic”.

Adăpost pentru un râu sub pământ de 5 mile lungime, precum și pentru 120 de specii de coral și 800 (!) de specii diferite de pești exotici,  dar chiar și pentru epave de nave scufundate, Palawan ar trebui să fie printre locurile de vizitat de pe lista de must-go dacă ești un fan de scuba diving.

Dar chiar și dacă nu ești, alte sporturi de apă sunt disponibile acolo, precum caiac sau snorkeling.  Râul subteran îți taie respirația pur și simplu: doar apa cristalină perfect transparentă curgând printre peșteri sub munții insulei este suficient ca să te facă să suspini.

Vezi oferte de cazare în Palawan, Filipine

Bacuit Bay este în special popular printre turiștii care își doresc să exploreze recifii de corali, dar plajle de la El Nido sunt și ele recomandate dacă tânjești după niște timp de liniște și relaxare.

El Nido în insula Palawan Filipine

Supranumită „pură perfecțiune” de către The Huffington Post, Palawan are mai multe de oferit decât junglele care împodobesc munții și apa albastră superbă. Localizat pe Insula Calauit, Calauit Safari Park este cea mai mare rezervație de jocuri și sanctuar de sălbăticie din țară, măsurând 3700 de hectare. Acesta este deschis publicului și adăpostește 1870 de animale diferite, parcul safari fiind o destinație perfectă pentru aceia care călătoresc cu copiii.

Palawan este cunoscută și printre destinații de top pentru mari staruri ca Madonna și Brad Pitt, care au vizitat înainte această insulă pitorescă. Dar și filme de Hollywood renumite ca The Bourne Ultimatum și James Bond : Tomorrow Never Dies au fost filmate în Palawan.

Insula Palawan in Filipine El Nido recifuri de corali

Bogat în atracții superbe vederii, Palawan este de asemenea, în mod surprinzător, locul unde au fost descoperite vestigii istorice semnificative.  Rămășițe ale vechilor strămoși Homo sapiens au fost descoperite și raportate în Peștera Tabon din Puerto Princesa, Palawan. Fosilele umane datează de acum mai bine de 47000 de ani. Interesant loc, Puerto Princesa, care este totodată și capitala Palawanului, este la rândul ei faimoasă pentru deliciile culinare savuroase.

Urmărește AICI oferte la resorturi de vis în Palawan.

Un pachet complet, Palawan cu siguranță se ridică la nivelul titulaturilor primite, printre care aceea de „cea mai frumoasă insulă din lume”. Încă în dubii? De ce nu mergi să te convingi chiar tu? 🙂

Surse foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *