Vara, cea mai mare parte din căldura din interioare este produsă din cauza luminii solare foarte puternice care pătrunde din afară. Jaluzelele și draperiile clasice abia mai fac față, sunt adesea decolorate de razele soarelui și… sunt degeaba. Ai nevoie de unele care să blocheze efectiv lumina soarelui vara, să fie cât mai opace. Și există.

Se numesc jaluzele black out.

Ce sunt jaluzelele black out?

Acest tip de jaluzele sunt realizate din materiale groase, în culori închise și sunt opace, blochează efectiv pătrunderea luminii în cameră. Păstrează, practic, întuneric complet în cameră. Denumirea de black out se trage de la gradul de transparență, iar la acest tip de jaluzele, fiind din materiale închise la culoare, cât mai opace, vorbim de jaluzele cu grad de transparență 5, adică foarte închis, total opace, care blochează pătrunderea luminii complet.

În mod obișnuit, jaluzelele black out se combina cu rulouri interioare sau sistemul de rolete textile, de aceea cel mai adesea le vei intalni sub denumirea de rulouri textile pentru ferestre de interior.

jaluzele black out tip rulouri textile de interior

Vezi mai multe modele de jaluzele black out / rulouri textile de interior – prețuri și detalii

Cum funcționează și cum se montează jaluzelele black out?

Roletele textile interioare au funcția tehnică de umbrire parasolară și se montează foarte ușor spre deosebire de alte tipuri de jaluzele: se prind de rama ferestrei, se agață prin cleme sau se lipesc pur și simplu de  rama de sus. Fiind atât de ușor de instalat, fără a necesita găurirea tâmplăriei ferestrei, poate fi montată de către oricine, în doar câteva minute. Oricum, vin cu un kit și instrucțiuni de instalare, pe înțelesul oricui.

cum se monteaza jaluzelele black out

Urmărește oferta actuală la rulouri textile de interior.

În funcție de material, poți alege un model într-o culoare mai deschisă, care să nu blocheze 100% lumina naturală și să mai permită cât de cât pătrunderea ei în interior.

Prin alegerea unor jaluzele tip black out, economisiți inclusiv spațiu în încaperi, nu doar timp prin montarea rapidă și facilă. Sunt acele modele de jaluzele care necesită cel mai puțin spațiu lângă fereastră, pentru că se montează direct pe rama geamului. În plus, jaluzelele black out înlocuiesc cu succes storurile exterioare, care devin mult mai greu de utilizat în timp.

Jaluzelele black out au șnur de manevrare, pentru a ridica storurile exact atât cât simțiți nevoia pentru a pătrunde lumina sau pentru a lăsa posibilitatea urmăririi priveliștii de afară, dacă ai o panoramă frumoasă de la fereastra ta. Sunt astfel simplu și ușor de folosit de către oricine.

Jaluzelele black out sunt simple, se încadrează în orice încăpere, de obicei fiind monocrome și, astfel, se potrivesc de minune mai ales în locuințe în stil minimalist.

Se curăță foarte ușor, cu un burete umed sau o cârpă moale.

Jaluzelele black out  sunt excelente vara, pentru că țin lumina soarelui puternic departe de interior, reduc astfel căldura în încăperi și, totodată, obiectele și mobilierul din interior nu mai riscă să  fie decolorat de razele puternice. Au un preț foarte bun (verifică aici oferta actuală la rulouri textile de interior), spre deosebire de alte tipuri de jaluzele, la care mai trebuie să plătești și montajul.

Se instalează cu ușurință, de către oricine. Iar dacă, în timp, materialul textil din care sunt confecționate se deteriorează sau se decolorează din cauza luminii puternice a soarelui captate din exterior, va trebui doar să îl înlocuiești sau să înlocuiești rulourile textile cu totul, pentru că nu costă foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *