Îmi place să încerc diferite tipuri de bucătării și așa cum mă tentează mâncarea asiatică, la fel nu mă dau în lături de la a gusta, cu fiecare ocazie, ceva specific bucătăriei orientale. La fel, bucătăria turcească mi se pare excelentă, gustoasă și e printre preferințe.

Așa că, într-o zi, m-am pus și eu pe făcut kofte, adică delicioase chiftele turcești din carne de vită și, ca să fie ca la carte, le-am făcut așa cum se fac la mama lor, adică pe băț, da chiftele turcești pe băț… de frigărui, mai precis.

Ca să faci kofte din vită, ai nevoie de:

  • 250 g de carne tocată de vită (preferabil de la pulpă);
  • 1 ceapă roșie tăiată fin;
  • 1 vârf de lingurință de turmeric;
  • 1 ou;
  • 1 vârf de linguriță de mentă uscată;
  • 2 căței de usturoi mărunțiți;
  • sare și piper după gust

Pentru sosul de iaurt, îți trebuie:

  • 50 g de iaurt;
  • 1 vârf de linguriță de mentă;
  • 1 cățel de usturoi zdrobit;
  • sare și piper după gust

kofte din carne de vita cu sos de iaurt

Amesteci carnea cu restul ingredientelor, apoi potrivești gustul de sare și piper. Formezi chiftele pe bețe de frigărui și le frigi, pe toate părțile, pe grătarul încins. Pentru sos, pui iaurtul la scurs. Apoi îl freci bine cu usturoiul, sarea și piperul, după gust și, la final, adaugi menta uscată.

Servești chiftelele presărate cu sosul de iaurt. Eu am făcut și o garnitură de legume sotate la grătar cu ciupercuțe, asezonate cu mărar.

Poftă bună! ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *