De câțiva ani, visez să am un manechin de decor în stil vintage sau Shabby Chic – mult preferate de mine.

Unul care să arate ca un manechin de croitorie, dar care să nu necesite ajustare pentru mărimi, ci să aibă mai degrabă un aspect super plăcut și rafinat, într-un decor retro, boem.

Un bust, mai exact, ca de croitorie, dar pentru decor, îmbrăcat eventual în material cu imprimeu drăguț, cu alură și aer de vechi, de vremuri apuse.

Așa că urmăresc cu disperare magazine online unde se găsesc asemenea manechine tip bust de croitorie, dar pur pentru decor. Vi le las și vouă mai jos, poate vă aflați în aceeași situație ca mine și vreți să aveți un astfel de „partener” de interior:

eMAG are și manechine de decor și busturi de croitorie 

La eMAG găsești de toate acum, mai ales că e și un mare marketplace. Prin urmare, acest magazin are și manechine de decor și busturi de croitorie reglabile, pe mărimi diverse.

manechine de decor sau busturi de croitorie reglabile

Vezi mai multe modele și detalii

Depinde pentru ce îți dorești acest manechin: dacă îl vrei pur pentru decor, așa cum mi-l doresc și eu, dacă vrei să fie doar pentru o pură joacă de croitorie sau profesional, ori dacă vrei pentru magazinul tău de haine un manechin disponibil pe mărimi variate.

⚜️⚜️⚜️

Vivre – un loc cu tot ce are nevoie casa ta, inclusiv cu manechine de decor

Vivre e magazinul online complet când vine vorba de mobilă și decorațiuni interioare. Era normal să găsesc și manechine de deco acolo.

Am găsit un manechin din schelet metalic decorativ Shabby Chic amintind de o rochiță dantelată romantică. Are astfel:

  • dimensiuni: lungime 37 cm/lățime 27 cm/înălțime 151 cm
  • greutate: 3.5 Kg

manechine de decor în stil retro vintageVezi mai multe detalii

Iar unul mai clasic care aduce cu modelele „clasice”, de croitorie, mai e disponibil doar pe roz-deschis, în stil vintage, din catifea fină. La acesta îmi place că are o înălțime ajustabilă până la maximum 168 cm, pe lângă:

  • Dimensiuni: lungime 37.5 cm/lățime 24 cm/înălțime 168 cm
  • Greutate: 2.9 Kg
  • Material: catifea din poliester, lemn de pin, MDF.

⚜️⚜️⚜️

ChicVille: cu manechine și valeți de decor deosebiți ca din cărți

Probabil că niște camere chic, pline de rafinament și boem, s-ar bucura de minune să aibă în decoruri asemenea manechine și valeți de decor în stil vintage și retro, cum se găsesc la ChicVille, un magazin online cu mobilă, deco, articole de lifestyle, bucătărie & dining, decorațiuni și jucării pentru copii, idei de cadouri și de asemenea categorii tematice (de Sărbători, pe anotimpuri, Valentine’s etc.).

Momentan, aici găsim un manechin de decor cu bust îmbrăcat în material textil cu carouri, trimițându-ne spre vremuri retro din Marea Britanie, dar și un suport tip manechin de decor din… răchită, foarte aparte și el, putând fi folosit în decoruri mai boho, eclectice, boeme cu accente indiene, etnice.

manechine de decor retro și rustice din răchită și cu material cu imprimeu în carouriVezi mai multe detalii în magazin

⚜️⚜️⚜️

RetroBoutique – cuiere de hol în formă de manechin 

Magazin online boem cu mobilier romantic, clasic sau de inspirație Shabby Chic/Vintage, perne cu dantelă, perdele şi draperii înflorate, RetroBoutique e locul unde găsești orice articol de home&deco cu iz de vreme apusă, o destinație aparte dacă ești pasionat(ă) de domeniu, ca mine.

Acolo sunt sute de produse unice și e extrem de greu să alegi dintre atâtea frumuseţi. Dar a fost o destinație firească atunci când am vrut să urmăresc manechinele de decor pe care mi s-a pus pata.

Știu că în trecut au avut multe modele chic de manechine de decor. Și mă cam învinovățesc că nu mi-am luat atunci, căci era varietate și aveau prețuri bune. Dar sunt convinsă că vor mai reveni în stoc și altele în viitor aici.

Momentan, am găsit acest minunat „schelet” de manechin de decor, din metal tip fier forjat vopsit în alb-gălbui/bej, în stil Shabby Chic, tip cuier de hol înalt, cu capete de prindere multiple în partea de sus.

cuier de hol tip schelet metalic de manechin de decor Shabby Chic alb

Vezi mai multe detalii în magazin

Are 40 (lungime) x 20 (lățime) x 180 (înălțime) cm, nu necesită asamblare, e ușor de întreținut și poate susține liniștit haine din stofe grele, pălării, poșete chic.

Este perfect pentru decoruri moderne, dar mai ales clasice, pe holuri, dar l-aș adapta de minune și la un interior de dormitor.

De asemenea, constituie o piesă de rezistență și pentru decoruri de magazine de modă și accesorii, pentru un astfel de butic elegant și boem, de pildă.

⚜️⚜️⚜️

Bonami: un magazin chic cu articole de casă și decor, chiar și cu manechine simpatice

Și Bonami e un magazin online cu piese de mobilier, decorațiuni și alte articole utile pentru casă. Furnizorii acestuia sunt din toată lumea, oferind o gamă foarte variată cu zeci de mii de produse.

Acesta a venit pe piață cu dorința de a umple casele oamenilor cu produse frumoase, colorate, practice, astfel încât să insufle o stare generală de bine. Bonami.ro a fost lansat la sfârșitul lunii septembrie 2016.

Ai șanse mari ca aici să găsești manechine de decor în diverse forme și modele, dar trebuie să ții cont că produsele aici se rotesc, în funcție de sezonalitate și oferte / campanii temporare, așa că s-ar putea ca ceea ce ai găsit să nu mai fie disponibil când ai nevoie.

Prin urmare, dacă dai de un manechin de decor interesant și pe gustul tău, ia-l cât încă este în ofertă!

Momentan, eu am găsit acest model în formă de suport de umbrele și paltoane în stil retro Shabby Chic, din metal, ca un manechin cu rochiță dantelată chic. E adorabil, precum cel de la RetroBoutique și vine de la firma italiană Mauro Ferretti. 🙂

suport de umbrele și palton în formă de manechin de decor metalicVezi mai multe detalii

⚜️⚜️⚜️

Beautify – magazin online britanic cu livrare internațională: cele mai frumoase manechine de decor

În căutarea mea după cele mai frumoase manechine decorative, am găsit și magazinul online britanic Beautify, dar cu livrare internațională. Au niște piese de mobilier și decor absolut superbe și, mai interesant, la niște prețuri excelente, pe lângă ce găsim în România.

De pildă, manechinele de decor la ei pornesc de la aprox. 27 lire britanice (aprox. 150 lei). Sigur, la acest preț se adaugă și transportul până în România, calculat în funcție de greutate și valoare, dar pentru astfel de manechine nu poate fi o avere și în niciun caz nu depășește valoarea manechinului.

manechine decorative britanice în stil vintage onlineVezi mai multe detalii și modele

Trebuie doar să achiți cu cardul în avans comanda și va fi expediată prin curier internațional la tine. Fiind livrare în și din spațiul european, nu va trebui să achiți nicio taxă vamală.

⚜️⚜️⚜️

Manechinele de decor mai sunt disponibile și în miniatură, ca suporturi de bijuterii. Sunt în toate formele și culorile, am și eu unul, dar îmi doresc acel tip de manechin în dimensiune realistă, mare.

Eu sunt încă la faza de căutare, încă nu m-am decis asupra unui model. Vreau să cântăresc cu atenție investiția, căci nu-ți schimbi des un astfel de manechin. Deci trebuie să fie unul și bun, care să mă cucerească din plin ca design, dar să fie și la un preț accesibil.

Mă ajutați și voi? Pe care l-ați alege? Ce alte sugestii mai aveți în acest sens?

Sursă foto front page: flickr/DaMayor și arhivă personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *