Pe langa tutoriale si proiecte DIY pentru realizarea de decoratiuni, tipul meu preferat de tutoriale sunt cele in care rezultatul final e un produs de mobila, precum o masa, un raft sau, in fine, orice implica lemnul. Si mai distractiv este cand proiectul implica doar paleti din lemn, acum foarte utilizati in proiecte de DIY si pe care îi poți obține la un preț foarte mic sau chiar pe gratis.

Chiar îmi doresc să încep să lucrez cu lemnul în viitoarele mele proiecte de relaxare, pentru a-mi crea propriile obiecte de decor și mobilier. Când voi ajunge să am casa mea și să o pot mobila cum îmi doresc, să pot face absolut tot ce vreau în ea. Mi-ar plăcea să am o cameră de lucru cu tot felul de obiecte care să mă ajute în proiectele mele personale pentru creat lucruri și obiecte frumoase și utile. Pentru că e minunat să construiești.
Până atunci, adun proiecte bune și simplu de pus în practică pentru a le avea salvate undeva și, în fapt, să se folosească de ele oricine are nevoie și planuri ca și mine. Azi vă las un tutorial video pe care tocmai l-am descoperit, care te învață cum să construiești simplu și ieftin o masă pentru cafea din lemn.

Ce ai nevoie ca să faci o masă de cafea din lemn

Lemnul e natural, ușor de manevrat și arată bine oriunde. Nici nu e scump și nici greu de procurat. Bucățele de lemn, stâlpi micuți, bețe și mici plăci din lemn găsești cam în orice magazin pentru proiecte de casă și grădină, de bricolaj, gen Dedeman, Brico Depot, Praktiker, Hornbach. Așa că… go fo it! Pune-ți ideile în practică!

masa de cafea din lemn tutorial DIY

Materialele și instrumentele necesare pentru o masă de cafea din lemn sunt:

 • 5 pari din lemn pătrați de 5×5 cm;
 • 6 plăci din lemn lungi și înguste de 5×10 cm;
 • o șurubelniță obișnuită sau o șurubelniță electrică – recomandată e cea din urmă;
 • șuruburi pentru lemn – mai lungi, de vreo 10 cm. Trebuie să fie cu vârf ascuțit, evită șuruburile cu vârf plat pentru proiectele care implică lucrul cu lemnul.
 • cuie pentru lemn. Nu utiliza cuie pentru pereți/beton!
 • ciocan;
 • vopsea sau lac pentru lemn în culoarea dorită;
 • o cârpă;
 • o pensulă pentru vopsit;
 • un adeziv pentru lemn, de calitate;
 • o perie abrazivă sau smirghel (e opțional, dar e recomandat pentru o mai bună finisare a suprafeței lemnului, ca să nu zgârie sau să agațe, să fie fin);
 • un ferăstrău de tăiat lemnul în bucățile în care ai nevoie / dimensiunile dorite. Recomandăm un fierăstrău electric, mai ales dacă ai de gând să pui în aplicare mai multe proiecte care implică lemn. Mai ai opțiunea să mergi la un atelier de tâmplărie, dacă ai în apropiere, și să le ceri să îți taie bucățile de lemn așa cum dorești și ai nevoie pentru acest proiect.

Cum să faci măsuța de cafea din lemn

În acest video am găsit un tutorial despre cum să creezi o masă de cafea din lemn, frumoasă, care să arate bine, dar să fie simplă, să se încadreze în orice decor. Urmează pașii de  acolo și ar trebui să îți iasă o frumusețe de măsuță de cafea. Poți să respecți dimensiunile indicate în video tutorial sau poți să adaptezi la nevoile tale, la alte dimensiuni, dacă crezi că e nevoie.

În plus, e o masă de cafea ieftină, pe ale cărei materiale nu trebuie să cheltui o grămadă de bani. După cum se menționează și în video tutorialului și după cum credem și noi, scopul proiectelor DIY este să faci ceva din bani puțini, o alternativă ieftină la produse frumoase din comerț, dar prea scumpe și, totodată să creezi un produs cu mâinile tale, un produs așa cum îți place și ți-l dorești foarte mult.

Ce îmi place la această masă este că pare solidă și nu are cum să nu fie. Îmi plac mesele de cafea care nu se zguduie la prima mișcare mai bruscă în jurul lor. În plus, lemnul e durabil, natural și rezistent în timp. Te vei putea bucura de o astfel de masă de cafea din lemn mulți ani de acum încolo. Cel mult va avea nevoie de revopsire, dar o poți revopsi de altfel și în alte culori, dacă reamenajezi casa și interiorul, din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *