Ei bine, se întâmplă din nou, e caniculă! Zilele răcoroase sunt o fata morgana.

Nu poți sta tot timpul în casă sau pe terasele din centrul, iar criogenia, nici măcar până la toamnă, nu este o opțiune! Ce ai de făcut?

Pentru că ai uitat, poate, prin ce ai trecut astă-vară,  îți reîmprospătez memoria cu 7 metode de a ieși cu fața curată chiar și la 40 de grade!

1. Apa! Să ai la tine întotdeauna o sticlă direct de la gheață și să nu o lași din mână chiar cu prețul vieții!

La nevoie, folosește-o pentru un duș răcoritor, iar dacă îți cere cineva, fă-te că plouă.

2. Încearcă un nou look. 

Poate că stilul beduin nu te prinde și în mod sigur nu îți permiți o cămilă, dar e timpul să realizezi cât de bine îți stă cu o pălărie cu boruri largi!

3. Păstrează-ți măcar sângele rece! E destul că îți distrugi pantofii pe trotuarele lichefiate, nu are rost să mai și… fierbi în suc propriu. Gândește-te că e o chestie temporară, va trece în câtva timp și canicula. 😉

4. Antiperspirantul! Dacă vrei să te simți proaspătă ca după o baie răcoritoare, cât e ziua de lungă, soluția perfectă ar fi un ministick deodorant  sau deodorantul roll-on.  Ia o variantă mică, încât să îl poți strecura ușor în sacul cu care mergi la ștrand. Simplu și te costă mai nimic.
👉 Vezi și care e diferența dintre deodorant și antiperspirant și care e soluția potrivită pentru tine!

5. Nu scoate nasul în soare la amiază cu niciun chip! Cei care s-au întors teferi din oraș în acest moment al zilei povestesc scene înfiorătoare. 😰

6. Înghețată de fructe! Multă! E singurul aliment care are sens în această perioadă și oricum, cine mai are răbdare să își calculeze caloriile?

Oricum, înghețata e un desert prea puțin bogat în calorii. 😉 Și ca să o prepari tu ca la carte, fără porcării și nu în cantități industriale, investește zilele astea într-un aparat bun de făcut înghețată!

7. În fiecare dimineață, ascultă buletinul meteo! Chiar dacă ești cârcotașă și nu vrei să îți strici buna dispozitie pe toată ziua, nu îți pierde simțul umorului!Încearcă să faci haz de necaz și să îți imaginezi ce mai poți să faci pe  o astfel de vreme. 🙂

Hai că trece ea și vara și la iarnă, sincer vorbind, îi vei duce dorul! 😀 Pe cuvânt?

Sursă foto: Pexels/ Andre Furtado

 

Un comentariu la „7 metode simple pentru a te proteja de caniculă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *