Da, ni se întâmplă tuturor adesea să rămânem blocați, să ne holbăm insistent la o foaie albă sau în ecranul calculatorului, încercând să găsim soluția salvatoare, să ne îndeplinim datoria în sfârșit. Apoi ne îndreptăm dintr-o dată atenția din nou către social media, ne întoarcem din nou la ecranul alb sau foaia necompletată de hârtie.
Și știi că ai un task de îndeplinit cât mai rapid. Neapărat. Însă să știi că taskul respectiv e obligatoriu, nu e suficient ca să-ți dai start creierului. Ai nevoie de ceva care să te entuziasmeze, să te motiveze într-atât încât să-i dai bătaie.
Iată câteva mijloace care să te ajute să finalizezi acel task care îți stă pe cap și din care pur și simplu nu găsești ieșire!
1. Petrece puțin timp cu un prieten pe care îl consideri o veritabilă sursă de energie și inspirație! Doar ascultă-l cum vorbește, stai în jurul lui o vreme și, ce să vezi, ideile vor începe să-și facă apariția și în creierul tău! Vibe-ul lui energic te va influența și vei fi gata de a începe treaba.
2. Ridică-te în picioare, cu capul și pieptul bine ridicate, și ridică-ți brațele sus. Rămâi în această poziție pentru cel puțin 5 minute. O scurtă schimbare a posturii ajută la o mai bună circulație afluidelor și a sângelui în organism. Astfel, creierul tău va fi mai bine oxigenat și mai limpede în gândire.
3. Fă-ți un obicei din a te recompensa! Știm că nu ai mai făcut asta de mult-mult timp sau chiar deloc, dar acesta este un moment prielnic să (re)începi s-o faci! Dacă te-ai încărcat cu o treabă grea sau plictisitoare, recompensează-te la fiecare 30 de minute, astfel încât să te dedici taskului. Fie că iei o bomboană dintr-o geantă, fie că vorbești cu un prieten (poate cel de care îți spuneam la punctul 1) sau alegi să dai o tură pe afară să te relaxezi puțin. Orice îți va face mai bine.
4. Păstrează pregătită o listă de citate motivaționale și cuvinte inspiraționale pentru când începi să te simți la pământ. Aruncă o scurtă privire printre ele și vei avea bateriile încărcate curând!
5. Instigă-te și sperie-te singur(ă)! Da, acest lucru funcționează cam în același mod ca și recompensarea. Dacă îți amintești cât de nașpa a ieșit ultima oară într-un meeting la job când ai îndeplinit prost un task nasol, cu siguranță te vei speria și motiva într-atât încât de data asta să-ți iasă treaba bine imediat, astfel încât să nu mai pici prost și să te faci de râs! Adesea stresul și frica pot deveni motivante. Mai ales utilizate în favoarea ta.
6. Conectează-ți scopul cu propria identitate. Dacă ți-ai luat asupra ta acel task și vrei ca lumea să știe că te ții de treabă și de cuvânt în realizarea ei și nu numai, atunci nu rata această șansă de a arăta și altora ce poți. Acest mod de a te motiva pe termen scurt este unul dintre cele mai eficiente mijloace când îți pasă de imaginea ta socială, de impresia pe care o lași celorlalți despre tine.
Cu aceste „startere” motivaționale, ești în siguranță într-unul din cele mai plictisitoare și nasoale taskuri pe care le ai de îndeplinit, dar, hei, ghici cine va ieși câștigător!