Sunt atâtea moduri prin care poți pune capăt unei relații, inclusiv unele pe care nu le pot menționa aici. Dar cred că toți cunoaștem acest „cântec”.

Însă dacă e timpul să mergi mai departe, nu e moment mai bun decât prezentul. Așadar,  ia-ți telefonul la îndemână, pentru că vei avea nevoie de un apel de făcut după ce citești acest material: îți voi da 7 metode de bun simț prin care să-ți părăsești partenerul/partenera! Dacă nu mai ai răbdare să mai dai o șansă relației…

Sună-mă!

Atunci când încerci să te decizi asupra mijloacelor prin care să îți lași iubitul, una dintre cele mai de încredere și, adesea, cele mai sigure metode, e să îl / o suni pur și simplu și să explici că ai vrea să puneți punct. 

În acest mod, aveți o interacțiune voce la voce, și funcționează pentru firi mai timide. Decât să îi scrii mesaj laș prin care să îi spui că s-a terminat, îi oferi astfel respectul necesar prin a-i explica motivul cu propria ta gură.

Și nu, nu trebuie să fie o listă murdară de spălat la telefon, cu motive doar pentru asta (puține motive sunt întotdeauna suficiente și e chiar mai bine!). Îi oferi astfel și celeilalte persoane șansa să întrebe câteva lucruri, la care ar fi bine să oferi răspuns.

Nu e cazul să desființezi omul de la capătul celălalt al convorbirii — nicio despărțire nu ar trebui să fie ușoară, nici pentru unul, nici pentru celălalt, iar cel care află primul s-ar putea simți lezat, să o ia foarte personal. Doar menține o conversație scurtă, dar destul de… „dulce”, măcar de dragul amintirilor frumoase.

Întâlniți-vă în persoană… face to face!

Da, ați putea să vă întâlniți personal. Și ar fi mai indicat și mai uman. Știu că este probabil ultimul lucru pe care vrei să-l faci.

Există, într-adevăr, o serie de tentații care vin cu acest lucru, mai ales că ați  putea sfârși prin a face sex și să învingeți întregul scop al întâlnirii.

Nu totul este întotdeauna menit să se încheie, dar dacă intențiile voastre sunt de a termina, întâlnirea cu cealaltă persoană într-un loc public este întotdeauna un mod frumos și respectuos de a spune „adio!”.

Scrie-i un mail!

Multe persoane au avut mult succes cu această metodă. Pentru mulți, majoritatea cuvintelor de „adio” favorite (dacă poți vorbi de așa ceva!) au venit prin email.

Ai șansa să compui ceva cu adevărat plin de gândire și șansa de a scrie exact ce vrei și e nevoie de să spui.

Această metodă oferă, de asemenea, și celuilalt ocazia să răspundă în aceeași manieră, ceea ce, în mod ciudat, dar grozav, constituie un mijloc minunat de a crea „încheierea” pentru fiecare dintre voi.

Bine, fie, câteodată e bine să trimiți și un simplu… mesaj de despărțire!

OK, fie, dar această metodă e chiar doar pentru acel tip cu care ai ieșit de câteva ori înainte și care nu pare să te lase în pace și chiar vrei să îl determini cu adevăraaaat să înceteze să te mai sune, să-ți mai scrie sau să mai apară chiar la tine la serviciu sau prin zona în care locuiești.

Un text simplu și extrem de sincer, prostesc de deschis, funcționează de minune în acest sens.

Când îți va răspunde în modul „inimă frântă” (dacă e un drama queen), asigură-te că nu îi mai vei răspunde vreodată înapoi. Va continua să îți scrie mesaje, dar nu-i răspunde pur și simplu.

De asemenea, să trimiți un astfel de mesaj merge pentru tipul cu care ai ieșit doar la câteva întâlniri. Scrie simplu, ceva în genul: „Hey, ești un tip/o tipă grozav(ă), dar nu simt o legătură romantică între noi”. Done!

Mută-te!

Uneori, asta înseamnă chiar să te muți din cartierul sau chiar din orașul în care ambii locuiți. S-ar putea ca tu chiar să ai nevoie de o schimbare și să te muți în alt oraș să fie chiar ceea ce această despărțire are nevoie.

Lasă să se înțeleagă ușor pentru cealaltă persoană că e vorba despre călătoria ta personală/căutarea spirituală în lume, că vrei să știi cum e în afara acelui oraș în care locuiți. Sau pune-o în forma și cuvintele în care simți tu că e potrivit sau ți-ar plăcea să primești vestea, dacă ai fi în locul acelei persoane.

Nu crea scuze!

Când te desparți de o persoană cu care ai fost într-o relație, nu îi oferi scuze slabe! Oamenii văd dincolo de ele și se creează ostilitate chiar și după despărțire. Mă gândesc că este deja destul de multă ostilitate, așa că nu mai adăuga în plus.

Oferă-i răspunsuri legitime, dar ține minte să nu ataci acea persoană! Nu va ajuta la nimic să readuci în discuție lupta pe care ați avut-o despre alegerea culorilor potrivite pentru faianța de bucătărie. 🙂 Acea faianță există deja unde îi e locul și nu are niciun fel de legătură cu motivul pentru care vă despărțiți. 😉

Poate că nu e dispus(ă) să facă compromisuri cu adevărat – acesta să fie un motiv real care te deranjează? Du-te la rădăcina problemelor și expune-le logic persoanei respective.

Nu vă împăcați după!

Uite, cu toții am făcut acest joc al lui „înainte și înapoi”. Te simți foarte aiurea când te desparți, și, mai târziu, când tot ce vrei e puțin confort, să te întorci la ex-ul nu e răspunsul.

Poate fi temporar, dar toate motivele expuse la despărțire tot vor aștepta să vă lovească mințile, și așa amețite, neclare, când va fi momentul potrivit.

Când te desparți de cineva, cântărești partea bună și partea proastă a relației. Or, răul cântărind destul de mult peste bine pentru tine a fost destul ca să te facă să te desparți de persoana respectivă.

Nu îți oferi o a doua șansă de gândire și înclinare a balanței, pentru a recântări lucrurile (chiar dacă, între timp, el/ea a schimbat faianța în culorile dorite de tine) 🙂 .

Fă o despărțire „curată” și treci peste.

Să te desparți de cineva care ți-a plăcut, la care ai ținut sau pe care chiar l-ai iubit, într-un mod de bun simț, nu e niciodată ușor.  Dar, gestionând lucrurile într-un mod potrivit, poate face o situație grea mult-mult mai tolerabilă.

Te-ai despărțit recent de cineva sau ești pe cale de a o face? Lasă-ne în comentarii în josul paginii experiența ta și spune-ne cum ai gestionat lucrurile, care a fost metoda pe care ai ales-o? Părerea ta contează pentru noi și s-ar putea să ajute și să facă o mare diferență pentru o persoană aflată în dificultate în această privință! 🙂 Spread the good things! 😉

Sursă foto: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un comentariu la „7 moduri potrivite și de bun simț prin care poți pune capăt unei relații”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *