Nu doar ritualurile de îngrijire și înfrumusețare cât se poate de personalizate sunt viitorul în beauty, dar și tot ce implică parte tehnică, aparaturi revoluționare și tehnologii cât mai avansate și adaptate nevoilor noastre, astfel încât să avem parte de experiențe wow de beauty ca la salon sau ca… în viitor.

Iar în acest sens nimic nu știe mai bine viitorul și tendințele decât compania dominantă de beauty tech, FOREO. După încheierea anului 2021 cu vânzări record și cu un număr uimitor de 35 de milioane de clienți, puternicul brand suedez tocmai a lansat raportul său anual privind tendințele în domeniu direct de la Institutul FOREO din Stockholm.

Compania de skin-tech cu cea mai rapidă creștere din lume a câștigat titlul de cel mai vizualizat instrument de îngrijire a pielii din lume pe TikTok și a devenit rapid o sursă de referință pentru tot ceea ce privește industria de beauty și frumusețea, în general.

„În anii precedenți, am văzut evoluții rapide în tehnologie care au dat naștere unor tendințe în industria frumuseții, însă 2022 este destul de diferit, deoarece vom vedea tendințe care se formează în urmă unei schimbări de mentalitate. Consumatorii de frumusețe caută soluții inteligente acasă, dar care oferă rezultate la nivel de spa, așa că cererea pentru produsele FOREO a crescut vertiginos, dând naștere celei mai mari tendințe care va lovi industria frumuseții în următorii cinci ani – cea non-invazivă, fără durere”,

explică Boris Trupcevic, CEO FOREO.

De la îngrijirea barierei pielii, foarte importantă, și rutinele DIY, până la o nouă eră de tratamente cryo-boosted și fitness pentru piele, iată ce tendințe trebuie să ai în vedere în 2022 pentru a rămâne în fruntea trendurilor și a obține cea mai frumoasă piele din viața ta! 🙂

1. Frumusețe non-invazivă

În anii 1960, chirurgia plastică și operațiile estetice au devenit predominante. Eram fost condiționați să credem că operațiile dureroase și costisitoare sunt singura modalitate de a reda tinerețea pielii noastre.

Cu toate acestea, 2022 aduce o nouă perspectivă asupra frumuseții, una care se referă la îngrijirea de sine și de a ne simți bine mai ales în interiorul nostru. Oamenii aleg acum tratamente beauty-tech fără durere, cu rezultate vizibile pe termen lung, în locul unei intervenții chirurgicale rapide, alimentată de durere și… riscuri chiar.

În 2021, FOREO a înregistrat o creștere dramatică a cererii pentru dispozitivul BEAR, primul device medical cu microcurent aprobat de FDA cu Anti-Shock System™, ceea ce îl face cel mai sigur dispozitiv de skincare cu microcurent disponibil.

BEAR combină tehnologia electrizantă cu microcurent pentru o piele mai fermă și mai strălucitoare cu pulsațiile T-sonic marca FOREO pentru a oferi cea mai energizantă față de până acum.

Campionul anti-îmbătrânire de la FOREO stimulează și tonifiază pielea, țintind semnele de îmbătrânire și îți oferă un ten mai ferm în doar câteva minute, deconstruind o dată și pentru totdeauna mitul potrivit căruia chirurgia plastică este singura modalitate de a elimina amprenta pe care a lăsat-o timpul asupra pielii. 😉

2. Tot ce implică hrănirea pielii

Acneea provocată de mască (așa-numita „maskne”) și hiperpigmentarea au devenit principalii vinovați atunci când vine vorba de problemele pielii. În eforturile de a gestiona aceste condiții incomode, mulți apelează deja la ingrediente agresive, cum ar fi retinoizii și acizii de exfoliere, care se pot traduce, în final, în iritații grave ale pielii.

Este timpul pentru grija și hrănirea pielii, la propriu. Una dintre cele mai mari tendințe în anul următor sunt cosmeticele DIY, trend mult accelerat și de perioada pandemiei și a carantinărilor.

Potrivit Euromonitor, 41% dintre consumatorii globali de frumusețe folosesc lunar un produs „de casă”. Datele arată că au crescut căutările pentru măști de față DIY cu 233% și, în plus, sintagma de căutare „home facial” a crescut cu 115%.

3. Protejarea barierei naturale a pielii

Fiind cu siguranță cuvântul-cheie al scenei de frumusețe 2022, bariera pielii (sau stratul cornos) este stratul exterior, natural, al pielii tale, cel care reține umezeala și protejează pielea de toxinele din mediu. Bariera pielii tale este deteriorată atunci când uleiurile naturale sunt îndepărtate, ca urmare a utilizării unui cleanser dur, acizilor și produselor topice pentru acnee.

Odată ce bariera pielii își pierde puterea de a lupta cu factorii agresivi exteriori, pielea ta rămâne sensibilă și mai predispusă la roșeață și iritație.

2022 pune accentul pe produsele cosmetice care conțin ceramide ce sigilează pielea și creează un strat protector, cu beneficii suplimentare antiîmbătrânire.

Cu toate acestea, FOREO avertizează că niciun ingredient nu poate repara complet deteriorarea barierei cutanate, subliniind că cel mai bun mod de a vă proteja pielea este prevenirea. Unul dintre cei mai mari vinovați ai barierei pielii deteriorate este exfolierea excesivă și curățarea dură, motiv pentru care iconicul LUNA 3 de la FOREO este conceput să te ajute cu adevărat în acest sens.

Gama LUNA de la FOREO dispune de perii moi din silicon, pentru a-ți asigura o curățare profundă, dar delicată, lăsând bariera pielii intactă, eliminând în același timp până la 99,5% din toxinele acumulate (urme de machiaj, exces de sebum și celule moarte).

4. Crioterapia

Anul acesta, industria frumuseții prinde din urmă ceea ce FOREO a dezvăluit acestei lumi în 2018, când a schimbat ce reprezentau măștile pentru totdeauna. Un alt trend care apare în urma unei schimbări de mentalitate și își dorește nu numai să arate, ci și să se și simtă grozav, crioterapia, este un tratament care folosește temperaturi scăzute pentru a revigora pielea.

Temperaturile scăzute fac ca vasele de sânge să se contracte și porii să se micșoreze, oferind pielii un aspect mai ferm și întinerit. Dacă ai căutat vreodată cuburi de gheață sau o lingură înghețată pentru a îți calma zona de sub ochi după o noapte în oraș, cunoști starea de bine pe care răcirea o aduce pielii, precum și rezultatele instantanee pe care le poți observa în oglindă.

UFO 2 de la FOREO, unul dintre cel mai bine vândute produse ale brandului din toate timpurile, este un instrument de tehnologie a pielii cu adevărat excepțional, care îți hrănește atât corpul, cât și mintea. Ambalat sub forma unui disc drăguț, dar puternic, acest dispozitiv facial, timp de 2 minute, combină termoterapia, crioterapia, lumini LED și celebrele pulsații T-sonic pentru a oferi rezultate la nivel profesional în cel mai scurt timp.

Cel mai tare hack de îngrijire a pielii de la FOREO, crioterapia, reduce vizibil umflarea, micșorează porii, creează efect de lifting și tonifiaza pielea pentru a elimina semnele de îmbătrânire. Aplicarea măștii de față cu UFO 2 îmbunătățește nivelul de umiditate a pielii cu 126% după numai 90 de secunde și, deoarece nimic nu se irosește la suprafață, efectul durează până la 6 ore, în timp ce UFO 2 s-a dovedit clinic că reduce semnificativ aspectul ridurilor în doar șapte zile.

Anika Sekhri, marketing manager de produse la Institutul FOREO, crede că 2022 aduce o nouă eră a frumuseții, cu unele dintre cele mai mari schimbări pe care le-am văzut în ultimii ani:

„Tendințele pe care le vom vedea dominând conversațiile și feedurile sociale în 2022 vor fi un amestec revoluționar de inovații tehnologice, ingrediente surprinzătoare care s-ar putea găsi în bucătăria ta și, cel mai important, trecerea de la frumusețea de sine stătătoare la frumusețea ca parte importantă a bunăstării. FOREO se situează pe locul 3 în clasamentul global al mărcilor de îngrijire a pielii, cu 6.851.000 de căutări la nivel mondial, confirmând astfel că tehnologia de frumusețe va continua să conducă viitorul frumuseții, iar faptul că un brand de skin-tech este listat alături de nouă companii de cosmetice este un semnal clar că vremurile se schimbă.”

Anika Sekhri, marketing manager la Institutul FOREO

Voi ce părere aveți de aceste noi tendințe în industria de înfrumusețare? Credeți în ele și în avântul pe care îl creează? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *