Când avem nevoie de spațiu pentru pantofii noștri, încercăm fie să le facem loc prin dulapul nostru, separat pe cât posibil de zona de haine, fie ne gândim să le (mai) luăm un… pantofar – bine clădit, mai mare sau mai mic, în funcție de nevoi.

Și când cauți un pantofar, dai, de regulă, peste acele tipuri de pantofare cu sisteme interioare de susținere a pantofilor prin intermediul unor bare, plasate pe ușa interioară a fiecărui sertar. Însă, în general, acestea sunt menite să economisească spațiu exterior, prin menținerea unui spațiu cât mai redus la interior, așa că încap de regulă acolo doar pantofi de dimensiuni mai mici, mai puțin cizme, ghete mai înalte etc. Iar ca să îți încapă și astfel de piese de încălțăminte, deja trebuie să vorbim de un pantofar mai mare, mai încăpător și, astfel, necesită mai mult spațiu și în exterior. Adesea, pantofarele mai mari sunt și mai scumpe și rezolvă chiar mai greu problema.

Pantofar cu bare de susținere a pantofilor în interior

Găsești un sortiment variat de pantofare clasice AICI. 

Așa că, pentru a evita problemele enumerate mai sus, legate de spațiu interior cât mai bine organizat și cât mai încăpător, ca să aibă loc cele mai multe tipuri de încălțăminte – toți pantofii tăi, așadar – , dar cu păstrarea spațiului la exterior cât mai mult, ai avea nevoie de mai mult decât un pantofar deja organizat din fabrică. Personal, prefer un dulap mai mic, clasic, simplu în interior, unde să-mi pun eu pantofii și ce mai am în ordinea proprie. Eventual, în cutii și cutiuțe de pantofi. Însă am găsit prin magazinele specializate de mobilă și decor interior doar pantofarele clasice, cu suporturile integrate.

Azi am căutat însă și pe internet după ce mă interesează pentru încălțăminte și am dat, în sfârșit, peste dulap pentru pantofi. Așadar, există, se poate. Frumos, simplu, organizat special pentru acest lucru. Ceea ce caut. Sunt mai puține modele, ce-i drept, decât în cazul unui pantofar.
Dar e ceea ce mă interesează de la o piesă de mobilier în care să îmi țin toată încălțămintea, chiar și cizmele, botinele, nu doar pantofii. Și nu îmi pare că ar ocupa extrem de mult spațiu la exterior. Oricum, ideea e să ne încapă toată încălțămintea în el, bine organizată, nu? Sau măcar cea mai mare parte a acesteia. Și, astfel, să economisim spațiu în dulapul/dressingul personal, să nu stăm cu încălțămintea împărțită și împrăștiată prin mai multe locuri din casă. 😉

dulap-pentru-pantofi

Dulapul pentru încălțăminte este disponibil AICI. 

Așadar, din punctul meu de vedere, aș renunța oricând la un pantofar obișnuit, construit pe sistem clasic, cu bare interioare de susținere, pentru un dulap pentru pantofi în interiorul căruia să îmi încapă mai multe tipuri de încălțăminte, să am spațiu suficient și să mi-l pot organiza după bunul plac. 🙂
Sau mai ai opțiunea de a alege pantofare mixte, adică să dispună atât de rafturi obișnuite cu sistemul de susținere specific, cu spațiu pe raft gata organizat, dar și cu sertare clasice de dulap simplu, cu spațiu gol în interior, fără alte accesorii (de susținere), unde să îți organizezi tu pur și simplu, după dorințe, cutiile de pantofi sau încălțămintea de dimensiuni mai mari.

Ce ziceți? V-am dat idei? Care credeți că e cea mai bună opțiune pentru locul special pentru încălțăminte dintr-o casă: pantofarul sau un dulap pentru pantofi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *