Îmi plac pastele – în diverse combinații, dar îmi plac și salatele, mai ales cele cu rucola. Așa că nu zic niciodată „nu” unei porții de mâncare, cu atât mai mult dacă le conține pe ambele. Și despre un astfel de fel de mâncare vă voi spune astăzi. Unul pe bază de paste, rucola, pui și dovlecei. La cum e acest fel de mâncare, parcă nu l-aș numi „paste” – ca fel principal, ci, mai degrabă, un fel de salată cu paste. Dar una delicioasă! 🙂 Mai ales dacă iubești rucola.
Se spune despre rucola că nu place mai nicicui la prima gustare. Apoi, după mai multe gustări, fie o iubești, fie o urăști. După prima impresie, eu am ajuns să o iubesc, mai ales dacă e condimentată bine sau combinată în feluri de mâncare în care aduce acel plus de savoare care întregește orice farfurie de… bun gust.
Dacă nu îți place rucola, o poți înlocui cu alt tip de salată: salată verde, valeriană sau baby spanac… orice e verde și mai puțin strident la gust.
Ca să faci paste cu pui, rucola și dovlecei, ai nevoie de:
400 g de paste (orice tip, dar nu spaghete sau forme lunguiețe precum tagliatelle, linguine)
400 g de piept de pui
200 g de roșii
200 g de rucola
1 dovlecel
3 linguri de ulei
50 g de brânză rasă / parmezan ras
piper
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Speli carnea, o ștergi cu șervețele de hârtie, o porționezi și o pui pe grătarul încins până se rumenește pe fiecare parte. Speli roșiile, rucola și dovlecelul, pe care îl tai rondele (cu tot cu coajă) și îl sotezi 5 minute în puțin ulei.
Pui pastele fierte într-un vas. Le amesteci cu pieptul de pui tăiat feliuțe. roșiile tăiate felii, frunzele de rucola și feliile de dovlecel.
Condimentezi cu piper, adaugi brânza rasă sau parmezanul, torni restul de ulei și amesteci bine. Servești totul cât e cald încă!
♥Poftă bună!♥