Am un divan destul de lat (cam 90 cm) și mi-aș dori să-l populez cu perne decorative în care să mă cufund când vreau să mă relaxez, să citesc sau să mă uit la TV.

Din fericire, pe piață nu există doar perne de decor pătrate, dintre care am deja câteva modele simpatice cu pisici și nu numai.

Nu zic că acestea n-ar fi drăgălașe și acestea, dar sunt deja peste tot, iar într-un colț în care vrei să te retragi comod, unde să mai și moțăi puțin eventual, parcă ai vrea ceva mai ergonomic și confortabil, ca să te sprijini bine.

De aceea, în ultima vreme, tot urmăresc să adun, pentru divanul meu din colțul de lectură și, eventual, pentru canapea, câteva minuni de perne decorative dreptunghiulare, care să se potrivească și în tema livingului / încăperii.

Dar pentru că aici nu e vorba doar de mine și pentru că, în ciuda răspândirii tot mai mari mai degrabă a pernelor deco pătrățoase, am dat totuși peste nenumărate modele de perne dreptunghiulare de decor, în teme cât mai variate, ca să fie pe placul tuturor și să se potrivească în cât mai multe stiluri de locuințe.

Așa că vi le prezint mai jos – poate și voi, ca și mine, sunteți în căutare de astfel de pernuțe deco de formă dreptunghiulară.  Le-am grupat frumos, după teme simpatice sau elegante, în funcție de motive și stiluri.

Perne de decor dreptunghiulare cu model tip faianță azulejos și porțelan alb cu albastru

De departe un pattern preferat de mine dintotdeauna, imprimeul cu model tip faianță portugheză azulejos cu alb-albastru sau marocană, ori după „tiparul” porțelanurilor olandeze (și nu numai) în combinație de alb pictat cu cerneală intens albastră, arată genial pe pernele de decor dreptunghiulare, mari și comode!

Pernă decorativă cu model tip faianță portugheză alb-albastră azulejos

În acest sens, am găsit o pernă decorativă cu un imprimeu tip faianță, care reia perfect acest motiv superb, în culoarea albastră ca de acuarelă, difuză. Perna are dimensiunile de 30×50 cm și fața se închide cu fermoar, e detașabilă,  pentru a permite spălarea sau înlocuirea cu altă față de pernă preferată.

Vezi detalii și preț

Masa pernei este de 0,150 kg, fiind creată din materiale ca bumbac, poliester, umplutură din fibre de poliester. Este mare și bine umplută, bombată, perfectă pentru confortul necesar, dar și pentru a fi ținute în brațe.

Pernă decorativă cu imprimeu „șters” cu motiv de porțelan alb-albastru tip carte poștală stanțată

Tot în aceeași temă a porțelanului, în aceleași dimensiuni 30×50 cm (lungime 50 cm/lățime 30 cm/înălțime 10 cm), cu față detașabilă denumită Postage, pentru că înfățișează un imprimeu „șters” de carte poștală reprezentând un vas de porțelan alb-albastru și motive similare, aceasta este o altă minunăție de pernă deco în formă de dreptunghi.

pernă decor dreptunghiulară cu imprimeu tip porțelan ca de carte portală ștanțată

Vezi detalii și preț

Fața de pernă este detașabilă și lavabilă în mașina de spălat rufe, iar imprimeul este dispus doar pe față, nu și pe verso. Această pernă este ceva mai grea, are 400 grame și o compoziție de materiale textile în mare parte naturale: 20% in, 30% bumbac, 50% poliester, umplutura din bumbac.

Perne decorative dreptunghiulare cu imprimeu floral

Pernă decor albă cu flori albastre-cerneală

Rămân puțin în registrul porțelanului albastru imprimat pe fond alb și vă prezint această superbă pernă de decor elegantă cu imprimeu floral cu flori albastre simple tip cerneală pe un alb imaculat, ca laptele.

Fața de pernă este detașabilă și lavabilă în mașina de spălat rufe. Se închide printr-un fermoar fin, discret, ascuns.

pernă de decor dreptunghiulară albă cu flori albastre cerneală ca de porțelanVezi detalii și preț 

Perna are dimensiunile 30×50 cm și cântărește 400 grame. Este realizată din poliester, atât la umplutură, cât și la materialul de la suprafață.

Pernă decor cu flori de grădină multicolorate și pasăre

Ce poate fi la fel de grozav ca a visa într-o grădină cu flori? Poate doar gândul și visarea la… grădina multicoloră! Și uite o pernă care te ajută să faci acest lucru, în momentele tale de relaxare, în colțul tău de liniște!

Această pernă are o față decorativă detașabilă, care se închide cu fermoar subtil. Este imprimată floral, cu flori de grădină și rămurele multicolore, cu o pasăre plasată central pe una din ramuri.
pernă cu imprimeu floral multicolor și pasăre cu față de pernă detașabilăVezi preț și detalii

O pernă superbă, foarte romantică și plină de viață, primăvăratică! O vei găsi atât în dimensiunile de dreptunghi 30×50 cm, cât și în cele pătrate, de 40×40 cm.

Oricum ar fi, asigură un confort desăvârșit, fiind suficient de mare cât și pentr a trage un pui de somn pe ea, dar și pentru a o folosi de suport atunci când citești. 😉

Perne decorative Romantic Shabby Chic

Rămânem prin sfera romantică și ne lăsăm seduși de stilul Shabby Chic, unul vintage rustic, dar mai luminos, mai floral și delicat, mai plin de drăgălaș și de natură!

Am găsit câteva perne de decor superbe, în formă de dreptunghi, și în această categorie:

Pernă decor dreptunghiulară bej decorată cu panglică de dantelă albă

Mai delicată, mai romantică, simplă, dar foarte rafinată, această pernă în formă de dreptunghi bej, cu decor din panglici simple de dantelă albă aplicate deasupra, ne-a cucerit definitiv!

Are dimensiuni de 30×50 cm, dantelă doar pe față, pe verso fiind tot bej simplu, iar fața de pernă, ca la toate celelalte perne de decor deja prezentate: e detașabilă și se închide cu fermoar subtil.

pernă decorativă dreptunghiulară în stil romantic shabby chic

Vezi pernă cu dantelă     Vezi perna cu lavandă

Pernă decorativă în stil Shabby Chic cu imprimeu cu flori de lavandă

Pasteluri de flori de lavandă imprimate pe o pernă dreptunghiulară de decor te trimit instant la ideea de căsuță la țară, eventual cu un lan de flori de câmp lângă. Sau chiar mai departe, de ce nu, la Provence, în Franța, zona câmpurilor de lavandă.

Presară puțin ulei esențial de lavandă peste această pernă și chiar vei putea visa liniștită și te vei relaxa cu adevărat visând la o minunată călătorie înmiresmată printre flori.

Această pernă de decor cu imprimeu cu lavandă are 25×70 cm (lungime 70 cm/lățime 25 cm), fața detașabilă și cu fermoar. Este imprimată doar pe față, nu și pe verso.

Perne decorative în stil vintage și retro

Stilul retro și cel vintage, uneori asimilate, considerate unul și același, sunt tot mai mult încadrate în tendințele actuale de decor. Asta și pentru că avem multe particularități rafinate și elemente superbe cu iz de trecut.

Pernă dreptunghiulară în stil retro cu imprimeu fete pin-up

Niște fete pin-up style, îmbrăcate cu accente din uniforma marinărească sunt chiar din filmul retro. Iar dacă un stil vintage și retro te reprezintă, avem aici o pernă decorativă care înglobează toate aceste motive de care vă spuneam.

Perna pentru decor cu fete pin-up este destul de lungă, măsoară 25×70 cm, e foarte colorată și drăguță, imprimeul părând un desen de acuarelă sau creion frumos și colorat cu carioca.

pernă de decor cu desen fete Pin up retroVezi detalii și preț

Pe verso este bleu simplu, fiind ilustrată doar pe partea din față. Ca și la celelalte perne, fața de pernă este detașabilă, la rândul său, cu fermoar, putând fi spălată în mașina de spălat rufe.

Pernă deco în stil vintage cu imprimeu leopard cu tablouri și desene cu fete din orașe mari ale lumii

Tot cu desene, tot cu fete, de data aceasta reprezentate modern, dar în desene stil tablouri ovale vintage pe țesătură cu fundal în imprimeu leopard. Așa e această pernă superbă de decor!

Fiecare „tablouaș” imprimat pare să reprezinte câte o fată într-una din marile capitale ale modei: Paris, Londra, Roma. Doar fața pernei este imprimată, pe verso fiind unicolorată în bej. 
pernă deco dreptunghiulară cu imprimeu leopard și tablouașe cu desene cu fete în orașe mari ale lumii creată în stil vintage

Vezi detalii și preț

Și această pernuță dreptunghiulară este lungă și destul de îngustă, măsurând 25×70 cm, cântărind 430 grame.

Pernă dreptunghiulară de decor din piele întoarsă naturală imprimată stil emblemă

Și uite și o pernă elegantă în stil vintage, ca de căsuță de țară londoneză, după cum a fost și denumită!

Este o pernă dreptunghiulară de decor creată din petece cusute de piele întoarsă maro-deschis / camel, ca în tehnica patchwork, cu o emblemă imprimată stil gravură cu negru, reprezentată de niște panglici și înflorituri în stil baroc.
pernă de decor dreptunghiulară din piele întoarsă în patchwork cu imprimeu tip emblemă gravatăVezi preț și detalii

Perna aceasta măsoară 30×70 cm, este foarte plăcută la atingere și, la rândul ei, are fața detașabilă și închiderea cu fermoar. Cântărește 600 de grame.

Este o pernă de decor simplă, dar pe atât de elegantă și de sublimă!

Pernă decorativă cu mesaj, în formă de dreptunghi

Și da, nu prea puteam vorbi de perne decorative în colțul notru de relaxare fără niște mesaje încurajatoare, optimiste, motivaționale și care să ne inspire să medităm, să lucrăm la a fi cea mai bună variantă a noastră.

Pernă decorativă cu frunze albastre și mesaj „Laugh loudly”

Cu o tehnică patchwork ca de paspartu, unde mesajul central e imprimat pe o bucată de pânză albă complet cu un albastru ca de cerneală, prin sfatul „Laugh loudly”, cusută peste un fundal care creează niște rame cu imprimeu cu frunze albastre, ca de porțelan de care vorbeam mai sus, această pernă deco este foarte optimistă.

pernă decor dreptunghiulară cu mesaj optimist Laugh Loudly cu frunze albastreVezi detalii și preț

Are dimensiunile de dreptunghi, de 20×40 cm, măsoară 500 de grame și este realizată din 50% bumbac, 50% poliester, cu o umplutură de silicon, super comodă, ca de spumă cu memorie. Super!

Perne decorative dreptunghi cu motive etnice

Imprimeul în motive etnice s-a tot manifestat în ultimii ani, inclusiv în tendințele de decor. Așa că nu puteam vorbi de perne decorative fără să luăm în calcul și acest trend.

Cu elemente aztece, patternuri mayașe sau înflorituri și alte imprimeuri cu figuri geometrice colorate, inspirate de fel de fel de triburi nomade și influențe populare, tradiționale, pernele de mai jos ne-au cucerit.

perne decor dreptunghiulare cu motive etnice

Vezi cât mai multe perne dreptunghiulare cu motive etnice

Iar dacă vrei să ai un decor al locuinței boho chic sau boem, chiar eclectic, aceste perne ar trebui să te inspire.

Toate dreptunghiulare, în diverse dimensiuni și stiluri de motive imprimate, sunt din acel film: al tradiției multiculturale!

 

Pernă decorativă dreptunghiulară cu ciucurei

Ciucureii sunt drăgălași și de ce n-ar arăta bine pe niște perne de decor?

Mult timp legați de cultura și motivele fiecărui popor, inclusiv cel român, ciucurii sunt drăgălași și se încadrează de minune pe o pernă de decor drepunghiulară, în croșeteuri diverse.

Eu îți recomand aceste perne decorative cu ciucurei, colorate frumos, în roșu spre roz-ciclam și bleu-turcoaz. Au ciucureii dispuși orizontal, ceea ce le face și mai interesante, cu niște benzi croșetate de care se prind ciucurii decorativi.

pernă decor cu ciucureiVezi mai multe perne deco cu ciucurei

Pernele sunt simpatice și drăgălașe și se încadrează de minune de la decoruri boho la cele boeme și mediteraneene, mai luminoase.

Măsoară 30×50 cm și au fețe detașabile, cu închidere cu fermoar discret, destul de bine ascuns. Ciucureii sunt doar pe față, nu și pe spate/verso.

Pernă modernă decorativă aurie, lucioasă, cu model geometric

Am vorbit noi de toate tipurile de perne decorative dreptunghiulare, mai toate cu influențe din vremuri apuse, din tradiție, dar iată că merită adus în discuție și trendul actual: imprimeul geometric în nuanțe metalizate, pentru un decor modern, cu aspect luxos.

Așa că această pernă decorativă dreptunghiulară cu pattern geometric cu romburi și în culoare metalică aurie inspiră modernitate și un pic de lux. Are 33×53 cm ca dimensiuni și cântărește doar 400 de grame.

pernă decor dreptunghiulară aurie mat cu pattern geometric cu romburi

Vezi detalii și preț

Și nu, nu e potrivită doar la decoruri moderne și actuale, să ne înțelegem.

Merge de minune și în cadre mai boho, mai eclectice chiar, inclusiv mediteraneene. Și asta datorită texturii cu embosări geometrice, cu romburi, dar și cu irizații metalizate mate, nu atât de stridente, chiar dacă aurii.

Pernă de decor dreptunghiulară din blăniță eco

Pufoșenii fluffy și multe texturi moi, care te încântă întru relaxare după o zi grea… Ei, uite că avem în listă și perne decorative cu material ce imită blănița de ursache și nu numai.

Din blană eco, în diverse culori și texturi, o pernă decorativă dreptunghiulară aduce un aer ca de căsuță de țară sau de vacanță, de cabană, chiar la tine acasă. 
pernă decor cu blăniță artificială colorată

Vezi detalii și prețuri

Găsești astfel de pernuțe, atât în culori naturale, cât și fanteziste, în tot felul de dimensiuni dreptunghiulare, de la 30×50 cm în marea majoritate.

Sunt frumoase, sunt rafinate, elegante și rustice deopotrivă și… oferă cele mai moi și cade îmbrățișări când vrei să te cuibărești în liniște în oaza ta, retras(ă) de lume.

Pernă cu imprimeu cu animăluțe simpatice

Tot din sfera animăluțelor (blănoase), m-am gândit pentru casele cu copii mici, dar și mari, că s-ar încadra de minune o pernuță dreptunghiulară pe verticală, reprezentând un urs panda simpatic.  Ia uite-l!

Această pernă decorativă are 30 x 40 cm, cu ursulețul panda dispus pe verticală, cântărește doar 200 de grame.

Este creată din 100% bumbac confortabil, cu o densitate de 150 TC și umplutură din fibre siliconizate (Hollow).

pernă decor dreptunghiulară cu imprimeu urs panda pe verticală

Vezi detalii și preț

Iar dacă vrei doar niște fețe de perne dreptunghiulare decorative, pe care să le schimbi din când în când atunci când alegi să speli fețele pernelor de decor din casă, care să reprezinte cât mai realist niște animăluțe simpatice, iată mai jos câteva deosebite din colecția Apolena, reprezentând pinguini, ursuleț panda, vulpe, pasăre pițigoi, urs polar.

fețe de perne decorative dreptunghiulare cu animăluțe

Vezi mai multe tipuri și dimensiuni de fețe de perne decorative cu animăluțe

Sunt adorabile!

După cum vezi, sunt infinite stilurile în care poți schimba un interior doar cu ajutorul câtorva perne decorative mari, dreptunghiulare, în diverse texturi, imprimeuri, patternuri și materiale.

Care dintre aceste perne de decor dreptunghiulare sunt preferatele voastre? Ce motive și stiluri preferați? Scrieți-ne în comentarii, în josul paginii, ca să vă putem prezenta, data viitoare, exact ceea ce căutați, conform preferințelor! 😉

Sursă foto front page: editare personală din Stocksnap/Sasha • Instagram.com/sanfrancisco

 

Un comentariu la „10 tipuri de perne decorative dreptunghiulare care schimbă complet aspectul camerei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *