O fi ea vara pe sfârșite, dar parcă spiritul ei nu vrea să ne părăsească. Și îmi e puțin ciudă că nu am apucat să mă bucur de prea multe cocktailuri ca lumea vara asta. Însă, hei, și toamna bem cocktailuri. Și încă cum…

Tot am în plan să-mi iau mai multe siropuri și tot tacâmul de accesorii necesare.

Trecând peste, m-am gândit totuși să vă las aici o rețetă de cocktail cu whisky, de a cărui savoare am început abia de curând să mă bucur cu adevărat. Până acum, n-aș fi dat-o eu pe distilate. Dar uite că, învățând ușor-ușor, am ajuns și aici.

Rețeta cocktailului Highland Samba

Iar cocktailurile cu whisky sunt super delicioase. Așa că, uite, am zis să încep ușor, cu ceva mai… „blând”, cum e whisky-ul scoțian Ballantine’s, cu variația sa Brasil – cu infuzie de lime.

Cocktailul se numește Highland Samba și rețeta sa se anunță simplă.

Ai nevoie de:

Preparare:

Se pun toate ingredientele într-un pahar de 300 ml plin cu gheață și se amestecă până la răcire cu o linguriță cu coadă lungă. Se ornează cu lămâie.

Care e povestea cocktailului Highland Samba?

De unde Highland Samba? Pare că acest cocktail a fost inspirat, în 2014, tocmai de varianta whisky-ului Ballantine’s, Brasil, deci de accente braziliene. De aici și samba… Eu alte date, anterioare acestui Ballantine’s, despre acest cocktail, nu am găsit.

Iar denumirea nu pare inspirată doar de Brazilia și de variațiunea inspirată de această țară a Ballantine’s, ci și de o melodie de jazz – iat-o mai jos:

Se poate face Highland Samba și cu alt tip de whisky, în afară de Ballantine’s Brasil? Nu știu să vă spun și nici nu cred dacă ar mai ieși la fel, același cocktail. Ar trebui numit altfel, poate. Tocmai pentru că Ballantine’s Brasil e infuzat cu lime, ceea ce-l face potrivit.

Apoi, mai e și treaba cu respectul. Dacă Ballantine’s a creat acest cocktail tocmai pentru varianta sa Brasil, mi se pare aiurea să o preiei cu alt cocktail. Iar infuzia de lime dintr-un whisky scoțian, cum e la Ballantine’s Brasil, nu sună deloc rău… Mie, una, îmi plac mult limetele.

Ai mai băut Highland Samba? Tu cum îl prepari? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiențele tale în cocktailuri. 🙂

Se consumă totul cu măsură și cu responsabilitate. 

Enjoy!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *