Bucătăria libaneză are preparate delicioase și sănătoase. Una dintre cele mai cunoscute este salata tabouleh, o salată excelentă, foarte răcoritoare pe timp de vară, mai ales, și ideală pentru persoanele care urmează un stil de viață sănătos sau sunt la dietă. Și are un gust foarte bun, spre deosebire de alte tipuri de salate sărace în calorii.
Ca să faci salată tabbouleh, îți trebuie, pentru 4 porții:
- 200 g de cuscus de dimensiune medie
- 2 legături de pătrunjel
- 4-5 frunze de mentă
- 4 roșii coapte, dar să nu fie foarte moi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper
Se face relativ repede. Ai nevoie cam de 40 de minute.
Pui la fiert 200 ml de apă cu o linguriță de sare și când începe să clocotească, adaugi cuscusul și amesteci. Stingi focul și acoperi cu un capac, lăsând cuscusul să se umfle 10-15 minute. Adaugi apoi uleiul de măsline, amestecând cu o furculiță până se răsfiră și devine pufos.
Toci pătrunjelul și menta mărunt, tai roșiile cubulețe și adaugi totul peste cuscus. Potrivești gustul de sare și piper, pui zeama de lămâie și amesteci salata.
Așezi salata în boluri. Asta-i tot!
Poftă bună! ♥