Saltelele pocket au reprezentat, la vremea lor (cam prin 1901, când au fost prima oară introduse pe piață de firma englezească Spring – motiv pentru care se mai numesc și saltele Spring Pocket) o adevărată revoluție în domeniul confortului pe timpul somnului. Denumirea lor trimite, astfel, la ideea de pachet și trimiterea nu e deloc greșită.

Saltelele pocket sunt, de fapt, acele tipuri de saltele ale căror arcuri sunt împachetate individual, în țesătură moale, în mai multe straturi, astfel încât arcul nu se mai simte absolut deloc. Astfel, îți asigură ție un confort desăvârșit, fără a se dezice de la calitate – se știe, o saltea cu arcuri este mult mai rezistentă în timp, nu se lasă și nu se deformează cu atâta ușurință. La saltelele clasice, arcurile sunt interconectate, de aceea sunt și incomode, iar dacă sare un arc, e posibil să îl tragă și pe altul înspre el și să compromită cam toată salteaua.

Fiind învelite bine în straturi de material moale, arcurile nu se mai simt și, mai mult, se adaptează independent fiecare arc la forma corpului tău, fiind reduse punctele de presiune. Tu vei avea astfel un somn mult mai plăcut și mai odihnitor și nu te vei mai trezi cu dureri de spate sau în alte părți ale corpului.

Însă sunt mai multe tipuri de saltele cu arcuri împachetate individual și ar fi bine să facem cunoștință cu ele, înainte de a ne decide pe care să o alegem. Urmărește, așadar, criteriile de mai jos, înainte de a te decide ce saltea de tip pocket să alegi. 

Criterii de alegere a unei saltele pocket

Numărul de arcuri
De pildă, numărul arcurilor din interiorul unei saltele de tip pocket cu măsura de 150 cm x 200 cm variază între 600 și 2000. Dacă o saltea cu arcuri împachetate individual are un număr chiar mai mare, e cu atât mai bine, pentru că astfel se va adapta și mai bine la forma corpului tău, iar acesta nu va simți nici măcar o urmă de disconfort. 😉 De ce? Pentru că, având un număr mai mare de arcuri, automat diametrul fiecărui arc este mai mic și reduce astfel punctul de presiune peste corpul tău. Fiind mai multe și mai mici, și salteaua devin mai rezistentă – pe trincipiul „Unde-s mulți, puterea crește”. 🙂
Trebuie să știi însă că și prețul unei saltele crește direct proporțional cu numărul arcurilor. De pildă, o saltea pocket poate porni de la prețul de circa 700 lei, ajungând să coste chiar peste 5000 lei, în funcție și de dimensiuni și alte facilități pe care le mai poate oferi (verifică aici oferta la saltele tip pocket).saltea pocket cu arcuri impachetate individual
AICI găsești saltele pocket la prețuri variate, în funcție de diverse facilități.

Grosimea arcurilor

Ei bine, numărul e important, dar nu doar el, ci și cât de groase pot fi arcurile unei saltele pocket. Am văzut și că diametrul arcurilor e important, dar nu doar acesta, întrucât moliciunea unei saltele depinde, se pare, și de cât de groase sunt arcurile sale. Dacă arcul e mai subțire, va fi și salteaua mai moale. Dar mai contează ceva: dacă arcul e gros, și puterea de susținere a saltelei e, implicit, mai mare. Așa că nu e de neglijat nici una, nici alta, ci ar trebui o medie între ele, ca lucrurile să se potrivească perfect. Dacă vrei ca salteaua să îți ofere suport zdravăn, dar să fie și moale, alege o o saltea cu grosime potrivită pentru arcuri.

Or, cu cât salteaua are mai multe arcuri, cu atât va scădea și grosimea arcurilor, fiindcă greutatea pe care salteaua trebuie să o susțină se va împărți la numărul de arcuri. Astfel, o persoană cu o greutate mai mare este indicat să aleagă o saltea pocket cu un număr mai mare de arcuri, dar și potrivit de groase.

Învelișul patului de arcuri
La nivelul confortului simțit în final, un rol extrem de important îl joacă și materialul în care este învelit patul de arcuri, la sfârșit. Pot fi saltele pocket învelite în burete obișnuit – saltea pocket basic, dar, pentru un corfort sporit, trebuie să știi că se fabrică, mai nou, și saltele pocket învelite în strat de spumă cu memorie. Spuma memory peste saltelele cu arcuri împachetate individual ajută la reducerea punctelor de presiune, asfel încât tu să simți că ești întins pe o saltea moale, chiar dacă aceasta poate avea o grosime mai mare a arcurilor.saltele tip pocket cu arcuri invelite individual

AICI găsești saltele pocket la prețuri variate, în funcție de diverse facilități.

În concluzie, o medie a acestor criterii, precum și o bună cunoaștere a cerințelor corpului propriu te vor ajuta să faci alegerea potrivită a unei saltele pocket cu arcuri împachetate individual.

3 comentarii la „Saltele Pocket cu Arcuri Împachetate Individual – Cum se Deosebesc de Saltelele Clasice cu Arcuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *