Saltelele sunt suprafețe pe care ne sprijinim corpul o perioadă semnificativă din zi, motiv pentru care alegerea uneia poate fi o sarcină destul de grea.

Salteaua trebuie să ofere senzația de confort, petru relaxarea organismului, trebuie să fie prevăzută cu un sistem de protecție împotriva microorganismelor care pot genera diverse alergii, trebuie să fie suficient de rezistentă pentru a nu necesita schimbarea acesteia la perioade scurte de timp, trebuie să ofere temperatura optimă în funcție de anotimp…destul de multe criterii trebuie să îndeplinească o saltea astăzi, destul de multe variante disponibile, spre deosebire de alte timpuri în care salteaua era doar din arcuri.

Salteaua din spumă cu memorie

Saltelele din spumă cu memorie au revoluționat cumva piața odată cu apariția lor.

Spuma vâsco-elastică este în fapt un material artificial, obținut prin procedee tehnice din spuma poliuretanică, și este considerat un material modern, care a reușit să cucerească dormitoare la nivel global, prin avantajele pe care le oferă, avantaje pe care nici un material natural nu le-ar putea aduce.

saltea din spumă cu memorie: tipuri și criterii de alegereVezi mai multe tipuri

Avantajele saltelei din spumă cu memorie

Motivele pentru care această spumă a devenit atât de apreciată ca material de confecționare a saltelelor sau a pernelor, sunt nenumărate.

Unul dintre ele ar fi că spuma permite o foarte bună circulație a aerului, asigură posibilitatea reglării temperaturii, a evaporării umezelii în eventualitatea cazurilor în care persoanele transpiră foarte mult.

Fără această structură foarte bine aerisită, salteaua ar căpăta rapid miros neplăcut, iar bacteriile ar avea un mediu propice dezvoltării lor. O altă caracteristică este durabilitatea lor, fără a-și modifica forma, rezistând chiar și la presiuni foarte mari. În același timp, este și foarte flexibilă, permițând organismului să aibă un contact perfect cu salteaua, pe toată suprafața, evitând astfel presiunea pe anumite puncte ale corpului.

Saltelele din spumă cu memorie sunt indicate aproximativ tuturor persoanelor, fie care suferă de probleme ale coloanei vertebrale, fie pentru cele care au probleme legate de insomnii. A nu se înțelege că pot înlocui un tratament adecvat; în nici un caz. Ele reușesc să vină în sprijinul rezolvării acestor probleme, oferind un confort real, un sprijin ortopedic, o modalitate de relaxare a organismului.

Tipuri de spumă pentru saltelele cu memorie

În afară de spuma poliuretanică, saltelele cu memorie mai pot avea în componență spumă cu gel sau spumă pe bază de plante, pentru cei care își doresc să fie prietenoși cu mediul, și care nu doresc să folosească materiale artificiale.

Salteaua cu memorie din spumă cu gel a avut ca scop obținerea unui confort sporit în timpul somnului, pentru că vechile saltele cu spumă încălzeau foarte foarte tare în timpul somnului. Spuma cu infuzie gel reușește să mențină o temperatură adecvată pe durata nopții, și în același timp este și antimicrobiană și antibacteriană.

Salteaua din spumă pe bază de plante este o variantă organică a spumei cu gel: materialul natural înlocuiește substanțele pe bază de petrol sau parte din consistența gelului, devenind astfel mai naturală și recomandată persoanelor care nu suportă materialele artificiale. Materialele naturale pot fi din bambus, ceai, aloe vera sau soia.

Saltelele din spumă cu memorie și-au dovedit de foarte mult timp eficiența, astfel încât acestea ar fi compatibile cu majoritatea așteptărilor. Fie că aveți nevoie de o saltea care să vă ofere un somn odihnitor, fie că aveți probleme legate de coloana vertebrală, salteaua cu memorie este premisa unui somn reconfortant și a unei poziții optime pe toată durata nopții.

 

2 comentarii la „Saltelele cu spumă cu memorie: cum să o alegi pe cea mai bună?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *