Orice om care a fost cel puțin o dată în Coreea de Sud, sau a cunoscut o coreeancă de acolo, a observat capacitatea uimitoare a asiaticelor de a rămâne tinere pentru mai mult timp decât femeile din Europa. Desigur, genele joacă un rol imens aici, dar cel mai important factor este îngrijirea zilnică.

Femeile coreence au diferite sisteme de îngrijire a pielii, dar există câteva lucruri sigure care se află printre cele mai populare metode coreene de îngrijire a pielii.

Am descoperit câteva dintre cele mai bune secrete care țin de frumusețe și vreau să le împart cu tine. Iar partea cea mai bună este faptul că e foarte ușor să le urmezi în fiecare zi.

Uleiul hidrofil de curățare + buretele konjac în rutina de îngrijire facială a coreencelor

Primul pas în îngrijirea coreeană a pielii este curățarea. Poți să faci asta folosind o dischetă demachiantă, mâna ta sau un burețel de curățare konjac. Acest burețel este hipoalergenic și îți permite curățarea pielii în profunzime, înlăturând celulele moarte și normalizând echilibrul pH-ului.

Vezi mai multe tipuri de burete konjac

Poți să folosești un produs cosmetic cu o componentă de curățare sau fără aceasta. Femeile coreene preferă să folosească uleiuri hidrofile. Aceste produse nu doar că îți îndepărtează machiajul, dar și dizolvă sebumul și curăță pielea. Au un impact pozitiv asupra pielii.Vezi mai multe detalii despre uleiurile hidrofile Mr. Scrubber

Gălbenușul în ingredientele cosmetice coreene

Pare că o curățare a pielii pentru a doua oară nu e necesară. Dar femeile coreene știu un secret: în acest stadiu, e important să înlături resturile de ulei, transpirație și praf.

De obicei, folosim ouă ca ingredient pentru măștile de păr, dar, în Coreea, femeile au un mod diferit de a folosi ouăle: pentru produse cosmetice de îngrijire a pielii pe bază de gălbenuș.

Lipidele fac pielea feței mai moale și mai elastică și stimulează activitatea glandelor – ele chiar fac ridurile să dispară. Aceasta nu e singura modalitate de a folosi gălbenușul. Acest ingredient este folosit în măști și creme coreene homemade pentru a reduce dimensiunea porilor.

Exfolierea și îndepărtarea punctelor negre la coreence

Acesta e unul dintre cei mai importanți pași în drumul spre o piele perfectă la coreence. Atunci când celulele moarte sunt îndepărtate, alte produse pot pătrunde în piele mai ușor și pot să fie mai eficiente.

Exfolierea poate fi dură pentru piele, deci nu e recomandat să o faci mai mult de 1-2 ori pe săptămână!

După cum se dovedește, alimentele dulci pot fi utile în scrubul facial. De exemplu, o mască făcută din zahăr brun este perfectă pentru exfolierea pielii, înlătură punctele negre și sebumul. Dacă o folosești regulat, pielea va deveni mai fină și mai curată.

Îți recomand și acest scrub pentru față și buze cu zahăr natural L’Oreal Paris Smooth Sugars cu 3 tipuri de zahăr & semințe de kiwi – review AICI foarte util!

Tonerul e esențial pentru hidratarea pielii în rutina coreeană de îngrijire a feței

Acesta este cel mai evident pas în îngrijirea pielii, pe care foarte multe persoane îl omit, iar asta e o greșeală imensă. După câțiva factori și agenți externi, pielea devine vulnerabilă și are nevoie de hidratare.

Pielea e ca un burete și cu cât o hidratezi mai mult, cu atât absoarbe mai bine produsele cosmetice ulterioare.

Ingredientele tonerului sunt simple și acesta poate fi realizat din drojdie, de exemplu. Are un efect foarte bun, deoarece nu doar că hidratează pielea, dar o face și mai elastică. De obicei, tonerul conține apă minerală, deci pielea primește și microelemente minerale esențiale.

Esența și serurile pentru tratarea pielii în rutina coreeană

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași. Acum mergem de la curățarea pielii la tratarea acesteia. E important să înțelegi ce problemă vrei să rezolvi. Este albirea? Sau e vorba despre riduri? În funcție de scopul tău, trebuie să îți alegi produsul corect. Când folosești esență, ar trebui să o pui pe piele folosind mișcări de tapotare.

Industria frumuseții coreene e foarte inventivă cu ingredientele: unele se găsesc în… mlaștini. Serurile cu 20 % extract de turbă îți va face pielea mai elastică și fără riduri. Există un motiv pentru care un astfel de ingredient ciudat este folosit. Are caracteristici foarte bune de regenerare. În Antichitate, egiptenii și romanii foloseau turba ca să-și vindece rănile.

Emulsia în rutina de frumusețe coreeană

Efectul serului și al esenței asupra pielii poate fi mărit, iar cea mai bună modalitate de a face asta este emulsia. Ar putea fi mai ușoară și pielea va ,,bea” emulsia.

Emulsiile, la fel ca esențele, pot fi folosite pentru a rezolva diferite probleme, inclusiv în lupta cu schimbările vârstei. În Coreea, femeile folosesc rădăcina de ginseng pentru emulsii, pentru că stimulează producția de celule și protejează pielea. De asemena, permite sinteza de colagen și elastan.

Măștile coreene pentru ten

Măștile coreene trebuie să pregătească pielea pentru un mediu agresiv. La fel ca pașii anteriori, alegerea produsului depinde de efectul pe care ți-l dorești. Pentru hidratare, femeile coreence folosesc măști cu extract de melc, iar pentru a face pielea mai luminoasă, folosesc vitamina C. Dar sunt lucruri și mai interesante la măștile pe care le folosesc.

Uite aici măști cosmetice în stil coreean gata de pus e față!

Măștile cu bule de argilă nu sunt cunoscute numai în Asia, ci și în alte părți ale lumii. Apa termală normalizează echilibrul lipidic.

Un alt trend de frumusețe coreean este cel cu măștile din lapte de măgar. O astfel de mască hidratează pielea și vindecă rănile mici. Are și un efect de albire, „vânat” în Coreea pentru că este însoțit și de o strălucire aparte a feței.

Crema de ochi în ritualul de îngrijire a coreencelor

Când au grijă de pielea lor, femeile coreence sunt foarte atente cu pielea din jurul ochilor. Dacă folosești o cremă, fii atentă când o aplici pe piele cu vârful degetelor. Nu apăsa prea tare și nu întinde pielea.

Există modalități alternative de îngrijire a acestei zone, cum ar fi folosirea patch-urilor. Acestea conțin aur și pulbere de perle negre. Patch-urile îndepărtează cearcănele și îmbunătățesc circulația sângelui în această zonă.

Crema de față în frumusețea coreeană

Industria frumuseții coreene oferă o gamă de creme de unde poți alege. Unele creme sunt făcute cu gălbenuș pentru a calma pielea, în timp ce altele folosesc mucus de melc pentru netezirea ridurilor și îmbunătățirea elasticității.

Există și produse cosmetice cu extract de cuib de pasăre. Ele conțin aminoacizi care mențin pielea tânără. În plus, crema mai poate conține ioni de aur care stimulează circulația sângelui.

💆👉 Aici o listă cu cele mai căutate produse cosmetice coreene de la mărci specifice!

Ți-ar plăcea să încerci acest sistem de îngrijire coreeană? Sau poate deja l-ai încercat și poți să le spui și celorlalți despre ce rezultate ai avut parte.

Un comentariu la „9 secrete WOW din rutina de îngrijire cosmetică coreeană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *