Ai acum posibilitatea de a te bucura de o multime de fructe proaspete. Profita de lucrul asta si consuma-le ca atare sau pregateste-ti un suc proaspat si gustos, natural! Daca nu ai inca un storcator de fructe si legume, ti se poate parea o sarcina dificila, insa poti schimba situatia cumparandu-ti un storcator. Ai doua optiuni: poti alege un storcator prin presare la rece sau un storcator clasic prin centrifugare.

Storcator prin presare la rece: caracteristici & de ce să îl alegi

Vrei sa faci o alegere desteapta? Sunt sigura ca raspunsul este afirmativ! Iti recomand sa cumperi un storcator prin presare la rece. Un astfel de storcator extrage sucul din fructe sau din legume mult mai lent decat o face un storcator prin centrifugare, insa pulpa este zdrobita intr-un mod delicat si apoi este presata de o sita, iar rezultatul este de neegalat, deoarece substantele nutritive nu se pierd prin procesarea fructului.

De ce prefer un suc natural presat la rece? Sunt atat de multe lucruri de spus incat imi este greu sa rezum in cateva randuri.

In primul rand, prefer un suc sanatos cu un continut ridicat de substante nutritive si vitamine. De fapt, am spus asta si anterior, insa nu am justificat. Sucul fiind extras lent, nu se incalzeste si nu se aereaza, ceea ce inseamna ca enzimele si vitaminele continute de fructul respectiv raman intacte si in sucul obtinut.

In al doilea rand, nu-mi place sa mi se puna pe masa un pahar cu suc din fructe cu multa spuma. Nu este cazul cand folosesti un storcator prin presare la rece. Poate ca face spuma uneori, dar prea putina, asa ca nu ma deranjeaza.

In al treilea rand, sucul obtinut prin presare la rece nu se oxideaza la fel de mult precum cel obtinut prin centrifugare, pentru ca incorporeaza foarte putin oxigen. Il pastrez la frigider chiar si doua zile si nu isi pierde din proprietati. Mai mult, gustul ramane la fel de intens si nici culoarea nu se schimba.

Apoi, intr-un astfel de dispozitiv storc foarte bine zarzavaturi si verdeturi, dar pot sa prepar si lapte de soia.

Adaug si faptul ca prin presarea la rece se obtine de doua ori mai mult suc decat prin centrifugare, ca un astfel de storcator face zgomot redus, se spala usor s.a.m.d.

Toate aceste motive m-au determinat sa-l consider un tip de produs destept.

Daca ma intrebi ce nu imi place la el, pot sa spun ca nu-i gasesc defecte. Cu toate astea mi-ar fi placut sa extraga sucul cat as spune wow si sa nu fie necesar sa insist sa imping legume si fructe in tubul de alimentare. Asta, asa, sa fiu carcotasa. 😛

Ce storcatoare prin presare la rece iti recomand

Storcator de Fructe cu Presare la Rece, Panasonic MJ-L500SXE, cu Recipient suc si Recipient pulpa, Argintiu / Negru

Storcatorul de fructe prin presare la rece Panasonic MJ-L500SXE este un produs care isi merita toti banii (verifica aici pretul lui actual). Proceseaza ingredientele hard si soft, cu ajutorul unor lame din otel inoxidabil care se rotesc lent, la 45 rotatii pe minut. Nu doar ca poate prepara un suc de nota maxima, ci si supe si gemuri. Pretul este intr-adevar mai mare, insa il poti achizitiona in rate – merita!

storcator de fructe si legume cu presare la rece philips

Storcator de fructe si legume prin presare la rece PHILIPS Avance Collection HR1895/80 cu melc si Tehnologie MicroMasticating, capacitate 1L, putere 200W

Philips a conceput MicroMasticating pentru ca tu sa beneficiezi de pana la 90% din fruct. Pe de alta parte, vorbim despre un storcator cu functie de precuratare si sistem antipicurare. Intr-adevar mai scump, dar merita investitia (vezi aici oferta de pret actualizata).

Inclusiv radacinoasele si legumele tari, bogate in fibre, pot stoarse cu acest storcator de fructe si legume cu presare la rece Philips Avance Collection HR1895/8. Se demonteaza facil si se curata simplu toate piesele, doar cu apa de la robinet, fara bataie de cap, fara sa pierzi timpul si sa folosesti detergenti speciali.

Storcatoarele centrifugale

Sunt cele mai cunoscute storcatoare pentru sucuri si cele mai ieftine. De asemenea, sunt rapide, utilizand o sita in forma unui con pe care se afla o razatoare care se invarte cu o viteza foarte mare (6.000-30.000 rotatii/minut). Aceasta sita razuieste pulpa fructelor si a legumelor.

Cat despre dezavantaje, ce sa zic, sunt destul de numeroase. Practic, multe dintre plusurile unui storcator prin presare la rece sunt minusuri in acest caz.

Ce modele de storcatoare cu centrifugare iti recomand totusi

Storcator de fructe ZILAN ZLN-7924, Putere 250W, 2 Viteze, Recipient pentru suc 0.900 L, Alb

Un storcator care separa complet sucul de pulpa. Detine doua viteze de functionare si nu deranjeaza pentru ca face zgomot redus. A fost prevazut cu sisteme anti-alunecare si siguranta, dar si cu sita de inox si accesoriu pentru impingere.

storcator-de-fructe-zilan-zln-7924-putere-250w-2-viteze-recipient-pentru-suc-0-900-l-alb

Vezi mai multe detalii privind pretul si caracteristicile.

Storcator de fructe Victronic VC7017, 230 W, 2 Viteze, Alb

Similar modelului anterior,  separa complet sucul de pulpa, detine doua viteze de functionare si nu deranjeaza pentru ca face zgomot redus. Folosindu-l se pot obtine 0.500 l de suc.

Motorul acestui storcator cu centrifugare prezinta protectie la supraincalzire. Intregul aparat cantareste doar 2 kg si este suficient de ergonomic, usor de depozitat si de utilizat. Pretul lui este unul excelent (vezi aici pretul unui storcator de fructe Victronic VC7017), dar se justifica avand in vedere ca vorbim de un aparat compact si care ofera la o stoarcere maximum 500 ml de suc.

storcator-de-fructe-victronic-vc7017-230-w-2-viteze-alb-cu centrifugare

Un comentariu la „Storcatoare cu presare la rece versus storcatoare electrice clasice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *