Nu știu cum sunt alții, dar eu gătesc des la grătar de aragaz, așa că atunci când am prins promoție la tigaia grill Delimano nu am stat mult pe gânduri și mi-am achiziționat-o, la o super ofertă. La un astfel de grill folosești mult mai puțin ulei, iar faptul că tigăile (dar și alte vase de gătit) Delimano sunt prevăzute cu un puternic strat ceramic antiaderent fac ca alimentele preparate cu ajutorul lor să fie mult mai sănătoase și mai lipsite în grăsimi arse, dăunătoare. Când prepar carnea la acest grill, nici nu prea folosesc ulei, cel mult 2-3 stropi.

Strat de ceramică gros, antiaderent și ușor de curățat

Fiind un strat de ceramică antiaderentă, mâncarea nu se prinde și se poate desprinde foarte ușor de pe ea. În plus, tot datorită acestui lucru se curăță și spală foarte ușor, fără să trebuiască să utilizezi foarte multă soluție sau detergenți de vase și nici nu trebuie să freci. Cel mai adesea folosesc apă simplă, caldă, și un burete. Așadar, cu tigaia grill Delimano economisești ulei, apă, detergenți de vase și… timp. Toate acestea se datorează unui înveliș ceramic de calitate foarte bună, care asigură o suprafață perfect netedă acestor vase de gătit.

Sunt foarte încântată de această tigaie grill și, de când o am, mă bucur de mâncare mai sănătoasă, mai suculentă și mai bogată în vitamine și minerale și lipsită de grăsimi arse, foarte nocive. Am preparat la ea chiar și burgeri sau kefta turcească, dar și legume (inclusiv dintre cele mai mărunte), care și-au păstrat aroma. Friptura – la fel, iese excelentă: crocantă la exterior, suculentă în interior. La început, carnea se umflă, apoi începe să se mai lase și să se prepare.

tigaie grill delimano cu stra de ceramica antiaderent
Kefta de vită gătită la tigaia grill Delimano Ceramica Classico
Materiale rezistente care scurtează timpii de gătit și economisește

O recomand tuturor persoanelor care trebuie și simt nevoia să urmeze o dietă sau pur și simplu vor să ducă un stil de viață sănătos. Dincolo de toate reclamele de la TV, în care nu obișnuiesc să mă prea încred, această tigaie m-a convins la fața locului, când am avut ocazia să o văd în fața mea, să o pipăi și să constat că, pe lângă faptul că e lucrată din materiale foarte rezistente și calitative, în multiple straturi (stratul ceramic e deosebit de gros și asta se vede cu ochiul liber), este și foarte grea, lucru care probează că e realizată cu foarte mare simț de răspundere, din materiale fiabile și ultrarezistente. În componența ei se numără și aluminiul, un foarte bun termoconductor, care distribuie căldura uniform, motiv pentru care economisești și energie. De asemenea, modul rezistent în care e creată o face să reziste la zgârieturi, eroziune și coroziune, la temperaturi înalte și la șocuri termice.

tigaie grill delimano

Timp scurt de gătit și economie

Prepararea alimentelor nu mai necesită mult timp și se poate realiza și la temperauri joase. Durează puțin mai mult până când toate straturile tigăii se încintă, însă în scurt timp, mâncarea se gătește uniform și rapid, pentru că stratul de ceramică menține căldura timp îndelungat. De altfel, o temperatură mai redusă contribuie la păstrarea în număr cât mai mare a vitaminelor din alimente. S-ar putea ca inițial să ai tendința de a usca și chiar ține prea mult mâncarea în tigaie, penru că te vei raporta la timpii de preparare ai unei tigăi obișnuite. Ai grijă însă, la această tigaie e cazul să mai scurtezi din timpul de gătit, pentru ca, mai ales carnea, să iasă optim, așa cum îți dorești. Te vei obișnui însă cu timpul și cu acest aspect.

Destul de întinsă și cu o capacitate mare

Tigaia grill Delimano Ceramica Classico are o capacitate de 2.5 litri (deși n-ai zice la o primă vedere) și, pentru întreținerea sa cât mai optimă, este indicat să o curățați numai cu burete moale, sub apă caldă, de regulă. Se poate șterge de apă cu prosoape moi. E destul de mare și spațioasă ca să poți găti fără probleme cu ea în jur de 4 porții de mâncare deodată. Nu folosi ustensile metalice când gătești cu ea și nu o utiliza în cuptor. Este doar pentru aragaz, funcționând pe plite clasice, pe gaz, dar și pe cele electrice sau vitroceramice. Din păcate, nu e bună și pentru plitele cu inducție.

legume la grill ceramic delimano
Mix de legume la tigaie grill Delimano
Preț rezonabil pentru ce face

Prețul său nu e dintre cele mai mici, însă nici foarte scump. Mi se pare un preț foarte rezonabil pentru ce oferă (verifică aici oferta de preț actualizată). În plus, cu ajutorul său vei amortiza rapid achiziția sa, dat fiind faptul că datorită ei, economisești din multe puncte de vedere. Dacă adaugi la acest fapt și materialele calitative precum și modul rezistent în care este realizată, fiind o tigaie de viață lungă, atunci raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Concluzii

Pentru mine, în acest moment, tigaia tip grill de aragaz Delimano Ceramica Classico este piesa cea mai importantă din bucătărie. Cu mare greutate aș renunța la ea și asta pentru a-mi lua una mai performantă decât ea, poate. Gătesc rapid, sănătos și mult mai economic datorită ei. O recomand cu încredere tuturor celor care vor să ducă un stil de viață sănătos, nu au timp să gătească și să spele vase. E ideală pentru oricine și transformă gătitul într-o plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *