Întotdeauna te-ai întrebat oare care dintre metodele de epilare este cea mai potrivită pentru tine. Ei bine, ca să ai o privire de ansamblu, ți le-am adunat în acest material și ți le-am prezentat din toate punctele de vedere… Sperăm că nu am ratat ceva.

Un material la fel de util despre tipurile de epilare, explicate pe larg, mai găsești și aici.

Epilarea cu zahăr: hmmm!

Ceva asemănător poți obține acasă, fierbând la ochi mic muuuult zahăr în apă, până obții o pastă vâscoasă. Nu mai dai nici banii pe alte cosmetice de acest fel. 🙂

Doar ai grijă să nu te arzi, să nu faci vreo boacănă.

Mirosul în epilarea cu zahăr cosmetic: aproape că poți să guști!

În general, produsele de epilare cu zahăr sunt un amestec pe bază de… zahăr (ce surpriză!), deci nu are cum să miroasă urât.

Durata procesului de epilare cu zahăr: aproximativ o oră

Depinde aici mult și de cât ești de „păroasă”  și de cât de crescute sunt pilozitățile.

Dacă perișorul e lunguț, se smulge mai bine și scapi mai repede. În vreo o oră, ar cam trebui să te fi defrișat pe picioare și inghinal.

Durerea în cazul epilării cu zahăr: fii bărbată!

Nu-i cea mai plăcută senzație, dar ai scăpat de grijă pentru o lună întreagă!

Aplică produsul în sensul de creștere al firului de păr, aplică în aceeași direcție fâșia de bumbac (mai utilă decât cea de hârtie!) și smulge în sens invers.

Costuri: până în 50 de lei

Acuma depinde și de ce pretenții ai, ce produse ești obișnuită să utilizezi.

Dacă nu ești din cale-afară de păroasă, te poți epila dintr-un recipient de 2 ori.

Dacă te-ai duce la salon, te-ar putea costa mult mai mult decât triplu, o singură ședință. Dar noi recomandăm această variantă, dacă nu ești chiar foarte expertă într-ale epilatului propriu.

Epilarea cu epilator electric

Ai atâtea epilatoare electrice la dispoziție acum că e foarte greu să te decizi de care să alegi.

Un epilator electric funcționează pe principiul mai multor pensete care lucrează alternativ. Cred că, la câte modele sunt pe piață, e aproape imposibil să nu fi folosit și tu vreodată unul. Deci cam știi despre ce vorbesc mai jos…

epilator Braun Silkepil Wet_Dry SkinSpa seria 9 cu 5 accesorii_review

Cum… miroase epilarea cu epilatorul electric?

Well, nu ar prea trebui să miroasă, înainte de toate. Doar a plastic nou, când e nou, nefolosit, sau a cauciuc încins, când îl folosești prea mult. 😀 Și asta din cazua garniturilor din interior.

Dar e un miros discret, direct proporțional cu garniturile, care sunt foarte delicate. Nu trebuie să te împacientezi. Dacă nu iese fum din el, desigur… 😛

Cam cât durează epilarea cu epilator electric? Aproximativ o oră!

Depinde ce porțiuni vrei să epilezi cu aparatul. cele mai indicate sunt picioarele, pentru că aici pielea nu este foarte delicată.

Inghinal sau axial nu este prea recomandat, pentru că te poți ciupi cu pensetele și este foarte dureros. Aici, în astfel de zone, pielea chiar este foarte sensibilă.

Doare? Cam da…

Unii spun că doare cam cât epilatul cu ceară sau cu zahăr, alții susțin că e mai dureros. noi suntem de părere că adevărul e undeva la mijloc.

Pentru că părul se smulge, merită osteneala, o dată pe lună.

Cost: până în 250 lei, să zicem

Un epilator electric nu-ți cumperi în fiecare zi. Mai degrabă bați apropouri în preajma Crăciunului, Paștelui sau a zilei de naștere. 😉

Poate fi un cadou foarte util, dar cam usturător. La propriu. 😛

Desigur, poate costa și mult mai mult, depinde de funcții și de accesoriile cu care mai poate veni.

Epilarea cu cremă depilatoare

E cea mai easy-peasy metodă, dar, pe termen lung, nu ți-o vei mai dori. 😀

Miros: a cremă de corp, la un moment dat înțepătoare

Cel puțin la început, va mirosi a cremă de corp obișnuită. Însă pe parcursul „misiunii”, e posibil să simți mirosuri ușor spre destul de înțepătoare. Depinde și de cremă, într-adevăr. Nu-i musai.

În ultima vreme, cremele epilatoare sunt însă îmbogățite cu uleiuri naturale, care lasă pielea moale și catifelată, împiedicând iritațiile. Astfel, nici mirosul nu mai e chiar așa de rău.  😉

Timp de lucru: 20-30 de minute…

Se aplică în strat gros pe picioare și se lasă să acționeze un timp (de regulă, 10-15 minute), după care se înlătură cu spatula sau jetul de apă.

Depinde și de cremă timpii de acțiune. 😉

Doare cu crema epilatoare? Totally painless

Ai prins ideea cu rădăcina care rămâne neatinsă, nu? Bravo! Crema doar topește părul la suprafața firului, deci doar ceea ce e vizibil, nu are treabă cu rădăcina, care doare, de obicei, când e smulsă. Deci nicio durere!

Costul unei creme epilatoare: până în 30 lei, chiar mai puțin

Nu se poate spune că e scumpă, pentru că dintr-un tub mare te faci de 3-4 ori. Deci e spornică.

Procedura nu durează mult și nici nu doare. Mai că ești tentat să spui că e cea mai la îndemână mmetodă… Și cam e, după celebrul BIC, aparat de ras cu lame.

Epilarea cu spumă depilatoare

Spray-ul depilator cu spumă este un upgrade, practic, la mai bătrâna cremă depilatoare.

Miros plăcut, delicat

Grație ingredientelor de ultimă oră, acest produs are un miros plăcut și delicat, complet diferit de binecunoscuta cremă depilatoare.

La Veet găsești câteva forme interesante de spumă depilatoare: cu aloe, ulei de migdale sau cu vitamina C. Deci mai și hrănește pielea.

Durata epilării: 20-30 de minune

Precum crema depilatoare, de mai sus. Și în aceeași manieră, se aplică, în strat bogat, spuma depilatoare pe picioare, se lasă să acționeze aproximativ 10 minute și apoi se îndepărtează cu tot cu părul nedorit. Simplu ca „bună ziua”, nu-i așa?

Părul cică reapare în maximum 5 zile.

Durere în epilarea cu spumă depilatoare? Nici vorbă!

De unde să fie durere? Spuma depilatoare dizolvă pilozitățile, înlăturând doar ceea ce este la suprafața pielii. Rădăcina rămâne, bine-mersi, la locul ei.

Așa se face însă că părul va crește repede la loc. 🙂

Costul epilării cu spumă depilatoare: până în 50 de lei

Fiind vorba despre un upgrade, spuma din spray costă mai mult decât crema, dar se poate spune că este mai plăcută.

Dacă ești tradiționalistă, ai să spui că e cam același lucru. Ai dreptate! Dar e vorba și de cum te simți în timpul utilizării. Din toate punctele de vedere ale experienței.

Epilarea cu lama de ras sau cu BIC-ul

Cred că de mai bine de juma de secol se folosește această metodă și pare cea mai rapidă, ușoară și eficientă, pe cât de clasică este.

aparat de ras cu lame BIC pentru femei

Miros? Mai are rost să spunem?

Eventual lama de ras pentru a te epila miroase a spuma de ras sau a gelul de duș pe care le folosești concomitent, pentru a face aparatul de ras să alunece mai ușor și bine pe piele, fără incidente.

Deci, în principiu, este o operațiune al cărei miros depinde de tine. Căci ea, în sine, nu are de unde să aibă așa ceva.

Timp: 10-15 minute

Un astfel de aparat este prevăzut cu 3 lame, de obicei, încadrate de pernițe de protecție și o bandă lubrifiantă cu aleo și vitamina E, uneori.

Depilrea decurge, astfel, foarte ușor, rapid și fără riscuri.

Există durere în cazul epilării cu lame de ras?

De obicei, pentru aparatele de ras mecanice pentru epilare feminină, avem banda lubrifiantă cu aloe și vitamina E, care se decolorează adesea pe măsura uzurii lamelor. Acesta e un semnal și când acestea nu mai oferă un ras optim.

Deci, dacă înlocuiești la timp aparatul cu lame de ras, nici nu te vei rașcheta și nici nu te vei tăia. Așa că nu ai de ce să simți durere. De aceea, e ideal de folosit la axile și în zona inghinală, care sunt mult mai sensibile pentru alte metode de epilare.

Costuri aparat cu lamă de ras: cam 30 de lei…

Un aparat costă cam atât, dintre cele bune. Pentru că o rezervă e în jur de 16.50 lei.

Ținând cont de faptul că 30 de lei dai doar o dată pe lună sau o dată la 2 luni, merită „sacrificiul”.

Decolorarea firelor de păr – nu neapărat o tehnică de epilare

Această metodă nu e neapărat una de epilare propriu-zisă, de îndepărtare a părului, ci pur și simplu decolorează firele de păr subțiri, abia observabile și pentru care nu mai merită neapărat îndepărtarea.

Tu ce metodă de epilare preferi? Ce produse folosești, în afară de mersul la salon și celebra ceară? Scrie-ne în secțiunea de comentarii. Contează mult pentru noi părerea ta.

 

Un comentariu la „Tipurile de epilare cele mai utilizate. Ție ce ți se potrivește?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *