Dacă urmărești puțin producătorii de periuțe de dinți electrice, ajungi la concluzia că a mai folosi o periuță manuală e o practică atât de învechită precum aceea de a te mai plimba cu cal și căruță prin oraș. Nu că nu s-ar obișnui încă…

Beneficiile promise de periuțele electrice versus cele manuale

Periuțele de dinți electrice, pe bază de baterii sau cu acumulator, promit să îndepărteze mai multă placă decât variantele lor obișnuite datorită frecării și perierii la viteză mare, pe care le asigură.

De asemenea, acestea emit semnale, care, într-un fel, metaforic, te trag de mânecă, pentru a încuraja perierea într-o durată de utilizare potrivită și necesară pentru o dantură ca la carte.

În timp ce unii preferă să aibă o tehnică adecvată de periere a dinților cu o periuță manuală potrivită, la rândul ei, astfel încât să asigure o dantură sănătoasă, alții obișnuiesc să lase unele detalii mai avansate în acest sens în seama unui… gadget.

Chestiunea e una de alegere: cu sute de modele disponibile în prezent, să te decizi însă asupra tipului de periuță electrică care se potrivește cel mai bine dinților și problemelor tale dentare poate deveni cu adevărat o corvoadă. Mai bine ai alege să mergi periodic la dentist și gata!

Și totuși…

Ca să te ajute să te decizi, să știi că și eu am consultat doi dentiști în privința căror periuțe electrice le recomandă ei pacienților – și mie, implicit.  De altfel, mi-au răspuns chiar și ce periuță electrică folosesc ei, de fapt.

Și să știi că astfel de răspunsuri variază de la individ la individ, în funcție de nevoi și preferințe.

Cele mai bune periuțe de dinți electrice potrivite fiecărui tip de persoană și pentru fiecare problemă dentară

Mai jos însă, am încercat să le limitez la câteva modele de periuțe electrice avansate, care te vor face chiar să câștigi complimente, inclusiv chiar de la stomatolog, la viitoarea vizită.

Am selectat, așadar, cele mai bune periuțe electrice considerate opțiuni potrivite pentru fiecare tip de om/problemă cu dantura/predispoziție în parte: pentru adulți, pentru copii, pentru cei cu dinți sensibili, chiar și pentru cei care niciodată nu țin minte să-și schimbe capetele de perie.

Sper să lămurească astfel multe răspunsuri și pentru tine și să te ajute să te decizi.

Cea mai bună periuță de dinți pentru cei cu dinți sensibili: Philips SoniCare ProtectiveClean

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem când ne spălăm pe dinți cu o periuță manuală e că ne agresăm dinții cu o tehnică de periere și chiar frecare mult peste ce pot îndura dinții noștri. Adică exagerăm.

Acest lucru ne poate dăuna smalțului dinților și poate provoca retragerea gingivală. În timp, se ajunge la sensibilizarea danturii.

Dacă vezi că perii periuței tale de dinți sunt ieșiți în afară, „ciufuliți”, s-ar putea să faci și tu la fel.

Deși sună nebunește să susții că uneori ne periem dinții prea bine, astfel că le dăunăm, ei bine această practică există și ar trebui să o ocolim.

Pentru a combate acest lucru, unele periuțe de dinți electrice vin cu un senzor de presiune care notifică utilizatorilor atunci când apasă peria pe dinții lor prea mult și puternic.

Periuța de dinți Philips SoniCare ProtectiveClean merge însă cu un pas în avans, oferind chiar 3 setări de intensitate care reduc vibrațiile și intensitatea lor pentru persoanele cu dinți sensibili.

periuță de dinți electrică Philips SoniCare Protective Clean

👉 Vezi oferta actuală pentru Philips SoniCare Protective Clean

Dacă suferi de retragere gingivală și tinzi să îți periezi și tu prea mult dinții, cel mai bine ar fi să te consulți cu medicul dentist și să îl întrebi dacă o astfel de periuță de dinți electrică este potrivită pentru tine.

Există însă o obișnuință a tuturor celor care utilizăm sau am utilizat periuța de dinți manuală: avem tendința să apăsăm prea tare pe ea, să periem prea mult cu ea, prea bine, tocmai pentru că ne lasă senzația că, oricât am peria, aceasta nu va curăța suficient dinții.

Motiv pentru care e mai bine cu adevărat, poate, să trecem la periuța de dinți electrică. Ba chiar ar putea fi soluția recomandată, care se impune.

Ține minte însă că, în acest caz, o periuță potrivită pentru dantura ta, cum este această Philips SoniCare ProtectiveClean face toată treaba pentru tine, așadar nu e nevoie să faci altceva decât să o ții într-o mână în poziție opusă dinților tăi și dreaptă pe linia gingiei.

De altfel, prin funcțiile sale, te ajută să te dezobișnuiești de această practică de a peria prea mult dinții și, prin urmare, de a-i sensibiliza, prin notificările pe care ți le trimite când depășești limita.

O altă metodă recomandată pentru a evita extraperiajul și o tendință de spălare mai agresivă a dinților, este să ții periuța de dinți în mâna ta nedominantă (mai precis, dacă ești stângaci, periază-ți dinții cu periuța în mâna dreaptă, și invers).

Cea mai potrivită periuță de dinți cam pentru oricine, indiferent de problema dentară: Philips SonicCare DiamondClean

Philips SoniCare a crescut ca unul dintre brandurile cele mai dominante din industria periuțelor electrice, și pe bună dreptate.  Și ambii dentiști pe care i-am întrebat, precum și multe alte persoane din cercul meu, și-au manifestat preferința pentru astfel de periuțe de dinți.

Majoritatea invocă faptul că e o periuță electrică mult mai blândă decât Oral-B, ceva mai agresivă. Pe de altă parte, aceste periuțe din colecția SoniCare Philips sunt foarte practice – după cum poți vedea mai jos, vin și cu un cablu USB, pentru a putea fi încărcate chiar și la laptop/PC.

Aceasta periază, totodată, prin mișcările vibrante, mai mulți dinți deodată, în timp ce majoritatea celorlalte spală dinte cu dinte mai degrabă, prin oscilații.

periuțe de dinți electrice Philips SoniCare DiamondClean

👉 Vezi oferta actuală la periuța de dinți Philips Sonicare Diamond Clean

Modelul DiamondClean de la Philips SoniCare pare să îndeplinească funcții cu care dentiștii sunt cel mai bine împăcați și asigură acel tip de periaj recomandat de către orice stomatolog, oricui. Nu degeaba e cam preferata lor.

În plus, periuța Philips SoniCare DiamondClean pare a fi creată pentru a se adapta tuturor tipurilor de nevoi și probleme dentare.

Are numeroase setări utile, în funcție de necesitate: Clean, White (pentru dinți mai albi), Polish/netezire, Gum Care/îngrijirea specială a gingiilor și Sensitive (pentru dinți sensibili).

Include și un timer/cronometru care notifică utilizatorilor că s-au periat un timp recomandat, de două minute. Dar, de pildă, funcția White are alocat un timer de 3 minute.

Philips SoniCare Diamond Clean are capetele de perie ceva mai micuțe decât majoritatea altor modele puternice de pe piață, însă acest lucru ajută periuța de dinți să se poziționeze și să perieze cel mai bine pe linia gingiilor, destul de sensibilă.

De altfel, o astfel de periuță electrică este cea mai recomandată pentru reducerea sângerării gingivale.

Gama SoniCare cuprinde nenumărate alte variante, cu aceleași vibrații oferite în perierea dinților, însă cu mai puține setări și cu niște capete de perii diferite.

Cea mai bună periuță de dinți electrică pentru copii: Philips SoniCare For Kids

Există mai multe avantaje de luat în seamă într-o periuță de dinți destinată  copiilor decât mărimea periei sau a mânerului.

O periuță de dinți electrică pentru copii cum e Philips Sonicare For Kids încorporează un număr de trăsături high-tech care se dovedesc utile pentru copiii care sunt refractari la periere sau nu fac tocmai o treabă bună în această privință.

periuță de dinți electrică Philips Sonicare For Kids pentru copii

👉Vezi mai multe specificații și preț actual

E recomandată tuturor familiilor cu copii. Peria are chiar niște stickere distractive cu personaje sau teme de filme și desene animate pentru cei mici; acestea variază în funcție de ediție și pot fi schimbate periodic, pentru a conferi o față nouă periuței și a o face, astfel, mai atractivă pentru cei mici.

Philips SoniCare for Kids vine cu două moduri de curățare și e conectată la o aplicație interactivă care ajută în a-ți motiva copiii să își perieze dinții timp mai  îndelungat, cât le e necesar.

Din moment ce vine cu un dispozitiv Bluetooth, părinții și supraveghetorii copiilor pot să țină pasul și să controleze timpul de periere pe dinți al copiilor, chiar și când periuța nu e conectată la aplicație. 😉 Când micuții îți vor spune că s-au periat pe dinți, această aplicație te va lăsa să verifici dacă într-adevăr au făcut acest lucru și pentru cât timp.

capete de schimb pentru periuță electrică Philips Sonicare For Kids

👧👦 Vezi aici capete de schimb pentru periuța Philips SoniCare for Kids

Periuța electrică Sonicare for Kids este de asemenea creată cu un design care permite părinților chiar  să asiste manual în perierea dinților copiilor, atunci când e necesar. Vine și cu un timer/cronometru care determină copiii să continue periajul, să nu abandoneze prea repede.

Cea mai bună periuță de dinți electrică pentru ipohondri și cei maniaci cu igiena: Philips SoniCare FlexCare cu sterilizator

Sunt și eu parte a celor maniaci cu igiena, recunosc. Mă tem mereu să nu fie bacterii în casă, să țin germenii la distanță, să igienizez obsesiv tot ce vine în contact cu corpul meu.

Iar, în timp ce nu chiar toate funcțiile cu care vin adesea periuțele de dinți electrice high-end sunt utile pentru anumite persoane, s-ar putea ca tehnologiile unora ce oferă sanitizarea prin UV a capetelor periuțelor, sterilizându-le între utilizări, să fie mai utile, mai ales dacă ai o baie mică.

Ar trebui să iei în considerare o astfel de periuță electrică inclusiv dacă locul băii tale face cel mai probabil ca bacteriile și anumiți germeni, implicit, să se adune în jurul chiuvetei. Sau dacă vasul de WC e la distanță mult mai mică de locul unde îți ții tu de regulă periuța de dinți. Te-am pus pe gânduri?

E greu, în majoritatea băilor, să ții la distanță de surse de bacterii periuțele de dinți. De aceea, o funcție de igienizare cu UV a unei periuțe de dinți este o idee excelentă.

Poți, totodată, să îți iei un sterilizator UV separat pentru periuțele de dinți. 😉 Mai ales dacă ești maniac cu igiena, ca mine, și vrei să te asiguri că nu duci în gură zilnic, prin periuța ta, diverși microbi ce îți pot determina numeroase afecțiuni și chiar infecții. Paza bună trece primejdia rea. Așa că…

Poți opta pentru o periuță electrică Philips SoniCare FlexCare cu funcție de igienizare UV și sterilizare între utilizări.

periuță de dinți electrică Philips Sonicare FlexCare cu sterilizator cu funcție de igienizare UV a capetelor între utilizări

👉Vezi aici periuța de dinți electrică Philips SoniCare FlexCare cu sterilizator cu  funcție de igienizare UV.

 

Cea mai bună periuță de dinți electrică pentru dive practice pasionate de gadgeturi de beauty: periuța sonică revoluționară Foreo

Dacă ești mereu pasionat(ă) de tot ce e nou în materie de gadgeturi de înfrumusețare, vrei să fii în pas cu cele mai revoluționare aparate de beauty, atunci ai nevoie și de o periuță de dinți electrică pe măsură, în colecția ta.

Îți recomand în acest sens periuța de dinți sonică Foreo, care vine în mai multe variante:

  • ISSA – pentru dinți sensibili și gingii delicate;
  • ISSA Play (cu vibrații sonice mult mai delicate decât peria electrică Foreo ISSA de bază);
  • ISSA mini (varianta mică a lui Foreo ISSA, cu peri mai mici, pentru copii de la 5 ani și adulți, de luat în călătorii și depozitat oriunde, chiar și în poșetă);
  • ISSA mikro (varianta super mică a lui Foreo ISSA, doar pentru copii);
  • ISSA Sensitive (pentru gingii foarte sensibile, care sângerează).

peruțe de dinți sonice revoluționare Foreo👉Vezi aici variantele de periuțe de dinți sonice revoluționare FOREO

Toate variantele de adulți pot fi însă utilizate și de către bărbați, chiar dacă Foreo este un brand celebru cu preponderență în rândul femeilor pasionate de gadgeturi revoluționare de beauty.

Și periuțele de dinți sonice revoluționare Foreo vin cu capete de schimb adecvate, care pot fi achiziționate separat.

Foreo s-a remarcat deja prin periile de curățare facială revoluționare FOREO Luna, dar și pentru dispozitivele de aplicare de măști FOREO UFO.  Și aceste periuțe de dinți electrice sonice revoluționare Foreo, precum periile de curățare pentru ten, sunt realizate dintr-un silicon moale, avansat, antibacterian, care omoară și ține la distanță germenii și bacteriile.

Cea mai bună periuță de dinți pentru cei ocupați și uituci: Quip

Chiar dacă folosești o periuță de dinți manuală sau una cu puteri fantastice, dentiștii recomandă să îți schimbi periuța sau capătul periilor la fiecare două-trei luni. Când capul periuței de dinți începe să se „ciufulească”, nu-și mai face treaba atât de bine în a-ți curăța optim dinții.

Mulți uităm însă de acest lucru, suntem ocupați, ne luăm cu altele și ajungem să folosim o astfel de perie chiar și jumătate de an. Ceea ce nu doar că nu mai aduce niciun beneficiu prin perierea dinților, dar poate determina și înmulțirea bacteriilor și germenilor pe periuța de dinți. Nasol deci!

Dar Quip, considerată chiar „Tesla periilor de dinți”, presupune un serviciu de înregistrare care automatizează întreg acest proces de înlocuire al capetelor periilor de dinți. Îți trimite chiar un nou cap de periuță la fiecare două luni pentru fiecare proprietar de periuță electrică Quip.

periuță de dinți electrică quip cu serviciu de trimitere automată a capătului de perie odată la două luni pentru schimbare
Periuță de dinți electrică Quip cu serviciu special de trimitere automată utilizatorilor a capătului de perie, odată la două luni, pentru schimbare. Sursă foto: getquip.com

Această periuță de dinți Quip are un design simplu, cât mai clasic, fără împodobiri și tot felul de briz-brizuri ca la alte tipuri de periuțe de dinți. Este foarte populară printre adulții tineri, care iubesc ideea de serviciu care le amintește direct prin trimiterea unui nou capăt de periuță electrică, de schimbarea celui vechi.   Este și foarte blândă cu dinții.

Nu am găsit-o comercializată la noi. De altfel, cred că tocmai datorită serviciului pe care îl oferă, cu subscripție de utilizator direct pentru a beneficia de el, nu poți achiziționa această periuță de dinți decât de pe site-ul internațional al producătorului getquip.com.

Știu că am selectat mai multe periuțe de dinți electrice Philips SoniCare, însă acestea sunt cel mai bine și des lăudate. Mi-au fost recomandate și de către medicii dentiști și, deși sunt mai scumpe, par o investiție mult mai bună. Au numeroase funcții și fac dinții nu doar sănătoși, ci și mai frumoși.

Iar acestea vin spuse de la cineva care se îndreaptă deja de la o periuță de dinți electrică Braun Oral B, utilizată timp de 5 ani, la una de la Philips Sonicare.

Tu utilizezi vreo periuță de dinți electrică? Pe care? Lasă-ne în comentarii, în josul paginii, părerea ta! Chiar contează pentru noi și cititorii noștri orice experiență, ajutând astfel la luarea celei mai bune decizii! 🙂

 

 

 

 

2 comentarii la „Top cele mai bune periuțe de dinți electrice potrivite fiecărui tip de utilizator”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *