Saltelele cu arcuri fac parte dintre „clasice” și sunt printre cele cele mai căutate și utilizate. Uie ce trebuie să știi despre aceste tipuri de saltele și cum o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Interiorul unei astfel de saltele este creat din arcuri metalice interconectate menite să susțină greutatea corpului. În ultima vreme, în majoritatea cazurilor saltelelor de ultimă generație, arcurile sunt învelite în „buzunare” individuale, așa-numitele saltele pocket cu arcuri.  Spre deosebire de saltelele cu arcuri clasice, acestea oferă un suport mai bine conturat și o sensibilitate mai redusă în timpul mișcării.

Saltelele cu arcuri au grade diferite de fermitate, în funcție de învelișul arcurilor, densitatea acestuia, gradul de conectare al arcurilor și fermitatea straturilor de înveliș al arcurilor. Un alt beneficiu și criteriu de luat în seamă în acest caz este faptul că saltelele cu arcuri obișnuite interconectate sunt cele mai ieftine variante de saltele; au cel mai mic preț dintre tipurile de saltele disponibile pe piață.

Cum să alegi cea mai bună saltea cu arcuri?

Când alegi o saltea cu arcuri, trebuie să te decizi înainte de toate dacă vrei una cu arcuri conectate sau una cu arcuri individuale tip pocket. După ce te-ai hotărât ce saltea cu arcuri e potrivită pentru tine, ia în seamă următoarele criterii de alegere.

 • Fermitatea arcurilor saltelei: înseamnă rezistența la masa corporală a arcurilor saltelei. Aceasta variază în funcție de grosimea arcurilor. Cântărește mult în acest sens și materialul din care sunt create arcurile, elasticitatea lor, și mai puțin numărul de arcuri ale unei saltele, cum ar crede majoritatea în mod eronat.
  Gradul de fermitate și rezistența arcurilor sunt cele care ajută la creșterea confortului saltelei. Așa că, în funcție de confortul propriu dorit, poți opta pentru o saltea mai fermă sau mai moale.
 • Stratul superior al saltelei (topper) și materialele în care este învelită la suprafață influențează în mod clar confortul saltelei cu arcuri. De aceea, mai este numit și stratul de confort. Acesta trebuie să fie realizat din materiale de bună calitate, cât mai naturale și rezistente. Sunt saltele cu arcuri care au fețe reversibile, oferind astfel și confort termic în funcție de anotimp: o față de iarnă, cu strat superior de lână și o față de vară, în mare parte din bumbac.
 • Dimensiunea saltelei cu arcuri: Sunt disponibile saltele cu arcuri în diverse dimensiuni, în funcție de mărimea patului. Dar, dacă pe tine te face să te simți mai confortabil și în largul tău, să te odihnești mai bine, poți schimba și patul ca să ai o saltea mai mare, în care să te întinzi cât vrei. 🙂 Tu stabilești toate regulile. În funcție de nevoi.
 • Garanția saltelei cu arcuri: O saltea bună e făcută să reziste ani buni, așa că alege întotdeauna una cu garanție cât mai mare, pe care să o înlocuiești / returnezi cu ușurință dacă arcurile nu mai sunt destul de ferme sau s-a deteriorat stratul superior. De asemenea, există servicii prin care ți se permite ridicarea saltelei vechi și o reducere în baza acesteia la achiziționarea uneia noi.
  La Ikea, de exemplu, primești garanție pe viață la saltea, ceea ce înseamnă că o poți returna oricând.
 • Prețul: Bineînțeles că prețul saltelei cu arcuri constituie un factor important în alegerea noii piese. Așa că poți alege una confortabilă și de calitate în funcție de bugetul tău.

Cele mai recomandate saltele cu arcuri conform review-urilor

Conform ratingurilor și review-urilor celor care au testat aceste saltele cu arcuri, avem mai jos un fel de top, care să te ajute să alegi o saltea bună.

Saltea cu arcuri superortopedică Supreme

O saltea cu arcuri nemțești Bonell cu cea mai bună tehnologie pentru a te putea bucura de cel mai bun confort, salteaua cu arcuri ortopedică Supreme este totodată matlasată premium, ca să te odihnești cel mai bine, indiferent cum îți place să dormi: pe burtă, pe spate, pe o parte etc.

Oferă o susținere perfectă, datorită matlasării de calitate prin care e conceput stratul superior. De altfel, materialul calitativ din care este realizată salteaua conține lână, care oferă o plăcută senzație de moale și fin.  Dar lâna are și alte proprietăți: absoarbe umezeala, încălzește iarna, dar vara păstrează răcoarea, e antibacteriană și permite stratului să respire.

Vezi modelul în magazin

De altfel, salteaua cu arcuri Supreme are două fețe, care se schimbă în funcție de anotimp și de nevoile tale: o față mai călduroasă pentru iarnă, una mai răcoroasă pentru vară.

De asemenea, același strat superior confortabil al acestei saltele cu arcuri e tratată antiacarieni și alte microorganisme alergenice.

Totodată, salteaua cu arcuri superortopedică Supreme ține spatele drept, astfel că previne și ține la distanță durerile de spate. Prin proprietățile superortopedice, te vei putea odihni din acest punct de vedere fără probleme.

Salteaua nu e doar confortabilă, menținând spatele drept, perfect întins, fără dureri, dar promite și că nu se va lăsa la mijloc în timp, fiind durabilă, datorită arcurilor cu o grosime de 2,4 mm.

Saltelele cu arcuri asigură o aerisire perfectă a saltelei, confort sporit și suprafață superortopedică. Aceasta e o tehnologie consacrată de peste 100 de ani.

Salteaua cu arcuri superconfortabilă și superortopedică Supreme poate fi comandată și în dimensiuni mai puțin tipice, cu termen de livrare de numai 1-3 zile.

Saltea cu arcuri individuale Cool Action Yatas 180×200 cm

Într-o dimensiune destul de des întâlnită și specifică paturilor obișnuite, această saltea cu arcuri individuale Cool Action, de 180 cm lățime și 200 cm lungime,  oferă suport personalizat și reglare extrem de bună a temperaturii cu ajutorul tehnologiei Feran Ice.

Stratul de confort Pillow Top al saltelei cu arcuri Cool Action asigură mediu igienic perfect timp de mai mulți ani, fiind antibacterian. Salteaua are 5 zone ergonomice care preiau perfect forma corpului.

La nivelul umerilor, salteaua cu arcuri Cool Action de la Yatas se lasă mai jos și mai mult, pentru a reduce tensiunea și a conferi un efort sporit.

Vezi în magazin detalii și preț

Tot acest model de saltea te asigură că mișcările partenerului de somn vor fi izolate, ca să nu te deranjeze și să-ți perturbe somnul.  Nici efectul de balans nu se simte. Așa că ambii veți avea parte de un somn cât mai liniștit.

Salteaua nu trebuie întoarsă, căci grosimea stratului și materia primă folosită la fabricarea ei nu necesită acest lucru. Are un topper de confort foarte bun, care oferă relaxare indiferent de anotimp.

Îmi place foarte mult faptul că husa e detașabilă și lavabilă, pentru a o putea spăla oricând simți nevoie, prelungindu-i astfel durata. De fapt, topperul acestei saltele cu arcuri / stratul ei superior este conferit de însăși această husă.

Partea inferioară a saltelei este din țesătură întărită, rezistentă, dar cu aerisire excelentă.

Arcurile individuale ale acestei saltele se adaptează perfect la orice tip de corp și nevoie, indiferent de structură. Coloana vertebrală este sprijinită perfect, întrucât stratul de la suprafață se va adapta liniei și formei corpului.

Saltea cu arcuri clasică și confortabilă 180x200x22 Dafin

Cred că cea mai tare saltea ca raport calitate-preț din cele prezentate aici, această saltea cu arcuri tip Bonell dispuse în plasă este o clasică, dar vine cu o fermitate medie și e foarte confortabilă, fiind ortopedică.

Salteaua cu arcuri Dafin are o înălțime de 22 cm și susține până la 90 kg pentru fiecare persoană, fiind perfectă pentru un pat matrimonial / de două locuri, ca dimensiuni. Desigur, o vei găsi și în alte mărimi, fiind realizată exact în același mod, sub aceeași tehnologie.

Vezi detalii și ofertă actuală

Salteaua este prevăzută cu două fețe interșanjabile – una pentru iarnă, alta pentru sezonul cald și e tratată din punct de vedere antialergenic.

Vine cu o husă obișnuită cadou, acum în promoție, la un preț foarte bun. Este perfectă pentru o saltea clasică, obișnuită, cu arcuri. Are marginile rotunjite, iar oferta prevede 3 ani de garanție.

Alege acea saltea care corespunde nevoilor și cerințelor tale și nu neapărat pe cea mai ieftină sau pe cea mai „dotată”.  Trebuie să îți asigure somn liniștit și odihnă binemeritată.

Uite, de exemplu, aici îți recomandam și ce saltele ar fi bune pentru cei cu dureri de spate.

Saltea cu arcuri tip bonel ortopedică Superlux

Salteaua superortopedică din arcuri tip bonel Superlux este potrivită pentru un pat cu dimensiunile de la 90×200 cm până la inclusiv 200×200 (variind după nevoi) și are o grosime de 26 cm.

Este o saltea fabricată în România, de Hea Group Galați, bine cotată online. Are și un raport calitate-preț excelent. Cei care o folosesc, dar și producătorii, o recomandă ca saltea potrivită pentru persoanele care suferă de dureri de spate, gât sau umeri.

Salteaua cu arcuri ortopedice SUPERLUX e foarte fermă și previne îmbolnăvirile sistemului osos. Este ideală pentru persoane grele (80-100 kg), întrucât are un indice de duritate 9 pe o scală de la 1 la 10.

Vezi preț și detalii pentru această saltea

Miezul saltelei este elastic, cu intermediare de poliuretan pentru ridigizarea și creșterea durabilității plasei de arcuri bonell. Este umplută cu vatelină sintetică de 200gr/mp, printre arcuri.

Alte detalii de luat în seamă pentru această saltea superortopedică pe bază de arcuri made in Romania:

 • Feltru rigidizat 1200gr/mp, pe fiecare parte
 • Strat de lână compactată, perfectă indiferent de anotimp
 • Plăci din poliuretan de înaltă densitate, grosime 40 mm
 • Material matlasat pe întreaga suprafață tip jacard, nețesut
 • Bandă textilă laterală
 • Sistem de ventilație si aerisire VENTILO 3D SYSTEMS
 • Salteaua prezintă două fețe de confort.

Saltea cu arcuri individuale Coolflow 160×200 cm

O saltea foarte bine votată în online de către cei care au cumpărat-o, salteaua cu arcuri individuale Coolflow are dimensiunile potrivite unui pat de 160×200 cm. Acest lucru se datorează mai ales faptului că este alcătuită din 3 straturi diferite de arcuri individuale.

Înălțimea arcurilor variază în fiecare rând, astfel că salteaua ajută în atingerea celei mai optime și confortabile poziții de dormit inclusiv în cazul perechilor, unde greutatea și structura corporală diferă.

Salteaua conține 860 de bucăți de arcuri individuale pe mp, iar camerele de aer dintre arcuri asigură fluxul natural al aerului.

Stratul de bază al saltelei este din spumă flexibilă HR, cu aerisire mult mai bună decât spuma PU obișnuită, iar stratul de confort este din fibre naturale și conține puf de rață.

Saltea Coolflow cu arcuri individuale 160x200 cm

Vezi alte detalii și preț

Salteaua este creată de firma americană Legett&Platt (fabrică de sisteme de arcuri, cu tradiție, din 1883) și furnizează structura specială de arcuri pentru modelul CoolFlow. Sunt saltelele cu arcuri cele mai fiabile din lume și beneficiază de ele lanțuri hoteliere fin 25 de țări. 🙂 Și acum te poți bucura și tu de o saltea cu arcuri ca de hotel!

Sistemul de arcuri individuale conține arcuri în 3 rânduri, adică intre cele 2 straturi principale de arcuri de 5 cm (nanocoil), mai găsim un al treilea strat alcătuit din arcuri de 10 cm si 15 cm. Acest strat cu înălțimi variate asigură suportul perfect chiar și în cazul în care există diferențe de greutate corporală la o pereche care împarte patul. Astfel, avem aici:

 • stratul superior: arcuri micro pocket de 5 cm (nanocoil) din oțel;
 • stratul din mijloc: arcuri din oțel de 15 cm + 10 cm alternate în rând;
 • stratul inferior: arcuri micro pocket de 5 cm (nanocoil) din oțel

La o greutate mai mică, în stratul din mijloc de arcuri, numai arcurile de 15 cm intră în acțiune, iar la o greutate mai mare, arcurile de 10 cm oferă suportul suplimentar. Reacțiile dinamice ale arcurilor ajută  pentru un somn adânc și odihnitor.

Saltelele cu arcuri individuale sunt considerate cele mai aerisite tipuri de saltele, iar modelul CoolFlow este benefic și datorită capacității sale de dirijare a fluxului de aer. Cu această tehnologie, transferul de caldură este mai eficient cu 28% decât la saltelele din spumă, astfel salteaua oferă temperatura ideală în timpul somnului.

Husa Health Guard este anibacteriană, împiedică formarea coloniilor acariene și protejează împotriva mucegaiului. Umplutura husei este din fibre din silicon cu 4 tuburi (au fost proiectate de firma Dupont și au rolul să conducă și să evapore umezeala cât mai rapid și cat mai bine) + puf de rață.

Astfel, moliciunea naturală a penelor de rață este aliată cu conductivitatea termică și de umezeală a umpluturii Qualofill.

O saltea CoolFlow de 160×200 cm conține 2800 de arcuri individuale, greutatea ei fiind de 65 de kg.

Salteaua CoolFlow are 34 cm înălțime, că poate fi utilizată ca atare, ca un pat. În afară de arcurile individuale conține și un strat din spumă HR de 3 cm și 2 straturi de spumă Hyper Foam de câte 3 cm fiecare. Aceste straturi din spumă pot asigura confortul semidur, lângă suportul perfect și ideal, pe care îl oferă sistemul de arcuri individuale.

Într-unul din review-urile online, această saltea cu arcuri Coolflow este descrisă ca fiind excelentă:

„O saltea extrem de relaxantă. Arcurile individuale realizează o susținere discretă. Parcă nici nu simt suprafața saltelei. Nu simți nimic când cealaltă persoană se mișcă. Este suficient de înaltă să nu mai fie nevoie de pat. ”

Saltea cu arcuri Bonell Opal ExtraConfort Family Flexx disponibilă în mai multe dimensiuni, la prețuri foarte convenabile

Am ales această saltea cu arcuri pentru selecția noastră, pentru că îndeplinește un raport calitate-preț foarte bun. Este prevăzută cu arcuri și straturi textile, e matlasată la suprafață și reprezintă cel mai bine filosofia asiatică, garantând o calitate optimă chiar și celor mai economice produse.

Salteaua Opal cu arcuri Bonell îmbină tradiția cu inovația, garantează rezistența în timp și totul la un preț foarte accesibil.

În plus, această saltea cu arcuri permite circulația aerului și împiedică astfel supraîncălzirea. Este și durabilă, întrucât e prevăzută cu o țesătura ce este certificată prin Standard International 100 Oeko – Tex.

Vezi detalii și preț 

Husa saltelei este fixă, matlasată pe toată suprafața Ultra-Sonic, din material EcoTex, TNT, având proprietăți antialunecare. Este un material special conceput pentru industria saltelelor, fiind rezistent la uzură.

Salteaua este construită din:

 • plasă de arcuri bitronconice Bonell, din sârmă de ∅ 2.2 din oțel indeformabil prinse între ele cu spiră (sârmă) ∅ 1.3;
 • strat de fetru ( Felt HD ) impregnant și rigidizat 900 gr./mp, pe ambele fețe;
 • panou textile cu vatelină (Airfelt) 800 gr/mp.

O găsești disponibilă în mărimi de la 100 x 190 cm până la 180×200 cm, dar și în mărimi mai atipice, pentru paturi personalizate ca: 80×190 cm; 90×190 cm, 80×200 cm.

Iată că mai toate saltele selectate de noi aici sunt realizate cu arcuri Bonell, recunoscute pentru tradiție în fabricarea saltelelor, dar, mai ales, pentru rezistență în timp și calitate deosebită.

O saltea cu arcuri clasică rămâne o opțiune excelentă pentru sănătate și confort, adesea, fiind potrivită pentru familii, întrucât rezistă mulți ani fără probleme.

Sursă foto front page: burst.shopify.com/ Matthew Henry

 

 

Un comentariu la „Top 6 cele mai bune saltele cu arcuri: clasice, dar durabile!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *