Toți vrem să avem sănătate, dar câți suntem dispuși la un minim de efort pentru a ne-o păstra sau întări? Personal, în ultima vreme, am început să acord tot mai mare importanță îngrijirii sănătății. Merg periodic la control, îmi fac analize de sânge și nu numai.

Cu imunitatea pot spune că stau foarte bine, având în vedere că nu am mai răcit de câțiva ani. Am mai avut câte un guturai, o tuse mai seacă, dar m-am reglat rapid. De (alte) infecții în organism nu s-a pus problema. Așa că m-am decis să vă povestesc și vouă ce fac ca să îmi călesc organismul și să îmi întăresc imunitatea. Sunt trucuri simple, naturale, la îndemâna oricui, pentru creșterea imunității. Iată-le:

 • Mănâncă cât mai multe fructe și legume. Bea apă cât mai multă. Încearcă să bei dimineața pe stomacul gol apă infuzată cu lămâie, chiar limonadă. Îți purifică organismul și stomacul.
  Mănâncă mult usturoi, mai ales primăvara, când e verde. Usturoiul e cunoscut pentru proprietățile antibacteriene și întărirea imunității.
 • dușuri alternante pentru călirea organismului. Începe cu apă caldă, apoi alternează cu apă rece și apoi iar caldă. Începe de la tălpi și plimbă dușul spre creștet.
  Stai în bătaia picăturilor tonifiante, când calde, când reci (5-10 secunde duș cu apă rece, 1-3 minute sub apă caldă). Repetă de trei ori. Acest procedeu face minuni inclusiv împotriva celulitei.

 • Fă-ți frecții cu prosopul umed. Înmoaie în apă un prosop curat, stoarce-l, apoi frecționează-ți întreg corpul. Începe de la picioare, urcă spre abdomen, mâini, spate, umeri, piept și ceafă.
  Folosește apă din ce în ce mai rece, pe zi ce trece.
  Citește și despre perierea uscată a corpului înainte de duș și ce beneficii aduce organismului.
 • băi de aer care se completează, în mod fericit, cu băi de apă. Plimbă-te în fiecare dimineață și seară (sau stai cu fereastra larg deschisă) cel puțin o jumătate de oră.
  Inspiră și apoi expiră adânc aerul pentru a-ți oxigena cât mai bine și corect plămânii.
 • Mergi în picioarele goale. Obișnuiește-te să te plimbi desculț(ă) prin casă. Dacă ai o mochetă sau un covor mai aspru pe unde te plimbi, este cu atât mai bine pentru circulația ta sangvină. E un masaj în toată regula.
  Când stai la curte, plimbă-te desculț(ă) dimineața pe iarba cu rouă, timp de 20-30 de minute.
 • Dormi cel puțin 8 ore pe noapte, mai ales în zilele aglomerate. Nu te culca niciodată mai târziu de ora 24:00.Tu ce obiceiuri sănătoase ai ca să îți întărești organismul? La care recurgi constant ca să îți crești imunitatea? Scrie-ni-le în comentarii. 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *