Poate ai mai văzut tot felul de tutoriale pentru realizat suporturi de lumânări, unele de-a dreptul interesante, altele banale și cu rezultate ușor perisabile. Dar de această dată am dat peste o metodă de a crea suporturi de lumânări foarte drăguțe și unice, ca să nu v-o arătăm și vouă. Astfel, poți obține niște suporturi de lumânări care numai făcute manual nu vor părea, ci dimpotrivă – vor arăta ca de la magazin, foarte classy și, în plus, vor putea fi pictate și decorate după cum vrei tu. E vorba de un tutorial despre cum să faci niște suporturi de lumânări din ciment. Sună pretențios, dar nu e deloc greu. 🙂 Să vedem! 😉

Aceste suporturi de lumânări pot fi un cadou excelent pentru cei dragi, mai ales că reprezintă un lucru făcut cu drag și atenție chiar de mâinile tale. Lumea va aprecia cu siguranță.

În primul rând, puneți niște mănuși. Amestecă nisip, ciment și apă într-o găletuță. Bate bine cu o spatulă până obții o pastă groasă. Cu cât utilizezi mai puțină apă, cu atât mai tare va fi cimentul apoi.

Pregătește o formă. O doză de bere goală, o conservă de aluminiu sau o sticlă de plastic poate fi decupată și utilizată ca șablon de modelare/formă de turnare. Ideea e să utilizezi cât mai multe forme diferite, de diferite dimensiuni și înălțimi, pentru ca suporturile tale de lumânări să fie cât mai variate și să formezi seturi interesante. De asemenea, partea frumoasă e că această pastă de ciment poate fi turnată în multe alte forme și șabloane, după imaginație, ca să realizezi tot felul de obiecte de decor: ministatuete, decorațiuni de Crăciun sau de Paște etc.

Pune amestecul de ciment în formă. Apasă și bate bine șablonul în partea de jos, pentru ca cimentul să se elibereze de bule de aer, iar acestea să treacă astfel în sus. Lasă-l la uscat.

cum sa faci un suport de lumanari si obiecte de decor din ciment

Când e complet uscat, poți scoate forma și te poți pregăti să pictezi obiectul în culorile și modelele dorite. Niște nuanțe metalizate de culori credem că ar arăta foarte bine. Lasă culorile să se usuce complet și… gata! 🙂

Sursa: es.dawanda.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *